شعار سال: به گفته علیرضا دبیر رئیسفدراسیون کشتی، طرح جدید انتخابی تیمهای ملی کشتی تحت عنوان چرخه انتخابی پس از حدود ۸ ماه کار کارشناسی آماده رونمایی شده و قرار است از این پس مبنای انتخاب ملیپوشان کشتی ایران در رقابتهای جهانی و المپیک باشد. این طرح که البته هنوز به تائید نهایی نرسیده است، در ۳ قسمت و بر اساس نحوه عملکرد و نتایج کشتیگیران تدوین شده و کشتیگیران مختلف بر اساس عملکردشان و با امتیازهای ورودی مختلف در این ۳ قسمت یا پلن قرار میگیرند و وارد چرخه انتخابی میشوند.
در پلن A مدال داران رقابتهای قهرمانی جهان ۲۰۱۹ قزاقستان قرار میگیرند. در پلن B نفراتی که از کسب مدال در رقابتهای جهانی بازماندند، اما با قرار گرفتن در رده پنجم جهان موفق به کسب سهمیه المپیک توکیو شدند. اما در پلن C نیز کشتیگیرانی که نه مدال جهانی و نه سهمیه المپیک گرفتند، حضور دارند.
پس از قرارگیری کشتیگیران در یکی از ۳ پلن فوق، رقابتهایی که کشتیگیران هر یک از این دستهها باید در آن حاضر شوند و به رقابت با حریفان خود بپردازند. به عنوان نمونه چرخه انتخابی در پلن A به شرح زیر است:
مرحله نخست:رقابتهای استانی
مرحله دوم: قهرمانی کشور (همه مدعیان به غیر از مدال داران جهانی) مهر ماه ۹۹
مرحله سوم: تورنمنت خارجی (نفر اول قهرمانی کشور + مدال داران جهانی قزاقستان) دی ماه۹۹
مرحله چهارم: جام تختی (نفرات دوم تا پنجم قهرمانی کشور) آذرماه ۹۹
مرحله پنجم: قهرمانی آسیا (صاحب بیشترین امتیاز رنکینگ در صورت مدال دار جهان بودن با صلاحدید کادر فنی و یا صاحب بیشترین امتیاز رنکینگ در صورت مدال دار جهان نبودن بصورت انتخاب قطعی) بهمن ۹۹
مرحله ششم: تورنمنت موازی (دو نفر برتر رنکینگ بجز ملیپوش آسیایی) بهمن۹۹
مرحله هفتم: رقابت انتخابی (نفرات واجد شرایط امتیازی) فروردین۱۴۰۰
مرحله هشتم: تورنمنت خارجی (به منظور حضور در مسابقه تدارکاتی یا ادامه انتخابی میان دو نفر برتر رنکینگ) خرداد۱۴۰۰
احتمال اعمال برخی تغییرات جزئی
این چرخه انتخابی تبصره و بندهایی نیز دارد از جمله آنکه کشتیگیرانی که قصد تغییر وزن دارند حتی در صورت مدال دار جهان بودن در وزن قبلی، باید کار خود را در وزن جدید از رقابتهای قهرمانی کشور آغاز کنند. در صورت همزمانی مسابقات قهرمانی امیدهای جهان با مسابقات قهرمانی بزرگسالان کشور، اول اینکه قهرمان امیدهای جهان با ۲۰۰ امتیاز از همان مرحلهای وارد چرخه میشود که قهرمان کشور وارد خواهد شد. دوم اینکه در صورت عدم کسب مدال طلای امیدهای جهان با صفر امتیاز از جام تختی وارد چرخه خواهد شد. در صورت عدم همزمانی ملیپوشان امید نیز از رقابتهای قهرمانی کشور وارد چرخه میشوند.
مسئولان فدراسیون کشتی طی روزهای آتی نیز جلسات کارشناسی برای شنیدن نقاط ضعف و قوت و معایب احتمالی این چرخه را برگزار میکنند و احتمال برخی تغییرات جزئی نیز در آن وجود دارد، در غیر اینصورت همین طرح به مرحله اجرا در میآید و قرار است بصورت اپلیکیشن طراحی شود تا تمامی کشتیگیران در تمامی مراحل از جایگاه خود و برنامههای پیش رو برای رسیدن به دوبنده تیم ملی آگاهی داشته باشند.
رضایی: با اجرای چرخه، حق کسی خورده نمیشود
هرچند که این طرح به تصویب نهایی نرسیده، ولی ظواهر امر نشان میدهد که چارچوب رقابتهای انتخابی به همین شکل است. دیروز علیرضا رضایی از عنوانداران المپیک و جهان در گفتوگویی به حمایت از این طرح پرداخت و گفت: این طرح بسیار خوبی است. کسی نمیتواند بگوید حق خوری شده است. باید عدالت در ورزش حرف اول را بزند.
رضایی به دیدار خود با علیرضا دبیر رئیسفدراسیون اشاره کرد و عنوان داشت: موارد متعددی صحبت شد. درباره خیلی از مسائل علیالخصوص چرخه کشتی صحبت کردیم، امیدوارم با تعاملی که فدراسیون و کادرفنی دارند، سالیان سال این طرح برای کشتی بماند. با توجه به شرایطی که کشتی کشورمان دارد، هیچ جوانی سرخورده از میدان خارج نمیشود.
نایبرئیسسابق فدراسیون کشتی با اشاره به این خلا در طول تاریخ کشتی تاکید کرد: در ۷۰ -۸۰ سال گذشته فدراسیون کشتی هیچ قانونی برای انتخابی نداشته است. خیلی از مواقع قهرمانها انتخابی را دور زدند و این حواشی زیادی را درست کرد. باید نظر سرمربی در چرخه دیده شود. کشتی رقابتی است و مثل فوتبال و والیبال نیست. در فوتبال بگویم فلانهافبک را میخواهیم. اگر چرخه خوب نبود، ۵۰ سال در کشورهای صاحب نام این طرح اجرا نمیشد.
شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه کیهان، کد خبر:۱۸۷۹۷۸، تاریخ انتشار: 21 اردیبهشت 1399، www.kayhan.ir