پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۹۲۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱
یک عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: در حال حاضر که شهر حدود 230 هزار نفر جمعیت دارد، حدود 70 هزار نفر حاشیه نشین در شهر بجنورد داریم که به نسبت جمعیت کل شهر رقم قابل توجهی است، که شامل 25 نقطه شناسایی شده شهراست که حاشیه نشینی در آن ها وجود دارد.

شعار سال: اعظم السادات افشین فر، عضو شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار کرد: حاشیه نشین ها مناطقی از شهر هستند که به شکل غیر رسمی شکل گرفته اند و معمولا رعایت ضوابط شهرسازی در آن ها انجام نشده است و به لحاظ ترکیب جمعیتی ترکیب های قومیتی، نژادی، مذهبی یا دینی هستند که از روستا ها یا شهرها ومناطق خاصی به آن جا مهاجرت کرده اند.

وی ادامه داد: حاشیه نشینی از پدیده های قرن جدید است که هر چه شهرها بزرگتر باشند، حاشیه نشینی در آن ها پررنگ تر دیده می شود که یکی از مهم ترین دلایل روی آوردن مردم به این مدل زندگی این است که سکونت در شهرهای بزرگ سنگین است، ترجیح می دهند که در منطقه ارزان شهر ساکن شوند.

افشین فر اضافه کرد: به مرور زمان به خاطر حضور خانواده هایی که از طرفی به لحاظ فرهنگی با شهر سنخیت زیادی ندارند، هم چنین به لحاظ مالی شرایط ضعیفی دارند ضوابط شهری رعایت نمی شود، خیلی وقت ها این ها اقدام به ساخت خانه های غیر مستحکم حتی آلونک سازی می کنند، به مرور زمان این مسائل باعث به وجود آمدن یکسری، ناهنجاری اجتماعی در این محلات حاشیه نشین می کند.

وی عنوان کرد: در راس این ناهنجاری ها می توان به اعتیاد، تجمع افراد متخلف مثل سارقان، به مرور زمان مسائل مختلف خانوادگی هم چنین موارد ناموسی پیش می آید که کم کم حاشیه شهر را به کویی از مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تبدیل می کند.

این عضو شورا ادامه داد: در سال های اخیر در خیلی از شهرهای بزرگ که حاشیه نشینی گسترده ای دارند، یکی از مهم ترین دغدغه های مسئولین شهر حل مشکل این افراد است.

وی با اشاره به دو موج که حاشیه نشینی و مهاجرت در بجنورد را افزایش داد گفت: بعد از زلزله سال 75 به خاطر تخریب برخی از روستاهای اطراف شهر، روستاییان زلزله زده آمدند و در حواشی شهر ساکن شدند و اینکه به دلیل مرکز استان شدن در سال 84 هم از روستاها و شهرهای کوچک استان به دلایل مختلف مهاجرت کردند.


بجنورد 70000 حاشیه نشین دارد؛

افشین فر بیان داشت: در حال حاضر که شهر حدود 230 هزار نفر جمعیت دارد، حدود 70 هزار نفر حاشیه نشین در شهر بجنورد داریم که به نسبت جمعیت کل شهر رقم قابل توجهی است، که شامل 25 نقطه شناسایی شده شهراست که حاشیه نشینی در آن ها وجود دارد.

وی در پاسخ به بیشترین آسیب هایی که این خانواده ها را تهدید می کند گفت: بالاترین تهدید اعتیاد است، اعتیاد به دنبال خود خیلی از مسائل مختلف خانوادگی را هم دارد، مثل ترک خانواده از طرف سرپرستی که معتاد شده است، که به وفور در حواشی شهر بجنورد وجود دارند، زنانی که ناخواسته سرپرست فرزندانی شده اند در حالی که نه منبعی برای درآمد دارند نه حمایتی از سمت سازمان و دستگاهی می شوند، به همین نسبت هم فرزندان این خانواده ها در معرض تهدید هستند.

افشین فر ادامه داد: در همین حواشی مادرانی به دلیل نبود سرپرست مجبور هستند تن به هر کاری از جمله زباله جمع کنی، کار روی زمین های کشاورزی بدهند و با انجام این امور ساعت ها از منزل دور می شوند و فرزندان این خانواده ها اعم از دختر و پسر رها می شوند، که فرزندان به دلایل شرایط نامساعد مالی از تحصیل دور می شوند و گرایش هایی به اعتیاد پیدا می کنند و در ادامه مسائل اخلاقی گریبان گیر فرزندان این خانواده ها می شوند.

این عضو شورا با اشاره به مراجعان حضوری زیادی که دارند گفت: در مورد خانم هایی که همسرانشان آن ها را به دلیل اعتیاد یا بیکاری رها کرده اند، زمانی که مراجعه می کنند تلاشمان بر این است که این افراد را به نهاد های حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی معرفی کنیم ولی متاسفانه قوانین ها خیلی از این خانم ها یا خانواده ها را تحت پوشش قرار نمی دهد.

فساد اخلاقی و قاچاق مواد برای امرار معاش؛

وی عنوان کرد: چند سالی است که دولت یارانه ای را به مردم پرداخت می کند، خیلی ها با همین یارانه زندگی می کنند، بعضی از بانوان به دلیل داشتن فرزند کوچک و شیرخواره از کار کردن هم محروم هستند، اکثرا خیلی نجیب هستند و خودشان را حفظ می کنند و با فقر دست و پنجه نرم می کنند، ولی بعضی ها برای تامین معاش خانواده دچار فساد اخلاقی یا قاچاق مواد مخدر می شوند و این ها دور مسلسلی از مشکلات و معذلات فرهنگی اجتماعی است که این خانواده ها را دچار کرده است و باید برای آن ها کاری کرد.


افشین فر بیان کرد: مهم ترین عملی که می شود انجام داد حل معضل اشتغال است برای اینکه مردان خانواده ها را ترک نکنند و ایجاد یک سری مراکز تولیدی برای خانم ها یا مراکزی که اگر این خانم ها قادر به تولید هستند امکان فروش این محصولات توسط یک مرکز دولتی فراهم شود و منبع درآمد سالم برای این خانواده خیلی از مشکلات را کاهش می دهد.

وی با اشاره به اقدامات شورا برای حمایت از این افراد افزود: یکی از مهم ترین رسیدگی به شکل ظاهری حواشی شهر است که تا حد زیادی بهبود پیدا کرده است، که خیلی مهم و قابل توجه است زیرا یکی از مسائلی که خود به خود این افراد را از مردم داخل شهر جدا می کند تفاوت در ظاهر این محلات است.

افشین فر ادامه داد: کارهایی از جمله آسفالت کوچه ها، جدول کشی، زباله برداری، ایجاد پارک و فضای سبز که اگر نگاه شود پیشرفت های خوبی داشته است در حالی که بر اساس مقررات شهری باید عوارض پرداخت شود ولی به دلیل شرایط نا مساعد مالی بدون پرداخت عوارض این کار صورت گرفته است.

وی گفت: هم چنین در عرصه فرهنگی با برگزاری کلاس های آموزشی و فرهنگی برای کودکان و زنان در محل های استیجاری برای ایام تعطیلات بستری برای آموزش این افراد فراهم کرده است.

شهرداری به تنهایی نمی تواند جلوی مشکلات حاشیه نشینی را بگیرد؛

این عضو شورای اسلامی شهر اضافه کرد: شهرداری با توجه به اینکه تنها درآمدش عوارض پرداختی مردم و درصد ناچیزی از سمت دولت است به تنهایی نمی تواند از عهده رشد فزاینده ای که حاشیه شهر طی می کند برآید و به کمک سایر ادارات و ارگان ها نیازمند است.

وی اظهار کرد: زنانی که دچار فقر هستند با توجه به اینکه زن واقعا ستون خانواده است و فرزندان و نسل آینده در دامن این زنان تربیت می شوند، خواهشمندم که مسئولین برای اشتغال سالم زنان فکری بکنند، زنانی که سرپرست خانواده هستند یا زنانی که بدسرپرست هستند، این زنان نیاز به کار سالم دارند تا بتوانند بدون این که در معرض سو استفاده قرار بگیرند، امرار معاش کنند.

افشین فر در انتها گفت: هم چنین در دو سه سال گذشته چندین جلسه برقرار شده است، که شهرداری زمینی را در اختیار قرار دهد تا با کمک ادارات دیگر برای ایجاد مراکز تولیدی اقدام شود که از تولید تا توزیع در یک مکان باشند و خانم ها بتوانند با خاطر جمع کار کنند و بچه های خودشان را سرپرستی کنند.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی راه ساجده، تاریخ 18 دی 95، کد مطلب: 37542: www.sajedeh.com

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
King
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
0
0
حاشیه نشینی و بنود اموانات مناسب و نظارت مناسب و زیرساخت های لازم برای حفظ یک جامعه بزرگترین مشکلاتی هستن که این مردم را به انجام کارهای خلاف و نا مشروع سوق میدهند
س.د۷۶
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین