شعارسال: صندوق بیمه کشاورزی در سال ۶۳ با هدف پوشش بیمه محصولات کشاورزی تاسیس شد و بعدها با اضافه شدن ماده واحده عوامل تولید و زنجیره تولید بخش کشاورزی هم در برگرفت. مقرر شده بود که تا پایان برنامه ششم توسعه، ۵۰ درصد محصولات کشاورزی زیرپوشش بیمه قرار بگیرند. این در حالی است که تا پایان برنامه ششم، تنها ۲۴درصد از محصولات کشاورزی مشمول بیمه بودند و سقف اعتبارات شش همتی سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳، به هیچ وجه مناسب این مهم نبوده است. آمارها حاکی از آن است که سال زراعی ۱۴۰۲ در زیربخش زراعت کشور حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزارهکتار معادل ۵۳ تا ۵۴ درصد، بخش زراعت دیم کشور معادل ۶۷ درصد، باغات ۴۲۰ هزارهکتار معادل ۳۳ تا ۳۴ درصد، طیور یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون قطعه طیور معادل ۹۹درصد (بالاترین سطح پوشش بیمه ای) و ۴۳ تا ۴۴ درصد آبزیان، تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار داشتند. در بخش دام عملکرد نسبتا ضعیفتر بود به طوریکه ۹ میلیون راس معادل ۱۴ تا ۱۵ درصد بیمه بودند که براین اساس، کمترین سطح پوشش بیمهای در زیربخش دام اجرایی شده بود.
از طرف دیگر، براساس بند ۳ ماده ۳۳ برنامه هفتم بیمه اجباری در خصوص محصولات زراعی استراتژیک دارای شرایط کشت قراردادی (شامل گندم، دانههای روغنی، حبوبات، نیشکر، چغندر قند، ذرت و برنج) از جمله برنامههای صندوق بیمه کشاورزی بوده که بنابر رایزنیهای صندوق با وزارت جهادکشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و مجلس، اجرای بیمه فراگیر در مورد این محصولات در سال زراعی جدید باید محقق شود. کارشناسان معتقدند که پوشش تدریجی بیمهای کل زیربخشهای زراعت، دام، طیور، آبزیان و باغات در سال نخست برنامه هفتم، نیازمند ۴۶ هزار میلیارد تومان (۴۶ همت) اعتبار است که از این میزان حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان سهم دولت بوده که این امر بدان معناست که مجموع اعتبار فعلی صندوق بیمه کشاورزی باید حدود ۴.۵ برابر افزایش یابد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ از اختصاص ۱۲ همت برای بیمه محصولات کشاورزی در سال آینده خبر داد. موضوع حق بیمه محصولات کشاورزی و حق بیمه دولت به این صندوق ۶ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه پیش بینی شده بود که کمیسیون تلفیق مصوب کرد این رقم به ۱۲ هزار میلیارد تومان برسد.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون