پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۴۸۵۱
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸

دپوی زباله های برگشتی بلای جان رودسر

زباله های برگشتی کارخانه کمپوست رودسر به دلیل عدم معرفی زمین برای دفن بهداشتی به معضلی برای این شهر تبدیل شده تا جایی که این کارخانه از ورود ماشین های حمل زباله شهرداری ممانعت می کند.

شعار سال: زباله و پسماند، معضلی که امروز اکثر شهرهای کشور با آن دست به گریبان بوده و مدیریت آن برای مسئولان به دغدغه ای بزرگ تبدیل شده است. معضلی که در بسیاری از کشورها با مدیریت صحیح حل و درآمدی کلان از این طلای کثیف نصیب خود کرده اند. با وجود اینکه ایران طی چندسال اخیر به شدت با این معضل دست به گربیان است و وجود زباله در محیط زیست و منابع طبیعی کشور به حد هشدار رسیده نتوانسته اند در این زمینه مدیریت درستی انجام دهند.

استان گیلان نیز که به دلیل داشتن منابع طبیعی بکر و زیبا هر ساله شاهد حضور طیف گسترده ای از مسافران و گردشگران است با معضل زباله و پسماند مواجه شده و پراکندگی زباله در محیط زیست و منابع طبیعی این استان به دغدغه ای برای مسئولان و دوستداران محیط زیست تبدیل شده است.

در گیلان در شرایط عادی روزانه دو هزار تُن زباله تولید می شود که این میزان با حضور گردشگران به دو هزار و ۵۰۰ تُن می رسد و عدم مدیریت درست و فرهنگ سازی مناسب در این زمینه زنگ های خطر را برای محیط زیست گیلان به صدا درآورده اند. شهرستان رودسر یکی از شهرستان های ساحلی استان گیلان محسوب می شود که متاسفانه با ورود به این شهرستان پراکندگی زباله در حاشیه محورهای اصلی و حتی در کنار نوار ساحلی چهره ای زشت را در مقابل چشمان ببینده به نمایش می گذارد.

در این شهر روزانه ۸۰ تُن زباله تولید می شود که با توجه به عدم مدیریت صحیح و همچنین مشکلات به وجود آمده زباله ها در حاشیه راه ها، جنگل و سواحل رها شده به وضعیت اسفناک و هشدار دهنده رسیده است. به گونه ای که به دلیل عدم تعرفه زمین برای دفن بهداشتی زباله های برگشتی از کارخانه کمپوست حدود دو ماه است که این کارخانه از ورود ماشین های حمل زباله رودسر ممانعت به عمل می آورد.

این درحالی است که ۷۰ درصد زباله های تولیدی از نوع زباله های تر و دارای شیرابه هستند و ورود این شیرابه ها به رودخانه ها و سواحل این شهرستان سبب ایجاد معضلات زیست محیطی شده و سلامت مردم این شهرستان را با خطر مواجه می کند و با توجه به ممانعت کارخانه کمپوست از ورود زباله های شهر رودسر به این کارخانه، زباله ها به صورت غیر اصولی و غیربهداشتی دفن و یا در حاشیه راه ها و سواحل رها شده اند که سبب ایجاد بوی نامطبوع در منطقه و نارضایتی و گلایه مردم و گردشگران و حتی مسئولان این شهرستان شده اند.


عدم جانمایی درست کارخانه کمپوست رودسر

در همین باره علی امانی با اشاره به فعالیت ۲۰ ساله کارخانه کمپوست شهرستان رودسر برای حل مشکل زباله شرق گیلان، اظهارکرد: متاسفانه جانمایی این کارخانه مناسب نبوده و در میان زمین های کشاورزی است.

وی با بیان اینکه تجهیز و بهره برداری کارخانه کمپوست رودسر توسط تراکتورسازی تبریز صورت گرفته است، افزود: براساس نظریه کارشناسی طراحی، نظارت و کیفیت ماشین آلات از همان ابتدا با مشکل مواجه بوده است.

شهردار رودسر خاطرنشان کرد: متاسفانه به رغم میل باطنی شهرداری در تاریخ ۲۸ مرداد ماه سال ۹۴ با نظر استانداری این کارخانه تحویل موقت می شود.

امانی با اشاره به معضل زباله های برگشتی دپو شده در محوطه این کارخانه، گفت: عدم تعریف مکان مناسب برای دفن زباله های برگشتی کمپوست رودسر موجب اختلال در روند فعالیت این کارخانه شده و طی دو ماه گذشته تاکنون این کارخانه زباله های شهرستان را تحویل نمی گیرد.

وی یادآورشد: براساس قانون برای دفن زباله های برگشتی کارخانه کمپوست باید محلی از سوی مراجع ذیصلاح همانند منابع طبیعی، محیط زیست و فرمانداری مشخص شده تا با رعایت موازین بهداشتی دفن زباله انجام شود.

امانی در ادامه به عدم تعریف یک مکان مناسب برای دفن بهداشتی زباله ها اشاره، تصریح کرد: براساس توافقاتی که در فرمانداری رودسر صورت گرفت شهرداری این شهر مکلف به جابجایی ریجکت های داخل محوطه کارخانه کمپوست برای دریافت زباله های شهرهای همجوار شد.


دپوی پنج هزار تُن زباله برگشتی در محوطه کارخانه کمپوست رودسر

به گفته این مسئول متاسفانه با جابجا کردن زباله های برگشتی دپو شده در نحوطه کارخانه شیرابه آن به سمت زمین های کشاورزی روان شده و با پخش شدن بوی نامطلوب مردم ساکن اطراف کارخانه با تجمع جلوی کارخانه در ورودی آن را زنجیر کردند و عملاً ادامه کار با مشکل مواجه شد.

وی با اشاره به دپوی بیش از پنج هزار تُن زباله های برگشتی در فضای کارخانه کمپوست رودسر، خاطرنشان کرد: زباله های برگشتی تنها مربوط به شهر رودسر نبوده و بخشی از این زباله ها مربوط به شهرهای همجوار است.

شهردار رودسر با بیان اینکه شهرداری این شهر تاکنون تمام تلاش خود را برای حل این معضل انجام داده است، افزود: خاک ریزی بر روی زباله های دپو شده با نظر محیط زیست به منظور جلوگیری از سر ریز شدن شیرابه ها به زمین های اطراف یکی از اقداماتی بوده که شهرداری انجام داده است.

وی با بیان اینکه شهرداری رودسر به دلیل همکاری بیش از اندازه با مدیریت پسماند شهرستان رودسر دچار مشکلات شده است، گفت: حفاظت از بهداشت و سلامت مردم یکی از دغدغه های شهرداری رودسر است.

امانی با تأکید برلزوم همکاری مسئولان در واگذاری یک زمین برای دفن بهداشتی زباله های برگشتی، ادامه داد: در صورت واگذاری این زمین در پنج سال آینده زباله های برگشتی کارخانه کمپوست به صورت بهداشتی دفن می شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ 6 مرداد 97، کد مطلب: 4358461: www.mehrnews.com


خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین