شعار سال: بهزادنبوی حالا در آستانه عبور از نیمه دوم دهه هفتم عمر خویش با حسرت از نگاه اشتباه انقلابیون به حوزه اقتصاد در سال های نخست پس از پیروزی یاد می کند و می گوید آن زمان تصور و واندیشه ما این بود که قبول ورود سرمایه خارجی به اقتصاد ایران همراهی با امپریالیسم است اما حالا با قاطعیت می گویم بدون سرمایه گذاری خارجی ها اقتصاد ایران بدتر از وضع موجود خواهدشد . چون دیگر درآمد واقعیت این است که دولت از فروش نفت مازاد برمخارج جاری ندارد که بخواهد سرمایه گذاری کند و حتی دولت دیگر ریال مازاد هم ندارد . بنابر این برای اینکه اقتصاد ایران نابود نشود باید بخش خصوصی سرمایه گذاری کند که این بخش هم مازاد سرمایه ندارد و چند نفری هم که ممکن است مازاد سرمایه داشته باشند دل و جرات ندارند.
نبوی که روز پنج شنبه در مراسم بزرگداشت میر مصطفی عالی نسب در موسسه دین و اقتصاد سخن می گفت تاکید کرد: در هشت سال فعالیت دولتهای قبل از دولت روحانی با مشعل های صنعتی اقتصاد ایران را آتش می زدند، آقای روحانی در این چهار سال فقط موفق شده است مشعل ها را کنار بگذارد اما اقتصاد ایران در حال سوختن است. تنها چیزی که این آتش افتاده به جان اقتصاد ایران راخاموش می کند سرمایه گذاری است. اقتصاد ایران بدون سرمایه گذاری شتابان می سوزد و به خاکستر تبدیل می شود.
این عضو ارشد اقتصادی دولت های اول انقلاب تا پایان جنگ که هشت سال نیز وزیر صنایع سنگین بود تصریح کرد: الان وضع اقتصاد ایران از سال آخر جنگ هم بدتر است و حتی از سال 1392 هم بدتر است. نمی خواهم بگویم روحانی در چهار سال گذشته کاری نکرده است اما دستش بسته بوده است و من میدانم که فشار برروحانی بیشتر از فشار بر رییس دولت اصلاحات است.
نبوی ادامه داد: درحال حاضر تندروهای ایرانی و تندروهای آمریکایی باهم همنوایی پیداکرده اند و انگار به هم پاس آبشار می دهند تا توپ در زمین روحانی بخوابد. من به آقای روحانی همان توصیه شروع به کارش در سال 1392 را تکرار می کنم: دنبال این باشید که راه رفته شده منتهی به برجام را ادامه دهید و نجات اقتصاد ایران را در اولویت قراردهید و توجه داشته باشید که این دومقوله درراستای هم هستند و همدیگر را تکمیل می کنند. آقای روحانی نباید از فشارهایی که وارد می شود به ناامیدی گرایش پیدا کند. آقای روحانی در سال 1392 و در شرایطی که حتی ما درزندان باور نمی کردیم رای بالایی آورد و تفاوت رای او با نفربعدی بسیار بیشتر از تفاوت برنده انتخابات دوم خرداد1376 با آقای ناطق بود. وقتی مردم برای بار دوم به روحانی رای دادن یعنی می خواهند او همان راهی را برود که در چهار سال دولت نخست رفته است و ما می دانیم روحانی برای نجات اقتصاد سیاست خارجی را در اولویت قرار داد. می دانیم که پس از برجام صدهاشرکت و هیات خارجی به ایران آمدند تا شرایط سرمایه گذاری را بررسی کنند و اگر شرایط مناسب بود آنها بر می گشتند.
این فعال سیاسی ایران گفت : در دولت اصلاحات سقف درآمد ارزی و سقف واردات به ترتیب 18 و 12میلیارد دلاربود در دولتهای قبل از دولت روحانی سقف و میانگین واردات به 50 میلیارد دلاررسید و درحقیقت معده مصرف را بزرگ کردند. دردولتهای پس از دولت اصلاحات استراتژی این بود که درآمد نفت را به جای سرمایه گذاری به اموری مثل طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه اختصاص دهند و می گفتند سرمایه گذاری فعلا لازم نیست. در آن دوره به جای اینکه باکشورهای صاحب تکنولوژی داد و ستد کنیم باکشورهای ضعیف اقتصادی مثل بورکینا فاسو داد و ستد شد. در آن سالها انگار می خواستیم به عصر حجر برگردیم و به دلیل تحریم ها قراربود همه چیز در داخل تولید شود.
بهزاد نبوی ازمنش و روش و خدمات عالی نسب در اوایل انقلاب در حوزه اقتصاد نکاتی را با حاضران در میان گذاشت.
سایت شعار سال، با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی ساعت 24، تاریخ انتشار: 22 تیر 1396، کد مطلب: 277314:www. saat24.com