پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۳۷۴۲
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۹
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد طرحی هدفمند را برای تبدیل تمام زیرساخت های انرژی آمریکا به منابع تجدید پذیر طی 35 سال آینده ارائه داده است.

شعار سال: مطالعات انجام شده بر روی استفاده وسیع از تکنولوژی های پاک یعنی انرژی های باد، خورشید و زمین گرمایی متمرکز هستند و ادعا شده است که طرح انتقال زیرساخت های انرژی به انرژی های تجدید پذیر هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فنی قابل اجرا می باشد.

پیش از بررسی میزان درخواست انرژی در ایالت های آمریکا در 35 سال آینده، تیم تحقیقاتی برای شروع میزان نیاز انرژی هر ایالت را در زمان حال بررسی کرد. سپس با دسته بندی موارد مصرف انرژی به گروه های مناطق مسکونی، صنعتی، تجاری و حمل و نقل میزان نیاز به انرژی را در صورت جایگزینی سوخت هایی مانند نفت، گاز، زغال سنگ و انرژی هسته ای با انرژی حاصل از الکتریسیته محاسبه کرد.


اجرای این طرح بسیار مشکل به نظر می آید اما میزان پیچیدگی حقیقی آن در واقع وقتی آشکار می شود که توجهتان به این نکته که همه چیز باید با الکتریسیته کار کند معطوف می شود. یعنی در منازل، کارخانه ها و حتی وسایل نقلیه باید از الکتریسیته برای تأمین انرژی استفاده شود. با این حال اگرچه انجام محاسبات مورد نیاز در این زمینه پیچیده است اما نتایج بدست آمده امیدوار کننده می باشند.

پس از بررسی 50 ایالت در آمریکا مشاهده شد که اجرای طرح مورد نظر می تواند توان مصرفی کاربران نهایی را تا سال 2050 به میزان 39 درصد کاهش دهد. از این مقدار شش درصد مربوط به افزایش کارایی و اثربخشی زیرساخت ها است اما اکثر کاهش در مصرف انرژی مربوط به جایگزینی منابع مورد استفاده ی کنونی و حصول انرژی از طریق الکتریسیته می باشد.

برای اجرای طرح در هر ایالت بر روی فراوان ترین منبع انرژی تجدید پذیر آن ایالت تمرکز می شود. برای مثال برخی از ایالت ها نور خورشید بیشتری نسبت به سایر ایالت ها دریافت می کنند و سقف های خورشیدی رو به جنوب بیشتری در آن ها کار گذاشته شده است در حالی که ایالت های ساحلی می توانند از مزرعه های بادی ساحلی استفاده کنند و باقی ایالت ها نیز باید انرژی زمین گرمایی را مورد توجه قرار دهند.

جالب است بدانید که در طرح جدید خبری از ساخت سدهای جدید برای استفاده از انرژی آب (هیدروالکتریک) نیست بلکه هدف استفاده ی سودمند و مؤثرتر از منابع موجود می باشد. بعلاوه حداکثر 0.5 درصد از زمین های ایالت ها با توربین های بادی یا صفحات خورشیدی پوشانده می شود.

تیم تحقیقاتی تمام محاسبات و بررسی های بالا را پیش از انجام برنامه ریزی های لازم و ارائه ی نقشه ی صحیح برای هر ایالت انجام داد. این برنامه ریزی ها برای ایجاد وابستگی 80 درصدی هر ایالت به انرژی های پاک و تجدید پذیر تا سال 2030 و سپس انتقال 100 درصدی زیرساخت های انرژی آنها به انرژی پاک در سال 2050 انجام شده اند.

برخی از ایالت ها برای ایجاد طرح نسبت به سایر ایالت ها آماده ترند. برای مثال ایالت واشنگتن در حال حاضر 70 درصد از الکتریسیته ی مورد نیازش را از منابع هیدروالکتریک تأمین می کند. همچنین ایالت های آیووا و داکوتای جنوبی 30 درصد از برق مورد نیازشان را از انرژی بادی بدست می آورند.

اما هزینه ی اجرای این طرح چقدر است؟ با توجه به تحقیقات انجام شده هزینه های اولیه گزاف خواهند بود اما خوشبختانه نور خورشید و باد رایگان هستند و در طولانی مدت هزینه ها کاهش می یابد و به میزانی کمتر یا معادل هزینه های کنونی می رسد.

هنگامی که سلامت موجودات، هزینه های آب و هوایی و افزایش قیمت سوخت های فسیلی مورد توجه قرار می گیرد، باد، آب و انرژی خورشیدی بهای کمتری از سیستم های متداول کنونی دارند. اجرای این طرح و انتقال زیرساخت ها به منابع انرژی پاک اشتغال زایی می کند، قیمت سوخت ها را ثابت نگه می دارد، میزان بیماری های حاصل از آلودگی هوا را کاهش می دهد و از تولید گازهای گلخانه ای در آمریکا جلوگیری می کند. با توجه به تحقیقات انجام شده این طرح جنبه های منفی بسیار کمی دارد.

رویکرد پیشروی به سمت انرژی های تجدید پذیر نه تنها از نظر اقتصادی به صرفه است بلکه در سلامت موجودات نیز تأثیر به سزایی خواهد داشت. در آمریکا سالانه 63 هزار نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

نتایج این تحقیقات در مجله ی "علوم انرژی و محیط زیست" منتشر شده است. همچنین یک نقشه ی تعاملی به همراه آن چاپ شده است که نشان می دهد هر ایالت چگونه می تواند از منابع پاک موجود بهره ببرد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت کوی دانش، تاریخ انتشار 26 خرداد 96، کدمطلب: -:www. kooy.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین