پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۶۹۸۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۱
مدير کل مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي در نشست خبري که پيش از ظهر امروز (15 مرداد) و در آستانه روز خبرنگار با حضور خبرنگاران حوزه رسانه در ساختمان معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد به تشريح راهبردها و رويکردهاي اصلي اين اداره کل در حوزه رسانه ها و خبرنگاران پرداخت.

شعار سال: سيدمحمدرضا دربندي در ابتداي نشست خبري به تشريح وضعيت حاکم بر رسانه هاي کشور پرداخت و با اشاره به آمار رسانه هاي داراي مجوز گفت: مجموعا 9300 رسانه از هيئت نظارت بر مطبوعات پروانه انتشار دريافت کرده اند که از اين تعداد 2300 رسانه به صورت برخط و در قالب خبرگزاري و پايگاه خبري و 7000 مورد باقيمانده داراي پروانه انتشار مکتوب هستند که از اين تعداد 3800 رسانه هم اکنون فعال هستند.



 وي در همين رابطه با اشاره به اينکه از مجموع رسانه هاي برخط داراي مجوز هزار رسانه هم اکنون غير فعال هستند، افزود: از 3800 رسانه مکتوب، 300 روزنامه، 1800 هفته نامه و دو هفته نامه و 1900 رسانه به صورت ماهنامه و بالاتر از هيئت نظارت بر مطبوعات، پروانه انتشار دريافت کرده اند.
مديرکل رسانه هاي داخلي در ادامه تصريح کرد: از مجموع 3800 نشريه فعال، 280 نشريه در حوزه دين و معارف اسلامي، 350 نشريه در حوزه ورزش، 100 نشريه در حوزه سينما، 75 نشريه در حوزه کودک و 90 نشريه در حوزه خانواده داراي مجوز انتشار هستند.
وي همچنين عنوان کرد: 1400 رسانه داراي مدير مسئول زن، 150 رسانه داراي مدير مسئول اهل سنت و 12 رسانه داراي مدير مسئولاني از اقليت هاي ديني هستند.
محمدرضا دربندي در بخش ديگري از سخنان خود به بيان رويکردهاي شش ماهه اداره‌ کل مطبوعات و خبرگزاري‌هاي داخلي پرداخت و گفت: نکته نخست توجه بيشتر به بدنه اصلي رسانه يعني خبرنگاران و روزنامه‌نگاران است. بر اين اساس با همکاري صندوق اعتباري هنر سه هزار سهميه براي بيمه پايه در نظر گرفته شده است که اگر رسانه اي به هر دليلي خبرنگار خود را بيمه نکرد وي را براي بهره مندي از بيمه پايه به اين صندوق معرفي کنيم؛ همچنين سه هزار سهميه بيمه تکميلي براي خبرنگاران درنظر گرفته شده است.
مديرکل مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي همچنين به وام‌هاي دو و سه ميليون توماني که به متقاضيان با حجم و سهم محدود از صندوق اعتباري هنر پرداخت مي شود اشاره کرد و گفت: طي رايزني با بانک قرض الحسنه مهر ايران قرار است به خبرنگاران و روزنامه نگاران تسهيلات قرض الحسنه پنج ميليون توماني و بيشتر پرداخت شود که تفاهم‌نامه آن در حال نهايي شدن است.
دربندي در ادامه به موضوع مشاوره حقوقي و بيمه‌اي اصحاب رسانه اشاره کرد و گفت: هفته‌اي دو روز دو کارشناس حقوقي و بيمه اي به روزنامه‌نگاران مشاوره رايگان ارائه مي‌دهند.
وي اظهار کرد: موضوع بعدي ارائه اينترنت بدون فيلتر است که اسامي 400 درخواست‌کننده را به وزارت ارتباطات ارائه داده ايم که هم اکنون اکثر آن ها از اين تسهيلات بهره مند شده اند.
مديرکل مطبوعات و خبرگزاري‌هاي داخلي، ساده‌سازي صدور کارت خبرنگاري را از ديگر اقدامات انجام گرفته خواند و گفت: فعاليت ديگر، گسترش حضور اهالي رسانه در خانه‌هاي مطبوعات استان‌ها بود که بر همين اساس تاکنون چهار هزار و 539 نفر عضو خانه‌هاي مطبوعات سراسر کشور هستند.
دربندي يادآور شد: همچنين مذاکراتي با دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي داشته‌ايم تا براساس طرح «خطرسنجي بيماري‌هاي غيرواگيردار» در فاز اول تمام خبرنگاران استان تهران را تحت آزمايش‌هاي کامل و رايگان قرار دهيم.
مدير کل مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي، موضوع بعدي را ساماندهي پرداخت يارانه ها عنوان کرد و گفت: چند ماه است روي شيوه‌نامه‌اي براي پرداخت يارانه کار مي‌کنيم که تهيه شده است .همچنين به سايت‌ها توجه کرده و نگاه ويژه‌اي به استان‌هاي محروم و سايت‌هاي تخصصي داشته‌ايم و بر اين اساس ضرايب افزاينده و کاهنده‌اي گذاشتيم که اگر رسانه‌اي از اين ويژگي‌ها برخوردار بود چند درصد يارانه اضافه به آن تعلق بگيرد.
دربندي خاطرنشان کرد: براساس اين شيوه‌نامه از ابتداي امسال دو نوبت يارانه پرداخت شده است؛ در اين فاصله هشت ميليارد تومان به 300 روزنامه، چهار ميليارد تومان براي سايت‌هاي خبري و هشت ميليارد تومان به ساير نشريات از هفته‌نامه تا فصل‌نامه پرداخت شده است. در مجموع در اين شرايط نامساعد اقتصادي 21 ميليارد تومان به 1800 رسانه يارانه پرداخت کرده‌ايم.
دربندي رويکرد سوم را توسعه فعاليت رسانه‌اي در فضاي مجازي خواند و گفت: بايد سعي کنيم رسانه‌ها بيشتر به سمت فعاليت در فضاي مجازي حرکت کنند و براي اين کار تسريع و تسهيل در صدور مجوز سايت را در دستور کار داريم. به همين منظور علاوه بر ايجاد تسهيلات براي تاسيس پايگاه‌هاي خبري، اين گروه از رسانه ها را هم در گروه دريافت‌کنندگان يارانه قرار داده‌ايم. البته پايگاه‌هايي که در طرح رتبه بندي شرکت کردند، سايت هاي متعلق به استانهاي کم برخوردار و سايت هاي تخصصي.
مديرکل مطبوعات و خبرگزاري‌هاي داخلي رويکرد چهارم را تدوين شيوه‌نامه‌اي براي ساختارمند کردن اقدامات خواند و گفت: ما هر روز 60 روزنامه را رصد و پايش مي‌کنيم و نتايج را به هيات نظارت بر مطبوعات مي‌دهيم اما با اين شيوه‌نامه مبنايي براي کارشناسان وجود خواهد داشت.
دربندي همچنين با اشاره به تلاش براي به حداقل رساندن تذکر به مطبوعات و متقاعد کردن نهادها به ايجاد محدوديت کمتر براي رسانه‌ها گفت: از سوي ديگر پيشگيري قبل از وقوع را در دستور کار قرار داده‌ايم.
وي همچنين رويکرد ششم را تلاش براي رساندن نشريات به دست مردم عنوان کرد و گفت: بخشي از پرداخت يارانه به مديرمسئول را در مقصد هزينه مي‌کنيم. در اين راستا با تجديدنظر در طرح نشريات برگشتي و تغيير نامش به نشريات اهدايي، 600 هزار نسخه از نشريات را به 56 موسسه از جمله زندان‌ها، پرورشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و... اهدا کرديم.
دربندي يادآور شد: در همکاري با نهاد کتابخانه‌ها 200 عنوان نشريه سال گذشته با يک ميليون نسخه و هزينه يک ميليارد و 600 ميليون تومان در سه هزار کتابخانه عمومي توزيع شد.




مديرکل مطبوعات و خبرگزاري‌هاي داخلي همچنين درباره مساله کاغذ نشريات، گفت: ابتدا تاکيد مي‌کنم که وارد شدن به موضوع کاغذ در حوزه وظايف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيست اما وقتي ديديم بحراني ايجاد شده براي کمک به مطبوعات وارد شديم. به علت اقدامات گسترده جهاني براي حفظ محيط زيست توليد کاغذ در جهان کم شده حتي چين که بزرگترين صادرکننده کاغذ بود در اين سياست شده بزرگترين واردکننده. مشکل دوم اين است که وزارت جهاد کشاورزي بريدن درخت براي توليد کاغذ را ممنوع کرده است. موضوع بعدي نيز دو سه برابر شدن قيمت دلار و کمبود نقدينگي است. در نتيجه کميسيوني تشکيل داديم که بر اساس واردات 60 هزار تن کاغذ براي نشريات تصويب شده که بخشي از آن وارد شده و در گمرک قرار دارد.
دربندي همچنين تصريح کرد: تاکنون 260 ميليون دلار به نرخ دولتي براي واردات کاغذ اختصاص يافته است که مشخص نيست چقدر تخصيص يافته و چه مقدار کاغذ وارد شده است؛ اگر وزارت صمت و بانک مرکزي ليست دقيق واردکنندگان را در اختيار ما قرار دهند بهتر مي‌توانيم بررسي کنيم و در کميته ساماندهي کاغذ مصرانه پيگير اين مساله هستيم. در بين اينها برخي ارز دولتي گرفتند اما کاغذ وارداتي را در بازار آزاد فروختند برخي هم اصلا کاغذي وارد نکردند و برخي هم تنها درخواست خود را ثبت کردند.
مديرکل مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان سخنان خود به سوالات خبرنگاران حاضر در اين نشست پاسخ داد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آریا، تاریخ 15 مرداد 97، کد مطلب: 120180806145240685: www.aryanews.com



اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
0
0
با شغل پر خطری که خبرنگاران دارن واقعا همچین چیزی نیاز بود م.ق71
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
0
0
خبرنگار با نبض جامعه تنش متحمل میشه خیلی بیشتر از اینا باید بهشون توجه بشه

س ی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین