هدف از اين مقاله تحليل جامعه شناختي شيوه هاي توليد علم، بررسي رويکردهاي نوين در اين زمينه، تشريح رويکردهاي موجود در ارتباط با کاربرد الگوي بومي در توليد دانش و سرانجام دستيابي به رهيافت هاي حاصل از تحليل و بحث هاي مذکور به منظور برنامه ريزي در فضاي توليد دانش در جامعه ايران بود. پس از بررسي رويکردهاي مطرح در جامعه شناسي علم، مراحل مختلف توسعه اين علم بررسي شد. از سوي ديگر چون توليد علم فرايندي درگير در ساختارهاي اجتماعي و ارتباطات اجتماعي است، به منظور طرح و بررسي تحولات اخير در شيوه توليد دانش، سه پارادايم يا الگوي نظري توليد دانش مورد تحليل و نقد قرار گرفتند. همچنين کاربرد الگوي بومي در توليد دانش مورد بررسي قرار گرفت و دو دسته رويکرد در اين زمينه معرفي شدند که هريک ايده هايي را در ارتباط با دانش بومي و بومي سازي دانش مطرح کردند. در پايان کوشش شده تا به اين پرسش پاسخ داده شود که رهيافت مباحث مطرح شده براي جامعه ايران چه مواردي مي تواند باشد؟

شعار سال : هدف از اين مقاله تحليل جامعه شناختي شيوه هاي توليد علم، بررسي رويکردهاي نوين در اين زمينه، تشريح رويکردهاي موجود در ارتباط با کاربرد الگوي بومي در توليد دانش و سرانجام دستيابي به رهيافت هاي حاصل از تحليل و بحث هاي مذکور به منظور برنامه ريزي در فضاي توليد دانش در جامعه ايران بود. پس از بررسي رويکردهاي مطرح در جامعه شناسي علم، مراحل مختلف توسعه اين علم بررسي شد. از سوي ديگر چون توليد علم فرايندي درگير در ساختارهاي اجتماعي و ارتباطات اجتماعي است، به منظور طرح و بررسي تحولات اخير در شيوه توليد دانش، سه پارادايم يا الگوي نظري توليد دانش مورد تحليل و نقد قرار گرفتند. همچنين کاربرد الگوي بومي در توليد دانش مورد بررسي قرار گرفت و دو دسته رويکرد در اين زمينه معرفي شدند که هريک ايده هايي را در ارتباط با دانش بومي و بومي سازي دانش مطرح کردند. در پايان کوشش شده تا به اين پرسش پاسخ داده شود که رهيافت مباحث مطرح شده براي جامعه ايران چه مواردي مي تواند باشد؟
متن کامل را
اینجا بخوانید.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه جهاد دانشگاهی ، تاریخ انتشار: 1390 ، کدخبر: 183255 ، www.tasnimnews.com