پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۳۱۵۴
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۴
پس از ارائه گزارش توسط آخرین کاندید تصدی شهرداری رشت در پنجاه و نهمین جلسه فوق‌العاده شورای شهر رشت برخی از اعضای شورا از صحن شورا خارج شدند و جلسه آبستراکسیون شد.

شعارسال: پس از ارائه گزارش توسط آخرین کاندید تصدی شهرداری رشت در پنجاه و نهمین جلسه فوق‌العاده شورای شهر رشت برخی از اعضای شورا از صحن شورا خارج شدند و جلسه آبستراکسیون شد.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر رشت پیش از ظهر امروز در صحن شورا اظهار کرد: اصحاب رسانه با حضور مستمر خود در چند روز اخیر کمک زیادی به برگزاری سریع‌تر امر انتخاب شهردار کردند.

رضا رسولی با اشاره به بررسی سه گزینه نهایی تصدی شهرداری رشت افزود: باید این امر با همراهی و همدلی تمامی اعضای شورا سریع‌تر طی شده و به سرانجام برسد.

راه‌اندازی کارت الکترونیک شهروندی ازجمله برنامه‌های نخستین کاندیدای شهرداری رشت

کاندیدای تصدی شهرداری رشت نیز با ارائه برنامه پیشنهادی خود اظهار کرد: دریافت یارانه‌های دولتی به‌منظور احیا و بازآفرینی مناطق قدیمی ازجمله برنامه‌های است که در صورت انتخاب به آن‌ها خواهم پرداخت.

سینا مقدادی با تأکید بر اهمیت افزایش سرانه فضای سبز افزود: در حال حاضر سرانه فضای سبز شهر کویری یزد بسیار بیشتر رشت است.

وی با اشاره به وضعیت نامطلوب رودخانه‌های شهر رشت گفت: ایجاد فضای مکث در رودخانه‌ها، هدایت فاضلاب‌های موجود در آن به تصفیه‌خانه‌ها، استقرار نقاط گردشگری در داخل و حاشیه رودخانه ازجمله مسائلی است که باید به آن توجه ویژه شود.

این عضو علی‌البدل شورای شهر رشت با اشاره به راه‌اندازی کارت الکترونیک شهروندی بیان کرد: راه‌اندازی سازمان خدمات مشاوره با کمک نیروهای متخصص شهرداری از دیگر برنامه‌های بنده در صورت انتخاب خواهد بود.

مقدادی به فقدان منابع درآمد پایدار در رشت اشاره کرد و افزود: با جذب سرمایه‌گذار می‌توانیم نسبت به احداث رستوران لوکس متعلق به شهرداری اقدام کرده و بازآفرینی فضاهای شهری نیز موجب برخورداری محلات کم برخوردار و رفاه اجتماعی می‌شود.

نارضایتی عضوشورای شهر از فقدان برنامه و دیدگاه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی

محمدحسن عاقل منش، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر رشت ، پس از ارائه برنامه‌های این کاندیدا از فقدان برنامه و دیدگاه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی ابراز نارضایتی کرد.

بهراد ذاکری، عضو دیگر شورای اسلامی شهر رشت نیز مقدادی را فردی اخلاق مدار توصیف و اظهار کرد: متأسفانه مدل زباله‌سوز فعلی که به دنبال اجرای آن در رشت هستیم دارای استانداردهای لازم نبوده و مشکلات فراوانی برای شهروندان ایجاد می‌کند.

شیرزاد: لزوم رویکرد منطقی در عزل و نصب‌های مدیریت شهری

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر رشت نیز با تسلیت به مناسبت درگذشت بهرام شفیعی از مجریان باسابقه ورزشی در صداوسیما اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه مدیریت شهری همواره مطرح بوده مسئله عزل و نصب‌ها است.

فاطمه شیرزاد با اشاره به استیضاح‌های بسیاری که درگذشته برای شهرداران رشت اتفاق افتاد گفت: باید همواره رویکردی منطقی در عزل و نصب‌ها موردتوجه قرار گیرد اما متأسفانه این موضوع یکی از دغدغه‌هایی است که درنهایت مابین شهرداران و برخی از اعضای شورا مشکل ایجاد می‌کند.

علیپور: خیانت اعضای شورای شهر رشت به کارگران

عضو دیگر شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اجحاف شورا در حق کارگران اظهار کرد: متأسفانه در شورای دوم و سوم در حق کارگران خیانت شد و حقوق آن‌ها به‌درستی رعایت نشد.

محمدحسن علی پور با بیان اینکه سیاسی بازی در انتخاب شهردار حرف اول را می‌زند افزود: کارگری که توان خرید یک کیلو گوشت قرمز را ندارد همواره تحت‌فشار بوده و نباید اجازه دهیم شهرداری به‌منظور بازی‌های سیاسی بر صندلی ریاست شهری بنشیند.

مقدادی خطاب به اعضای شورا با تأکید بر مدیریت شورایی اظهار کرد: در صورت انتخاب تمامی حقوق و مزایای کارگران پرداخت می‌شود و در عزل و نصب‌ها بر اساس شایسته‌سالاری عمل خواهم کرد.

انضباط مالی ازجمله برنامه‌های دومین کاندیدای شهرداری رشت

یکی دیگر از کاندیداهای تصدی شهرداری رشت نیز با تأکید بر انضباط مالی در برنامه‌های شهرداری رشت اظهار کرد: لازمه ایجاد انضباط مالی شفاف‌سازی و الکترونیکی شدن سامانه اموال است که بنده معتقدم هرگونه اطلاعاتی پیرامون مباحث مالی باید ثبت و ضبط شود.

مسعود موسوی راه‌اندازی سامانه مدیریت دارایی را از برنامه‌های خود دانست و تصریح کرد: در شش‌ماهه نخست سال تاکنون بخش اندکی از بودجه شهرداری رشت محقق شده و در حال حاضر مشکلاتی از قبیل پرداخت حقوق کارکنان شهرداری رشت وجود دارد.

وی با تأکید بر ارتزاق شهر از تولید زمین افزود: ایجاد کمیته تخصصی نیازسنجی اموال موضوع بسیار مهمی است که در ساختارهای جامع به آن نیاز داریم و باید به‌نوعی برنامه‌ریزی شود که بیشترین عواید نصیب شهر و شهروندان شود.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت به جذب سرمایه‌های ملی و بین‌المللی اشاره کرد و گفت: منطقه آزاد انزلی از ظرفیت بالایی برخوردار بوده و شهرداری رشت با نگاه به ظرفیت‌های موجود در آن می‌تواند در حوزه مالی موفق باشد.

موسوی ایجاد سازوکار برای ورود گردشگر به شهر را در دنیای امروز امری ضروری دانست و بیان کرد: این‌یک فرصت مهم است که می‌تواند موجبات رشد و شکوفایی شهر را رقم بزند.

وی با بیان اینکه رشت باید چرخش اقتصادی داشته باشد افزود: اگر به دنبال ثروت و در آمد برای شهرداری رشت هستیم نباید منتظر ایجاد فرصت باشیم، در حال حاضر وجود فرودگاه در رشت مکانی مناسب برای ایجاد سرمایه در شهر است.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت با اشاره به اینکه شعار گردشگر پذیری در شهری که هتل‌های اندکی دارد امکان‌پذیر نیست تصریح کرد: ورود مسافران به شهر باید با برنامه‌ریزی‌ پیگیری شده و در شرایطی که هتل‌های مناسبی وجود ندارد یقیناً نباید انتظار تحقق گردشگری را داشته باشیم.

موسوی با تأکید بر اینکه شهرداری رشت تاوان حاشیه‌نشینی را می‌پردازد گفت: شهرداری رشت ملزم است نسبت به جمع‌آوری زباله و ایجاد آسفالت در محلات حاشیه‌نشین ورود کند و خدمات باید در تمامی نقاط شهر به‌طور یکسان توزیع شود.

وی مدیریت شهری را شامل مؤلفه‌های متعددی دانست و بیان کرد: توجه به حمل‌ونقل، املاک، منظر، پسماند و مشاغل ازجمله مؤلفه‌های اساسی مدیریت شهری بوده که با توجه به این مقوله‌ها کیفیت زندگی مناسب برای شهروندان رقم می‌خورد.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت با اشاره به اینکه با بهره‌مندی از ظرفیت‌های رشت می‌توانیم شهر را به یک برند تبدیل کنیم گفت: وجود بقعه خواهر امام، بازارهای قدیمی و توسعه فضاهای آبی می‌تواند برای توسعه اقتصادی و اشتغال در رشت بسیار نقش تأثیرگذاری داشته باشد.

موسوی ایجاد خانه و کاشانه را از دیگر اقدامات به‌منظور ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری رشت عنوان کرد و افزود: متأسفانه در حوزه ساماندهی مشاغل گردشگری تاکنون تصمیم درستی اتخاذ نشده و با مدیریت واحد شهری بسیاری از حوزه‌های مغفول مانده به سرانجام می‌رسد.

موسوی: توسعه‌یافتگی و عدالت اجتماعی دارای ارتباط تنگاتنگ هستند

وی با اشاره به رابطه تنگاتنگ توسعه‌یافتگی و عدالت اجتماعی بیان کرد: بدون عدالت اجتماعی نمی‌توانیم در مسیر توسعه‌یافتگی گام برداریم و کاهش تغییرات زندگی و اطلاع به شهروند، جذب اعتماد شهروندان، تهیه سند جامع فرهنگی و اجتماعی می‌تواند موجب توسعه‌یافتگی با عدالت اجتماعی شود.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت با تأکید بر اینکه اولویت‌ها باید بر اساس خواست و تقاضای شهروندان انجام شود گفت: اجرای اشتباه یک پروژه می‌تواند موجب هدر رفت میلیاردها تومان از بیت‌المال شود و همه ما در برابر بیت‌المال و جان شهروندان مسئول هستیم.

موسوی با تأکید بر اینکه شایسته‌سالاری در عزل و نصب‌ها باید موردتوجه باشد بیان کرد: توسعه درون‌زاست و بنده معتقدم عزل و نصب‌ها بر اساس شایسته‌سالاری موجب اعتمادسازی و حرکت به‌سوی پیشرفت می‌شود.

وی زیباسازی، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده را از دیگر برنامه‌های خود اعلام کرد و افزود: بیش از یک هزار هکتار بافت فرسوده در رشت وجود دارد و باید دراین‌باره شهرداری رشت بهتر ورود و مدیریت کرده و ابزار مدیریتی برای ساختن شهر نسبت به داشتن پول بسیار حائز اهمیت‌تر است.

شیرزاد: اعضای شورا در انتخاب اصلح‌ترین کاندیدا رضایت مردم را مدنظر داشته باشند

عضو دیگر شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه کار در شهرداری بسیار دشوار است افزود: قرار است شصت و ششمین شهردار رشت انتخاب شود و شهرداری چالش‌های خود را داشته و گاهی به‌واسطه برخی از مباحث دچار بحران می‌شود.

فاطمه شیرزاد با بیان اینکه اولویت مسعود موسوی در صورت انتخاب به‌عنوان شهردار رشت در مواجه با جریان‌های بیرون و درون شورا باید مشخص شود تصریح کرد: موسوی در حوزه ساختار اداری و توجه به بافت‌های قدیمی ازجمله خواهر امام نکات خوب و قابل‌توجه ای مطرح کرد که نیاز امروز شهر رشت است.

وی به فعالیت مدیران شهرداری رشت و عزل و نصب‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد بازارهای فرهنگی و هنری، توجه به مسکن و مشکلات ضعفا ازجمله برنامه‌هایی بود که توسط موسوی مطرح شد.

شیرزاد: حامد عبداللهی به فعالیت خود در شورا ادامه دهد

عضو شورا اسلامی شهر رشت حضور و فعالیت دست‌فروشان را یکی دیگر از دغدغه‌ها دانست و گفت: دست‌فروشی نیز بخش غیرقابل‌انکار شهر رشت است و باید برای سامان‌دهی آنان برنامه‌ریزی شود.

شیرزاد توجه به حفظ ارزش‌ها در شهر رشت اشاره کرد و گفت: از طرف تمامی خانواده‌های شهدا و ایثارگر از توجه به این مهم تشکر کرده و از حامد عبداللهی به‌عنوان فرزند عبداللهی انتظار دارم بازهم در صحن شورا به‌عنوان عضو شورا فعالیت کند.

رمضانپور: دریافت چهاردرصدی شهرداری در وصول نوسازی از مردم

یکی دیگر از اعضای شورای رشت نیز با بیان اینکه همواره مباحث در بیان تئوری و عملی با یکدیگر متفاوت هستند اظهار کرد: در حال حاضر شهرداری رشت با مشکلاتی ازجمله بدهی‌های هنگفت، عدم وجود سرمایه‌گذار، عدم تعامل با مقامات اجرایی و عدم اولویت‌بندی پروژه‌های عمرانی مواجه است.

احمد رمضانپور نرگسی با اشاره به اینکه در وصول نوسازی در سال ۹۶ تنها چهار درصد از مردم به شهرداری رشت اعتماد کردند تصریح کرد: در بخش تولید ثروت برای شهر که متعاقب آن افزایش قدرت خرید شهروندان را به همراه دارد جزو مباحثی است که باید به آن به‌طور ویژه توجه شود.

عاقل منش: ضمانتی برای انجام وعده‌های موسوی وجود ندارد

محمدحسن عاقل منش، عضو دیگر شورای شهر رشت نیز با بیان اینکه برای اجرای برنامه‌های مسعود موسوی ضمانتی وجود ندارد گفت: موسوی باید ضمانت‌نامه مشخصی درباره مباحثی که مطرح کرده ارائه کند.

حجت جذب عضو شورای رشت نیز در این جلسه اظهار کرد: رفع مشکل تالاب عینک، ساماندهی دو رودخانه رشت، رفع بدهی هنگفت شهرداری رشت ازجمله مواردی بوده که شهرداران سابق نیز بارها دراین‌باره به‌صورت تئوری مطالبی ارائه کردند اما عملاً نتیجه‌ای حاصل نشد.

علیپور: مردم به نشانه اعتراض به یک رفتگر رای دادند

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر رشت نیز با اشاره به اینکه مردم رشت از شوراهای گذشته آسیب فراوانی دیده‌اند اظهار کرد: شهروندان به خاطر اینکه به اعضای شورا اعتراض خود را نشان بدهند به بنده به‌عنوان یک رفتگر رأی دادند.

محمدحسن علیپور با بیان اینکه در دوران فعالیت نصرتی به‌عنوان شهردار رشت نیز اعضای شورا مدام در حال تعریف و تمجید از وی بودند گفت: تمامی این اعضای شورای رشت در آن دوران نیز به‌ظاهر با نصرتی یک نوع رفتار می‌کردند و در پشت پرده نیز رفتارهای دیگری از خود نشان می‌دادند.

وی به وضعیت نامناسب نیروهای کارگری شهرداری رشت اشاره کرد و گفت: نفرین و ناله خانواده‌های این کارگران همواره بدرقه افرادی است که به آنان اجحاف کردند.

موسوی: لزوم ایجاد بازارهای فرهنگی

کاندیدای تصدی شهرداری رشت نیز در پاسخ به سؤالات اعضای شورا اظهار کرد: کنشگران شهری در تمامی دنیا همواره فراوان بودند و کسانی که در حوزه شهری ذینفع هستند مطالباتی دارند و این مطالبات باید مدیریت شود.

موسوی با بیان اینکه شورا و شهرداری رشت باید در ابتدا با کمک یکدیگر قوی شوند افزود: در این شرایط می‌توانیم در مقابل خواسته‌های نابجا و نامعقول ایستادگی کرده و معتقدم باید تمامی مباحث با شور و مشورت با اعضای شورا اجرایی و به نتیجه برسد.

وی با اذعان به سیاسی نبودن خود گفت: شورا نیز باید فارغ از سیاسی بازی باشد، بنده نیز در صورت انتخاب همواره در عزل و نصب مدیران به تخصص افراد توجه می‌کنم و از نیروهای متخصص بدنه شهرداری استفاده خواهم کرد.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت به بحث ایجاد بازارهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی در این حوزه نیازمند هزینه زیادی نبوده و برای اقشار آسیب‌پذیر جامعه نیز باید در کنار ایجاد سرپناه به تحصیل، مباحث فرهنگی و غیره آنان نیز توجه شود.

موسوی دست‌فروشی را یک کسب‌وکار دانست و بیان کرد: ساماندهی دست‌فروشان را نیز از گذشته درباره آن تحقیق کرده و در حال حاضر نیز طرح پیشنهادی‌ام دراین‌باره آماده است.

وی با اشاره به اینکه شهرداری رشت در حال حاضر درگیر روزمرگی است تصریح کرد: دغدغه پرداخت حقوق کارکنان ازجمله مواردی است که با تولید ثروت و درآمد پایدار در شهر می‌توانیم به‌راحتی آن را برطرف کرد.

جذب سرمایه‌گذار برای حل مشکلات از برنامه‌های سومین کاندیدای شهرداری رشت

آخرین کاندیدای تصدی شهرداری رشت نیز با اشاره به اینکه نسبت به مشکلات شهر رشت آگاهی دارد اظهار کرد: ارتقای سطح کیفیت رشت‌وندان مهم‌ترین هدفی است که می‌توانم در یک جمله مطرح کنم.

بهزاد نیک فهم با بیان اینکه باید در فضایی روشن برای تعالی شهر رشت گام برداریم تصریح کرد: باید با تلاشی مضاعف برای توسعه شهر و رفع مشکلات در تمامی حوزه‌ها ورود کرده و با این رویکرد چشم‌اندازی برای رشت در نظر گرفت.

وی با تأکید بر اینکه وارث شوراهای گذشته هستیم بیان کرد: سرزندگی، شهروند محوری، شهر هوشمند و خلاق در تمامی ابعاد برای چشم‌انداز ۱۴۰۰ بوده و تقسیم رشت به بخش‌های اعیان‌نشین و ضعیف نشین یک خطر جدی برای شهر محسوب می‌شود.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت با اشاره به چشم‌اندازهای خود در ۱۴۰۰ بیان کرد: در حوزه فرهنگی اجتماعی یک مقوله را با عنوان صنعت سرگرمی مطرح کرده که مترادف با موضوع توسعه گردشگری نیست.

نیک فهم با اشاره به اینکه برند سازی به‌خوبی در شهر تعریف‌نشده است افزود: مشکلات زیست‌محیطی رشت بسیار فراوان بوده و این در حالی است که توسط یک فرد گیلانی بودجه هنگفتی به استان هم‌جوار برای این حوزه اختصاص پیداکرده و برای گیلان هنوز محقق نشده است.

وی با بیان اینکه رفع مشکل رودخانه‌های رشت به‌تنهایی از عهده شهرداری خارج است افزود: رودخانه‌ها لبه‌های شهری هستند و یک مفهوم شهرسازی بوده که می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های شهری مناسب تأثیر بگذارد.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت با تأکید بر جذب سرمایه‌گذار برای حل مشکلات رودخانه‌های شهری گفت: وجود سکونت‌گاه‌های غیررسمی یکی دیگر از مشکلات غیر قابل انکار در مدیریت شهری است.

نیک فهم با اشاره به احیای بافت‌های فرسوده تصریح کرد: باید با احیای بافت‌های فرسوده و آثار تاریخی نسبت به جذب گردشگر اقدام کنیم و معتقدم با انعقاد یک تفاهم‌نامه در پیاده راه فرهنگی رشت با میراث فرهنگی و گردشگری گام‌های اساسی دراین‌باره برداریم.

وی به‌عنوان شهر خلاق خوراک رشت اشاره کرد و گفت: باید از این برند استفاده کرده و با تجهیز فضاهای پیاده شهر با این مضمون در راستای ایجاد اشتغال و تقویت بنیه اقتصادی شهر و جذب گردشگر گام برداشت.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت با اشاره به عقب‌ماندگی‌های فعلی شهرداری رشت در تحقق بودجه سال ۹۷ افزود: شهرداری رشت الزاماتی درباره تأمین اجتماعی، حقوق، مزایا و غیره دارد که باید مدام به آن توجه داشته باشد.

نیک فهم با اذعان به نبود مشکلات مالی در شهرداری رشت گفت: در حوزه پروژه‌های عمرانی شهرداری بالغ‌بر ۴۰ درصد دورریز داریم.

وی با تأکید بر اینکه مدیریت منابع باید همواره موردتوجه باشد افزود: جلوگیری از دورریز ۴۰ درصدی راهکار مدیریتی است که باید در شهرداری رشت لحاظ شود.

کاندیدای تصدی شهرداری رشت با اشاره به وجود فساد در شهرداری رشت بیان کرد: بنده حدود هشت‌صد میلیون تومان از شهرداری رشت بدهی دارم و با این وضعیت شهرداری در اولویت پرداخت نخواهم بود.

ذاکری: نیک فهم مطالبات میلیاردی از شهرداری دارد

بهراد ذاکری عضو شورای اسلامی شهر رشت پس از ارائه برنامه توسط نیک فهم اظهار کرد: شنیده‌ها حاکی از آن است که شما به‌عنوان یکی از پیمانکاران مطالبات میلیاردی از شهرداری دارد و در صورت انتخاب به‌عنوان شهرداری رشت چگونه به این مبحث رسیدگی می‌شود؟

علوی: پروژه‌های عمرانی رشت مدت‌هاست مغفول مانده

رئیس شورای رشت نیز با اشاره به کاهش تحقق‌پذیری بودجه شهرداری رشت اظهار کرد: شهردار رشت باید برنامه‌های مشخصی در این حوزه ارائه کند.

سید امیرحسین علوی با بیان اینکه پروژه‌های عمرانی رشت مدت‌هاست مغفول مانده است گفت: چگونگی عملکرد شهردار آینده رشت در بحث انتخاب تیم اجرایی و با فشارهایی که از درون و بیرون شورا وجود دارد بسیار حائز اهمیت است.

انتخاب شهردار رشت آبستراکسیون شد

پس از ارائه گزارش توسط آخرین کاندید تصدی شهرداری رشت برخی از اعضای شورا از صحن شورا خارج شدند و جلسه آبستراکسیون شد.

عضو شورای اسلامی شهر رشت با انتقاد از خروج برخی از اعضای شورا در انتهای جلسه بررسی گزینه‌های تصدی شهرداری رشت اظهار کرد: ما رأی شفافی داشته و اگر بازهم چنین اتفاقاتی رقم بخورد باز نیز بر سر رأی خو خواهیم ماند.

فرهام زاهد با بیان اینکه چنین رفتارهایی در شأن شهروندان نیست گفت: شهروندان باید با این نوع رفتارها متوجه بشوند که چه کسانی شفاف و چه اعضایی غیر شفاف هستند.

رئیس شورای رشت پس از آبستراکسیون در جریان انتخاب شهردار رشت اظهار کرد: با چند عضوی که از صحن جلسه خارج شدند تماس گرفته شد و آنان حاضر به حضور مجدد در صحن شورا نشدند، بنابراین جلسه انتخاب شهردار رشت به دوشنبه هفته آینده موکول می‌شود.

به گزارش فارس، اسماعیل حاجی پور یکی از اعضای شورای رشت پس‌ از انجام آبستراکسیون توسط برخی از اعضای شورا طی تماس با فرماندار رشت تقاضای برگزاری جلسه انتخاب شهردار در اسرع وقت را کرد.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری فارس گیلان، تاریخ انتشار: 18مهر 1397 ، کدخبر: 13970718000541،www.gilan.farsnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین