پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۶۶۸
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۴
رفیق دوست که به دلیل رانندگی در خودروی بلیزر امام خمینی به هنگام بازگشت به ایران در ۱۲ بهمن ۵۷ معروف شد پیش از انقلاب، عضو مهم حزب موتلفه و از فعالان انقلاب علیه حکومت شاه بود. وی پس از انقلاب سمت‌های مهمی از جمله وزیر سپاه و رئیس بنیاد مستضعفان را برعهده داشت. "محسن رفیق دوست" در مصاحبه با سایت "دیده بان ایران" مسوولیت قتل ژنرال اویسی، بختیار، پسر اشرف پهلوی و فریدون فرخزاد را برعهده گرفت. این وزیر اسبق در ادامه گفت: عملیات ترور توسط گروه جدایی طلب باسک اسپانیا انجام شد و پول هم از کانال یک روحانی مصری در آلمان به گروه باسک پرداخت شد. این برای نخستین بار است که یک مقام سابق ایران، مسوولیت انجام این قتل‌ها را برعهده می‌گیرد. ارتشبد غلامعلی اویسی (فرماندار نظامی تهران در زمان تظاهرات ۱۷ شهریور ۱۳۵۷) در بهمن‌ماه ۱۳۶۲ در پاریس به قتل رسید. شاپور بختیار (آخرین نخست وزیر حکومت شاهنشاهی) هم در ۱۵ مرداد ۱۳۷۰ در خانه اش در حومه پاریس به قتل رسید. شهریار شفیق (خواهرزاده شاه) فرزند اشرف پهلوی و افسر ارشد نیروی دریایی ارتش شاهنشاهی نیز در آذر ۱۳۵۸ در شلیک گلوله در پاریس به قتل رسید. فریدون فرّخزاد شاعر، بازیگر و مجری برنامه‌های رادیو تلویزیونی در قبل از انقلاب نیز در مرداد ۱۳۷۱ در خانه اش در آلمان به قتل رسید. حال سوال اینجاست که علل این اعتراف برای چیست؟ آیا رفیق دوست قصد انحراف افکار عمومی داخلی و خارجی را دارد؟ آیا راهبرد فرار به جلو را انتخاب کرده است تا از تهدید‌های پشت پرده احتمالی در امان باشد؟ آیا قصد جلب توجه و بازگشت مجدد به قدرت و کم رنگ سازی فراموش شدگی را دنبال می‌کند؟

شعارسال: "محسن رفیق دوست" در مصاحبه با سایت "دیده بان ایران" مسوولیت قتل ژنرال اویسی، بختیار، پسر اشرف پهلوی و فریدون فرخزاد را برعهده گرفت.

این وزیر اسبق گفت عملیات ترور توسط گروه جدایی طلب باسک اسپانیا انجام شد و پول هم از کانال یک روحانی مصری در آلمان به گروه باسک پرداخت شد.

افشاگری ، ابراز وجود یا سیگنال تهدید در پشت پرده: برای اولین بار؛ اعتراف رفیق‌دوست به قتل ۴ چهره زمان شاه

این برای نخستین بار است که یک مقام سابق ایران، مسوولیت انجام این قتل‌ها را برعهده می‌گیرد.

ارتشبد غلامعلی اویسی (فرماندار نظامی تهران در زمان تظاهرات ۱۷ شهریور ۱۳۵۷) در بهمن‌ماه ۱۳۶۲ در پاریس به قتل رسید.

افشاگری ، ابراز وجود یا سیگنال تهدید در پشت پرده: برای اولین بار؛ اعتراف رفیق‌دوست به قتل ۴ چهره زمان شاه

شاپور بختیار (آخرین نخست وزیر حکومت شاهنشاهی) هم در ۱۵ مرداد ۱۳۷۰ در خانه اش در حومه پاریس به قتل رسید.

شهریار شفیق (خواهرزاده شاه) فرزند اشرف پهلوی و افسر ارشد نیروی دریایی ارتش شاهنشاهی نیز در آذر ۱۳۵۸ در شلیک گلوله در پاریس به قتل رسید.

فریدون فرّخزاد شاعر، بازیگر و مجری برنامه‌های رادیو تلویزیونی در قبل از انقلاب نیز در مرداد ۱۳۷۱ در خانه اش در آلمان به قتل رسید.

رفیق دوست که به دلیل رانندگی در خودروی بلیزر امام خمینی به هنگام بازگشت به ایران در ۱۲ بهمن ۵۷ معروف شد پیش از انقلاب، عضو مهم حزب موتلفه و از فعالان انقلاب علیه حکومت شاه بود. وی پس از انقلاب سمت‌های مهمی از جمله وزیر سپاه و رئیس بنیاد مستضعفان را برعهده داشت.

رفیق دوست: افشای شیوه قتل ۴ چهره
رفیق دوست در مصاحبه با "دیده بان ایران" گفت: "ما تیمی در آنجا داشتیم اویسی، پسر اشرف، قرتیه (فرخزاد)، بختیار و... همه این‌ها را تیم‌هایی که آنجا بودند. معمولاً بچه‌های باسک (اسپانیا) مامور اجرا می‌شدند، این‌ها را می‌زدند و دیگر هیچکی به هیچی…اصلاً ما آنجا (باسک اسپانیا) رفتیم. این‌ها (گروه جدایی طلب باسک) آدم‌های جنگجویی هستند. ما گفتیم می‌خواهیم چنین آدمی را ترور کنیم. گفتند: اینقدر می‌گیریم. روحانی مصری در آلمان بود که رفیق آن‌ها بود. ما پول را پیش او گذاشتیم گفتیم اگر زد به او بده".

رفیق دوست همچنین این خاطره را دوباره تکرار کرد که او یکی از اعضای ساواک را به قتل رساند.

سفیر اسبق ایران در آلمان: شوکه شدم / فریدون فرخزاد قصد بازگشت داشت و موافقت مسوولان را هم گرفته بودیم

سیدحسین موسویان سفیر اسبق ایران در آلمان (در زمان قتل فریدون فرخزاد) در واکنش به سخنان محسن رفیق دوست و برعهده گرفتن مسوولیت قتل‌ها و ترور‌های مخالفان سیاسی در اروپا در توییتر نوشت:

از خواندن مصاحبه حاج محسن رفیق‌دوست، مات و مبهوت و شوکه شدم.
ایشان در مصاحبه دیروز ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ با سایت دیده بان ایران اظهار نمودند که مدیریت ترور اویسی، بختیار، پسر اشرف پهلوی و فریدون فرخزاد را برعهده داشتند، عملیات ترور توسط گروه باسک اسپانیا انجام شد و پول هم از کانال یک روحانی مصری در آلمان به گروه باسک پرداخت شد!

فریدون فرخزاد در نیمه مرداد ۱۳۷۱ در شهر بن آلمان در منزلش به قتل رسید. در آن مقطع من سفیر ایران در آلمان بودم و با سایر همکارانم در سفارت، برای بازگشت ایرانی‌های مقیم آلمان که مایل به بازگشت به ایران بودند، تلاش گسترده‌ای داشتم، سفر‌های متخصصین ایرانی مقیم آلمان، بطور انفرادی یا در قالب کاروانها، اوج گرفت و……….

افشاگری ، ابراز وجود یا سیگنال تهدید در پشت پرده: برای اولین بار؛ اعتراف رفیق‌دوست به قتل ۴ چهره زمان شاه

فریدون فرخزاد هم با سفارت تماس و با اظهار پشیمانی نسبت به عملکرد گذشته اش، درخواست بازگشت به ایران را داشت. من و همکارانم در سفارت چند ماه با تمام ظرفیت و با نهایت صداقت، صمیمیت و اعتقاد، تلاش کردیم تا توانستیم موافقت مقامات و دستگاه‌های ذیربط ایران برای «بازگشت و تامین امنیت» وی را بگیریم.

فرخزاد از شنیدن این خبر بسیار خوشحال شد و با شور و شوق زیاد، مشغول جمع و جور کردن زندگی در آلمان برای بازگشت به ایران شد. او مادر پیر و بیماری در ایران داشت و مایل به دیدار و کمک به مادرش بود. اما چندی نگذشت که ناگهان خبر ترور فرخزاد را در رسانه‌های آلمان خواندیم! من و همکارانم در سفارت هم شوکه شدیم و هم متاثر.

موضوع را پیگیری کردیم و مقامات ذیربط تهران به ما اطمینان دادند که فرخزاد توسط اپوزیسیون ایران در خارج ترور شده است. ما هم به مقامات آلمان و در مصاحبه‌ها نظر تهران را اعلام کردیم.

حالا بعد از ۳۲ سال برای اولین بار واقعیت واقعیت ماجرا را از مصاحبه اقای رفیقدوست متوجه شدم که ایشان اظهار داشتند:
«ما تیمی در آنجا داشتیم اویسی، پسر اشرف، قرتیه (فرخزاد)، بختیار و... همه این‌ها را تیم‌هایی که آنجا بودند. معمولاً بچه‌های باسک (اسپانیا) مامور اجرا می‌شدند، این‌ها را می‌زدند و دیگر هیچکی به هیچی…اصلاً ما آنجا (باسک اسپانیا) رفتیم. این‌ها (گروه جدایی طلب باسک) آدم‌های جنگجویی هستند. ما گفتیم می‌خواهیم چنین آدمی را ترور کنیم. گفتند: اینقدر می‌گیریم. روحانی مصری در آلمان بود که رفیق آن‌ها بود. ما پول را پیش او گذاشتیم گفتیم اگر زد به او بده»!

ایکاش امثال فریدون فرخزاد که با اظهار ندامت، مایل به بازگشت به وطن بودند، با امنیت کامل به وطن مادریشان باز می‌گشتند.

منافع ملی ایران ایجاب میکند که کشور از ظرفیت ایرانی‌های مقیم خارج استفاده کند و امنیت کامل آن‌ها برای بازگشت به وطن مادریشان را فراهم کند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از عصرایران، تاریخ انتشار: 18اسفند1403، کدخبر:1043467، www.asriran.com

اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین