پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۵۹۳
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۸
نرویم سراغ اینکه حالا که من شدم رئیس جمهور باید چه بشود و من هم باید مقامم چه باشد ، خیر ، این از ضعف نفس انسان است ، از تنگی چشم و قلب انسان است که خیال می کند این یک چیزی است. این یک چیز اعتباری است که امروز دادند فردا هم تمام است می گیرند.

شعار سال: سرکار خانم دکتر هاجر تحریری نیک صفت از چهره های ارزشی و از نخبگان سیاسی استان گیلان در تازه ترین نوشته هایش در باره ی "دولت اسلامی از دیدگاه حضرت امام خمینی(رض)” نوشت معمولا” حق طلبی در عرصه سخن وسیع و در میدان عمل ضیق است . کم نیستند کسانی که فریاد عدالت خواهی شان بلند است ولی آن گاه که قرار است حق برای آنها اجرا شود فریاد شان بلند تر می گردد. در این میان ، اغلب برای فرد حق مشتبه می گردد این که کدام درست و کدام نادرست است ، آنان را به وادی سرگردانی ، یاس و یا گمراهی می کشاند. آنچه در این میان به فریاد انسانها می رسد "شاخص، "معیار ” و "اصول ” پذیرفته شده افراد است که به آن استناد می کنند . در واقع با معین شدن آنچه مورد قبول است و ادعای طرفداری از ان می شود ، موضع افراد مشخص می گردد و مطالبه مردم هم مسلما” بر اساس همان شاخص های پذیرفته شده شان صورت می گیرد . این اقدام موجب می شود که فرصت ازآنهایی که می خواهند”دولا دولا شتر سواری کنند ” گرفته شود.

متاسفانه امروزه برای برخی افراد علی الخصوص جوانانی که در دوره امام خمینی (ره ) به دنیا نیامده بودند خط امام در هاله ای از ابهام قرار گرفته است از یک سو از بزرگترهای خود و در رسانه های مختلف از امام چیزهایی می شنوند که همخوانی با شیوه زندگی حضرات معصومین علیهم السلام را دارد و از سویی رفتار مدعیان خط امام را مشاهده می کنند که چندان تفاوتی با سایر افراد دنیازده و مرفهین بی درد ندارد.

شاید برخی ازآنها راه را گم کنند و یا به قول امروزی ها بی خیال اینگونه مسائل شوند. که هر دو اینها خطرناک و آسیب زاست. برای همین بر آن شدم به بهانه سپری شدن هفته دولت ، هفت سخن ارزشمند امام عزیزمان را که در مناسبت های مختلف از جمله هفته های دولت در سالهای گوناگون خطاب به دولتمردان فرمودند به عنوان تبرک و ارائه شاخص های کارگزار نظام اسلامی از دیدگاه ایشان ارائه دهم .

باشد که همه مدعیان خط امام (ره ) ، دولتمردان گذشته و حال و آینده خود را با آن تطبیق دهند و چنانچه در این ادعا صادقند درجه انحراف خود را شناسایی و درصدد اصلاح برآیند تا جلوی این خطر که ((خط امام در بین طرفداران خط امام گم شود )) را بگیرند و نکند خدای نکرده تاریخ تکرار گردد که به نام اسلام مقابل اسلام بایستند که این همواره مطلوب دشمنان و موثرترین حربه آنها بوده است.

یکی از چیزهایی را که حضرت امام (ره ) بر ان تاکید داشتند تزکیه نفس بود و آن را برای دولتمردان امری ضروری تر و واجب تر می دانستند . ایشان در ۱۱ خرداد ۱۳۶۰ در جمع اقشار مختلف مردم تبریز فرمودند : "و اینتزکیهبراى دولتمردان، براى سلاطین، براى رؤساى جمهور، براى دولت‌ها و براى سردمداران بیشتر لازم است تا براى مردم عادى. اگر افراد عادىتزکیهنشوند و طغیان پیدا کنند، یک طغیان بسیار محدود است. یک نفر در بازار یا یک نفر در روستا اگر طغیان بکند، یک نقطه محدودى را به فساد ممکن است بکشد، لکن اگر طغیان در کسى شد که مردم او را پذیرفته‌‏اند، در عالمى شد که مردم آن عالم را پذیرفته‌‏اند، در سلطانى شد که مردم آن سلطان را پذیرفته‏‌اند، در رؤسایى شد که مردم آنها را پذیرفته‏‌اند، این گاهى یک کشور را به فساد می‌‏کشد و گاهى کشورها را به فساد می‌‏کشد”(صحیفه امام، ج‏۱۴، ص ۳۹۲ و ۳۹۳)

این تاکید و تذکر ایشان به دولتمردان در راستای توصیه حضرت امیر مومنان علیه السلام به مالک اشتر بود که در اولین جملات نامه شان درباره ضرورت خودسازی به او هشدار می دهند تا جایی که می فرمایند : ((فاملک هواک )) هوای نفست را در اختیار گیر. (نهج البلاغه نامه ۵۳) .

حضرت امام در جایی دیگر شیوه حکومت داری و زیست اجتماعی و سیاسی پیامبر اسلام (ص ) را به عنوان الگو برای دولتمردان ذکر می کند که آنها نیز در همین مسیر حرکت کنند و زمام امور را بدست بگیرند. ایشان می فرمایند : "رئیس دولت با سایر افراد ملت فرق نداشته است؛ رئیس دولت در زمان رسول اللَّه- صلى اللَّه علیه و آله و سلم- خود پیغمبر بود، و وضع و رفتارش با مردم به این طور بود که در مسجد وقتى که تشریف داشت و اشخاص هم بودند، اگر کسى از خارج مجلس وارد می‌شد و غریبه بود نمی‌‏دانست رئیس دولت کدام یک از اینهاست و می‌‏پرسید کدام هستید. تشریفات به این معنا که در بین طاغوت بوده است، هرگز نبوده است”(.صحیفه امام، ج‏۷،ص ۱۲۶)

از دیدگاه حضرت امام (ره ) ارزش مقام در خدمتگزاری به مردم است و در واقع مقام یک امتیاز دنیوی نیست که مایه تفاخر و برتری جویی شود بلکه زمینه ای است که می تواند فرد را با خدمتگزاری صادقانه و درست به مردم به مقام انسانی اش نزدیکتـر سازد. ایشان در بخشی از سخـنان خویش می فرمایند : "شمـا مى دانید که در جمهورى اسلامى، مقامات آن معنا که در سابق داشت از دست داده. نه رئیس جمهورش و نه نخست وزیرش و نه سایر وزرایش این طور نیست که خیال بکنند، خودشان خیال بکنند که ما یک مقام بالایى، والا مقام هستیم و ما «حضرت اشرف» هستیم و نمى دانم کذا. این جور نیست. آنها مى بینند که ارزششان در بین جامعه، در همه جا این است که خدمت بکنند، خدمتگزار باشند، نه ارزش به این است که به مردم حکومت کنند”.(صحیفه امام ج۱۶- ص ۴۴۲)

واقعا” اگر با چنین دیدگاه به مقام نگریسته شود آیا برای رسیدن به آن دیگر نیازی به سیاه نمایی کارهای گذشتگان ، تهمت ، دروغ و افترا احساس می شود ؟ آیا از هر حربه ای ولو کوچک کردن و تحقیر نفس برای دستیابی به مقام استفاده می گردد ؟ آیا حال و هوای صاحب پست و مقام با قبل از آن متفاوت می گردد به گونه ای که دیگر دوستان قدیم در یادش نماند و "چون به دربار رسید ، چوپانی خویش را فراموش کند ؟ !”

اینجاست که باید از رجایی و باهنر در س گرفت که امام درباره آنها چنین فرمود : "چه بسا اشخاصى هستند که اگر کدخداى ده بشوند، تغییر مى‏ کنند به واسطه ضعفى که در نفسشان هست، تحت تأثیر آن مقامى که پیدا مى‏ کنند واقع مى ‏شوند، و اشخاصى هستند که مقام تحت تأثیر آنهاست از باب قوّت نفسى که دارند. و آقاى رجایى، آقای باهنراین طور نبود که ریاست در آنها تأثیر کرده باشد، آنها در ریاست تأثیر کرده بودند و این یک درسى است که انسانبایداز اینها یاد بگیرد”.( صحیفه امام، ج‏۲۰، ص: ۱۲۴ و ۱۲۵)

تاکید امام بر حفظ ویژگی مردمی بودن نظام اسلامی بود و معتقد بودند تا زمانی که مسئولین و دولتمردان در همه سطوح این گونه باشند کشور از آسیب و طمع دشمنان مصون و محفوظ می ماند.

ایشان فرمودند : "کراراً به آقایان عرض کرده ام که خدمتگزار باشید به این ملتى که آن دست هاى خیانتکار را قطع کرد و این امانت را به شما سپرد. شما الآن امانت بزرگى از دست این ملت تحویل گرفتید و مقتضاى امانتدارى این است که آن را به طور شایستهحفظکنید و به طور شایسته به نسل آینده و دولت هاى آینده تحویل بدهید و مادامى که این طور باشید ملت پشت شماست و مادامى که ملت همراه شما باشد هیچ آسیبى به شما و به کشور نمى رسد ".(صحیفه امام ج۱۶- ص ۴۴۲-۴۵۴)

حضرت امیر علیه السلام در بخشی از نامه ۵۳ ضمن تاکید بر رعایت اخلاق و شیوه درست برخورد با مردم می فرماید که خدا مردم را وسیله آزمون تو قرار داده است و در خدمتگزاری به مردم هم فرقی بین آنان که برادر دینی اند و آنها که فقط در آفرینش همانند اویند ، نباید گذاشت چرا که کارگزار نظام اسلامی باید خدمتگزار همه مردم باشد.

امام خمینی (ره ) ضمن هشدار به مسئولین در توجه به این امر و پرهیز از غفلت در این باره می فرماید :

"شما هر چه خوف دارید، از خودتان بترسید. از اینکه مبادا- خداى نخواسته- مسیر، یک مسیر دیگر بشود و راه، یک راه دیگرى باشد و توجه به این چیزى که الآن هست، از دست برود و مردمى بودن از دستتان برود. از این بترسید که اگر- خداى نخواسته- یک وقت این قضیه پیش آمد و شما از آن مردمى بودن بیرون رفتید و یک وضع دیگرى پیدا کردید و خیال کردید حالایى که من نخست وزیرم، حالایى که من رئیس جمهورم، حالایى که من وزیر کذا هستم، باید چه و چه و چه باشم، آن وقت بدانید که آسیب مى بینید؛ یعنى، آن وقت است که خارجیها به شما طمع مى کنند.”(صحیفه امام ج۱۶- ص ۴۴۲)

همان گونه که ملاحظه می شود ایشان مسبب اصلی در انحراف از مسیر و راه درست و ارزشهای انقلاب را مسئولین می دانند و بنابراین اگر جایی دیدیم که ارزشها کم رنگ تر شده باید خود را سرزنش کنیم که در کجا اشتباه کرده ایم که مردم به واسطه دلسردی از ما، از ارزشها فاصله گرفته اند.

یکی از مهم ترین چیزهایی که مردم را در کنار مسئولین نگه می دارد و باور آنها را به دولتمردان افزایش می دهد ، عمل به وعده ها و شعارهایشان است و این باز یکی از ویژگیهایی است که کارگزاران نظام اسلامی و دولت آرمانی از دیدگاه امام باید به آن پای بند باشند.

و در پایان بیانات امام خمینی (ره ) در سخنرانی پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری به شهید رجایی را ذکر می کنم که فرمودند : "همه ما مسئول هستیم و همه ما در مقابل خدا جواب باید بدهیم . فکر این اسلام که در کشور ما تشریف آورده اند و قدم شان روی چشم ، باشیم ، نرویم سراغ اینکه حالا که من شدم رئیس جمهور باید چه بشود و من هم باید مقامم چه باشد ، خیر ، این از ضعف نفس انسان است ، از تنگی چشم و قلب انسان است که خیال می کند این یک چیزی است. این یک چیز اعتباری است که امروز دادند فردا هم تمام است می گیرند ش می رود سراغ کارش ".(صحیفه امام ج ۱۵- ص ۷۸)

به امید آنکه در آئینه ای که حداقل با این هفت سخن در روبروی ماست ، بنگریم و در صورت نیاز کج ها را راست و زشتی ها را زیبا نمائیم و خدای نکرده به آئینه شکستن مبتلا نشویم .

که : "خود شکن ، آئینه شکستن خطاست "

نویسنده : دکتر تحریری نیک صفت


با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی احرار گیل، تاریخ انتشار 19 شهریور 95 ، کد مطلب: 127163:www.ahrargil.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین