براین اساس، برای یک خانواده تک نفره مبلغ ٥٣ هزار تومان از نهاد حمایتی (کمیته امداد یا سازمان بهزیستی) و ٩٥ هزار تومان از محل هدفمندی یارانهها دریافت می کند که در نهایت دریافتی یک خانوار تک نفره با احتساب یارانهاش به ١٩٣ هزار تومان میرسد.
همچنین خانوارهای بالای ٥ نفر جمعیت که پیش از این ماهانه مبلغ ١٠٠ هزار تومان از نهادهای حمایتی دریافت می کردند با اجرای طرح مذکور (افزایش مستمریها) ٣٦٥ هزار تومان دریافت خواهند کرد که به این رقم باید مبلغ یارانه خانوار را نیز افزود.
به این ترتیب میزان مستمری مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) 16 تا 50 درصد افزایش می یابد؛به طوریکه میزان مستمری برای خانوارهای یک نفره 16 درصد، خانوارهای دو نفره ٢٧ درصد، سه نفره 35 درصد، چهار نفره 45 درصد و پنج نفره و بالاتر 50 درصد افزایش مییابد.
* سوءاستفاده انتخاباتی دولت از محرومان
این تصمیم بر اساس وفاق دولت و مجلس که در نوع خود بی سابقه بود متاسفانه این روزها رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته است و بوی نامطبوع بهره گیری از ظرفیت ناتوانان و محرومان در پیروزی انتخاباتی از سوی دولت تدبیر به مشام می رسد.
چراکه به استناد ماده 79 برنامه ششم توسعه، قرار بود واریز این مستمری توسط دستگاههای مربوطه یعنی سازمان بهزیستی و کمیته امداد انجام شود اما دولت با بی اعتنایی به این ماده قانونی،مستقیم ورود کرد و واریز این مستمری را همانند واریز یارانه برعهده گرفت؛ آن هم به صورت علی الحساب به مدت 2 ماه!
در ماده 79 این قانون برنامه آمده: «دولت موظف است در طول اجرای قانون علاوه بر پرداخت یارانه فعلی،هر سال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان را متناسب با سطح محرومیت و برمبنای متوسط 20 درصد در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمندکردن یارانه،ها با حذف خانوارهای پردرآمد و درج ردیف مستقل در جدول موضوع ماده(39) این قانون، از طریق دستگاههای مذکور پرداخت کند.»
تعدی دولت از این قانون موجب شده تا تعداد کثیری از مددجویان کمیته امداد از یکی دوروز گذشته که واریز این مستمری آغاز شده به سازمان مربوطه خود مراجعه کنند و نسبت به اینکه افزایش مستمری به حساب یارانهشان واریز شده معترض شوند و تقاضای واریز افزایش مستمری را به حساب خود مددجو داشته اند چراکه بعضی از این مددجویان، کارت یارانهشان در دست پسر یا همسرشان است در نتیجه این مبلغ به دست خانواده نمی رسد، به این دلیل که به عنوان مثال پدر خانواده فوت کرده و مادر که یارانه به حسابش واریز می شده فرزندان را رها کرده وازدواج مجدد کرده یا سرپرست خانوار معتاد است.
اما اگر این واریز از طریق دستگاههای حمایتی انجام می شد به دلیل شناختی که این سازمانها از مددجویان خود دارند می توانستند مدیریت بهتری کرده و پول را به دست اهلش بدهند.
* واریز مستمری علیالحساب به مدت 2 ماه به حساب یارانه!
بنابراین واریز غیرقانونی مستمری مددجویان به حساب یارانه آنها از سوی دولت که اقدامی به ظاهر خیرخواهانه است رنگ و بوی سیاسی دارد چراکه واریز آن به مدت علی الحساب 2 ماه کمی مشکوک و دردسرساز است.
این اقدام ناشیانه دولت موجب شده تا تعدادی از مددجویان مانند خانواده زندانیان ، برخی از سالمندان ، کودکان فاقد والدین که یارانه آنان به حساب دیگر اعضا واریز میشود ، مبلغ افزایشی را دریافت نکنند.
از طرفی مانور دادن دولت در آستانه انتخابات بر روی موضوع حمایت از محرومان و مددجویان بهزیستی و کمیته امداد با این عنوان که مستمری آنها را افزایش داده نیز جای تأمل دارد چراکه اولا؛ این مساعدت، مصوبه مجلس است نه دولت، ثانیا؛ سیاست حمایت از این اقشار عملا با پرداخت مستمری به حساب یارانهشان نه تنها کمکی به آنها نمی کند بلکه باعث چسبندگی و ماندگاری این مستمری بگیران در سازمان حمایتی شده و خودکفایی و مستقل شدن آنها محقق نمی شود.
ثالثا؛ در جدول سقف منابع و مصارف موضوع تبصره(14) برنامه ششم توسعه آمده که علاوه بر افزایش مستمری مددجویان دونهاد کمیته امداد و بهزیستی از محل خالص وجوه ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و ردیف های یارانه ای قانون بودجه سال 96 کشور،به عنوان مثال تولید واکسن فلج اطفال تزریقی و تولید فرآورده های زیستی(بیولوژیک) انسان در اختیار موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی قرار گیرد اما جالب اینکه با سرعت حمایت از اقشار محروم در آستانه انتخابات محقق نشد و مورد بی مهری دولت همچنان قرار دارد.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 29 فروردین 1396، کدخبر: 13960129000219، www.farsnews.com