«سید حمید طهایی»، استاندار البرز همراهی بانکها ودستگاههای استان با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را در جلوگیری از تعطیلی 200 واحد صنعتی مؤثر دانست و به رونق چرخه تولید در استان به عنوان یکی از برنامههای اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، شناسایی واحدهای نیمهفعال در دستور کار قرار گرفته و اهم مسائل به ستاد اقتصاد مقاومتی راه یافته است. طهایی با اشاره به اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدی، بازوی اقتصاد مقاومتی در استان است، اظهار داشت: سال گذشته این ستاد 322 مصوبه را عملیاتی و مشکلات واحدهای تولیدی متعددی را برطرف کرد.
* رفع موانع تولید
فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در استان، بدهی و معوقات بانکی را از اصلیترین عوامل از رونق افتادن چرخ صنایع اعلام کرد و گفت: با تلاشهایی که ستاد تسهیل در استان داشته و هماهنگیهایی که با بانکها ودستگاههای استانی به عمل آمده، تاکنون از تعطیلی 200 واحد صنعتی جلوگیری شده است. این در حالی بود که بانکها به خاطر معوقات صنایع، امکان تملک واحدهای تولیدی را داشتند که ستاد تسهیل استان مانع این امر شد. با وجود اینکه سهمیه اعتباری سامانه بانکی کشور417 هزار میلیارد تومان اعلام شده بود، در سفر ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی به استان با تشریح شرایط ویژه این استان صنعتی، دستور برداشته شدن سقف تسهیلات به واحدهای تولیدی صادر و با اختیاری که به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید داده شد، رقم تسهیلات به واحدهای مستعد توسعه که نیازمند منابع مالی بیشتر هستند برای بازگشت به چرخه تولید کشور، با سقف بالاتر منابع مالی، بلامانع خواهد بود.علاوه بر 16 هزار میلیارد تومانی که بانک مرکزی پیشتر برای کمک به صنایع کوچک و متوسط در نظرگرفته بود منابع مالی بیشتری هم در اختیار این واحدها قرار خواهد داد.
* تکمیل طرحهای نیمه تمام
استاندار البرز تکمیل طرحهای نیمه تمام را از راهبردهای اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و گفت: تا پیش از این الزامی برای واگذاری طرحهای نیمه تمام وجود نداشت، اما ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور این الزام را در منشور راهبردی مورد تأکید قرار داده و دستگاهها باید طرحهایی با توجیه اقتصادی را به بخش خصوصی واگذار کنند، ما نیز در استان تمام تلاش را بهکار گرفتهایم تا هیچ طرح نیمه تمامی بلاتکلیف روی زمین باقی نماند.
طهایی با اشاره به اینکه استان تازه تأسیس البرز دربسیاری از شاخصهای ملی دچار کمبود است، افزود: جمعآوری اطلاعات استان، استقلال شرکت گاز البرز و آبفای روستایی با منفک شدن آن ازتهران، ساماندهی چارت و تشکیلات نیروی انسانی استان، تکمیل طرح ملی شهید همت وامتداد آن به آزاد راه شهدای البرز، راهاندازی دوباره کارگاه عمرانی مسیرهشتگرد - طالقان از جمله اقدامهای عملیاتی دولت در 2 سال اخیر بوده است.
* احیای 450 واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل
«ایرج موفق»، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز گفت: در دولت تدبیر و امید 450 واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل استان احیا شد که با احیای این واحدها و تخصیص 16 میلیارد ریال اعتبار زمینه اشتغال 8 هزار و 600 نفر فراهم شده است.هماکنون در استان البرز3 هزارو 384 واحد تولیدی و صنعتی با حجم سرمایهگذاری 2هزارو 804 میلیون دلار فعال است.همچنین با این تعداد واحدهای فعال 121 هزارو 800 نفر مشغول به کارهستند.
وی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای صنعتی وتولیدی استان البرز 3.84 درصد واحدهای کشور است، خاطرنشان کرد: حجم سرمایهگذاری دراین استان 4.1 درصد کل کشور و سهم اشتغال نیز دراین استان 4.94 درصد ازسهم کشور را به خود اختصاص داده است.استان البرز از لحاظ تعداد واحدهای صنعتی رتبه 10، سرمایهگذاری رتبه 8 و از لحاظ اشتغال رتبه 5 کشور را به خود اختصاص داده است. دردولت تدبیر وامید 2 هزار و 755 جواز تأسیس صادرشده که از مجموع آن 2 هزارو 559 مورد آن ایجاد و 196 مورد طرح توسعه بوده که با راهاندازی این واحدها 116هزار و 300 شغل دراستان البرز ایجاد خواهد شد.
* رشد 30 برابری جذب سرمایهگذاری خارجی در 3 سال گذشته
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از رشد 30 برابری جذب سرمایهگذاری خارجی در 3 سال گذشته دراستان البرز خبر داد و افزود: اکنون 9 سرمایهگذار خارجی دراستان البرزبا سرمایهگذاری 300 میلیون دلار امکان اشتغال یک هزارو 80 نفر را فراهم کرده اند. وی تعداد معادن استان را 150 مورد اعلام کرد و افزود: در این زمینه و در راستای رونق این بخش برنامهریزی لازم صورت پذیرفته که نتایج آن بزودی مشهود خواهد بود.
موفق درخصوص صادرات و واردات در 3 سال دولت تدبیر و امید، گفت: دراین مدت 195 میلیون دلار صادرات انجام شده که 61 میلیون دلارمربوط به سال 92، 54میلیون دلارمربوط به سال 93 و 80 میلیون دلار مربوط به سال 94 بوده و عمده اقلام صادرشده دراین مدت موادغذایی، کولر آبی، قیرونفت، میوه و ترهبار است. درخصوص واردات نیز 734 میلیون دلار واردات انجام شده که 172میلیون دلار مربوط به سال 92، 350 میلیون دلار مربوط به 93 و 212 میلیون دلار هم مربوط به سال 94 است. عمده کالاهای وارداتی ماشینهای صنعتی، ورق برنج ومس و ورق «امدیاف» بوده است.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 19 ، تاریخ انتشار: سه شنبه 2 شهریور 1395، شماره: 6293 .
شعاره