پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۱۰۲۰۱۸
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۷
رییس دانشگاه علم و صنعت از افزایش درخواست دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور خبر داد.

شعارسال: علی برخورداری (رییس دانشگاه علم و صنعت)، درباره وضعیت خروج دانشجویان و نخبگان این دانشگاه از کشور، اظهار داشت: در اینکه خیلی‌ها می‌روند، تردیدی نیست. در گذشته دانشجویانِ کار‌شناسی ارشد برای تحصیل در مقطع دکتری می‌رفتند، اما اکنون درخواست‌ها برای تحصیل در خارج از کشور در مقطع ارشد از سوی دانشجویان کار‌شناسی بیشتر شده است.

وی افزود: توصیه‌نامه‌هایی که دانشجویان از استادان و بنده می‌گیرند، نشان می‌دهد که درخواست برای تحصیل در خارج از کشور زیاد است، البته اگر این دانشجویان بروند و برگردند، خوب است و در همه جا هم این روند وجود دارد، اما مشکل اینجاست که برخی از این‌ها می‌روند و می‌مانند که در این بخش وزارت علوم باید کاری کند؛ یعنی در ابتدا شرایطی مهیا کند که در درجه اول دانشجویان همین جا ادامه تحصیل بدهند تا کمتر به خارج از کشور بروند و به فرض اینکه به هر دلیلی می‌روند، به امید تسهیلات و امکانات به ایران برگردند و در همین جا خدمت کنند.

رییس دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه باید بستر اشتغال پس از تحصیل برای دانشجویان فراهم باشد تا شاهد فرار مغز‌ها و نخبگان از کشور نباشیم، خاطرنشان کرد: به طور مثال در کشور آمریکا تحقیقی انجام شده و نشان داده که دانشجویانی که از کشور مالزی برای تحصیل به آمریکا می‌روند، ۱۰۰ درصدشان به کشورشان بازمی‌گردند و حتی یک نفر هم نمی‌ماند در حالی که آمار ماندگاری دانشجویان ایرانی بسیار بالاست.

وی در ادامه تصریح کرد: کشور ما برای ادامه تحصیل در دوره‌های مختلف امکانات خوبی دارد، اما مشکلی که دانشجویان دارند و منجر به رفتن آن‌ها از ایران می‌شود، بحث اشتغال و درآمد است که وضعیت مبهمی دارد و این بخش آن‌ها را به بیرون از کشور می‌کشاند.

برخورداری با اشاره به اینکه بستر و شرایط در مقطع دکتری در خارج از کشور بهتر از ایران است، گفت: بیشتر دانشجویان که به خارج از کشور می‌روند، در مقطع دکتری هستند؛ وقتی در خارج از کشور بورس می‌شوند؛ شرایط و امکانات خوبی برایشان مهیا و خیالشان راحت است، اما در اینجا به برخی‌ها کمک هزینه داده می‌شود و به برخی‌ها نه، و بعضا مجبور هستند که از جیب هم هزینه کنند.

رییس دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: پس از تحصیل در مقطع دکتری نیز دانشجو می‌بیند که نمی‌تواند کاری گیر بیاورد و آینده مبهمی دارد؛ بنابراین تصمیم به ترک ایران می‌کند و در همانجا هم می‌مانند.

گفتنی است؛ چند روز گذشته رییس دانشگاه شریف نسبت به خروج نخبگان در کشور ابراز نگرانی کرده بود. فتوحی پیشنهاد داده بود که اگر بتوان دانشجویان ارشد و دکتری را از میان متقاضیان نخبه این دانشگاه انتخاب کرد و انتخاب از طریق کنکور حذف شود، درصد بیشتری از دانشجویان در داخل کشور خواهند ماند و ماندگاری آن‌ها بیشتری خواهد شد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری خبرآنلاین ، تاریخ انتشار 11 دی 96، کد خبر:742401 ، www.khabaronline.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین