پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۷۸۸۳
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۱
یک کارشناس حوزه نفت و انرژی معتقد است؛ آینده بازار جهانی نفت با توجه به شرایط اقتصادی و نگاه به مصرف نفت رو به تغییر است؛ اما باید توجه داشت که این تغییر در رویکرد نمی‌تواند شتاب زده باشد از این‌رو باید برای افزایش تقاضا و قیمت در بازار فعلی نفت تلاش شود؛ به همین خاطر تنها با خروج اقتصاد جهانی از رکود می‌توان برای نفت روزگار خوبی پیش بینی کرد.
شعار سال: پیش‌بینی می‌شود با توجه به فقدان چشم‌انداز مثبت درباره از بین رفتن ویروس کووید ۱۹ کاهش سرمایه‌گذاری جهانی تا سال ۲۰۲۲ ادامه داشته باشد. از طرفی موسسه رایستاد انرژی اعلام کرده که گسترش ویروس کرونا موجب تعدیل شدید کارکنان و عرضه صنعت نفت و گاز و همچنین سقوط ۳۰ میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری در این صنعت شده است.

به گفته این کارشناسان، کاهش حجم سرمایه گذاری سالانه در این صنعت در شرایط فعلی ضربه هولناکی به میادین و زیرساخت‌های نفتی خواهد زد. آن‌ها پیش بینی می‌کنند که واقعیت امر این است که تقاضا برای نفت وابسته به رشد اقتصادی است و همچنان تقاضای جهانی برای نفت با رشد فعالیت‌های اقتصادی رابطه تنگاتنگی دارد، از طرف دیگر عرضه و تقاضا نقش بسیار پررنگی بر قیمت نفت دارد.

بر این اساس تا ویروس کرونا پابرجا باشد، واکسن آن تولید نشود و یا روش‌های پیشگیری آن نهادینه نشود، نمی‌توان به بهبود رشد اقتصادی و احیای تقاضا دل بست و پیش‌بینی می‌شود این روال تا سال ۲۰۲۲ به طول بیانجامد.

حالا موضوع مهمی که درباره آینده قیمت نفت در بازار‌های جهانی باید مورد توجه قرار داد پایبندی کشور‌های متعهد شده برای کاهش تولیدات داخلی خود است.

اوپک تقریبا به کاهش تولیدی که در آوریل برای آن توافق کرده بود، عمل کرد، اما نرخ پایبندی میان اعضای آن بسیار متفاوت بود. در حالی که عراق، نیجریه و آنگولا همچنان در عمل به تعهداتشان عقب مانده‌اند، عملکردشان ماه گذشته بهبود داشت. عراق تا ۷۰ درصد، نیجریه ۷۷ درصد و آنگولا تا ۸۳ درصد به سهمیه کاهش تولیدشان عمل کردند.

با وجود در نظر گرفتن تمامی این تمهیدات و اقدامات اوپک و اوپک پلاس برای کاهش میزان تولید به منظور مقابله با کاهش تقاضا بر اثر گسترش بیماری کرونا، برخی کارشناسان اعلام می‌کنند که در حال حاضر به دلیل تبعات و اثرات منفی پاندومی کرونا بر اقتصاد‌های جهانی و به خصوص در بخش تقاضای نفت‌خام و گاز طبیعی، سرمایه‌گذاری جهانی طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی به یک سوم کاهش یافته است.

محدودیت‌ها و تدبیر‌ها در بازار نفت

در همین رابطه سعید ساویز، کارشناس حوزه نفت در گفتگو با اقتصاد ۲۴ با اعلام اینکه پیش بینی می‌شود مادامی که بحران کرونا و مسائل حاصل از آن در جهان وجود دارد کاهش تقاضا از این محصول در بازار جهانی ادامه خواهد داشت، گفت: در حالی که بزرگترین تولیدکنندگان نفت توافق کرده‌اند تا تولید روزانه خود را از ابتدای ماه می ۲۰ میلیون بشکه کاهش دهند، ولی از آن زمان تاکنون محدود شدن شدید تقاضای نفت به دلیل رکود اقتصادی حاکم بر جهان، موجب شده تا قیمت نفت همچنان در سیر نزولی قرار داشته باشد.
بیشتر بخوانید: تب نگرانی از رکود ادامه‌دار بازار نفت بالا می‌رود/ رقابت بی‌جان ایران در بازار طلای سیاه
به گفته ساویز، رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و جنگ قیمت که از ماه مارس میان روسیه و عربستان آغاز شد، بازار جهانی را با افزایش بشکه نفت مازاد مواجه کرده و حالا مازاد ظرفیت ذخیره‌سازی نفت را در آستانه اتمام قرار داده است.

این کارشناس حوزه نفت و انرژی با توجه به اینکه اکنون شرایط ایجاد شده درباره افزایش تقاضای نفت در دنیا با رویکرد جدیدی پیش گرفته شده است گفت: هرچند این موضوع خیلی با سرعت نیست، اما انتظار می‌رود که با ادامه بهبود تقاضا، ذخیره‌سازی‌های نفت جهانی تا پایان سال ۲۰۲۱ کاهش یابد.

ساویز یادآور شد: از این‌رو با توجه به کاهش ذخیره‌سازی‌ها، احتمالاً سبب افزایش قیمت‌ها خواهد شد و بخشی از این سیر صعودی با سطح ذخیره‌سازی بالای کنونی، به‌ویژه در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ جبران خواهد شد.

وی تصریح کرد: هرچند دور از انتظار است تقاضای جهانی نفت به دلیل همه‌گیری کرونا و ادامه موج‌های جدید این ویروس، به اوج خود رسیده باشد.

ساویز تاکید کرد: اقتصاد جهانی به آرامی از محدودیت‌های اعمال شده برای مهار ویروس کرونا می‌کاهد و کشور‌ها خواستار سیاست‌های تغییر رویکرد به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر هستند تا سرعت انتقال به سمت دوری از سوخت‌های فسیلی را سرعت بخشند.

این کارشناس نفت و انرژی با اشاره به موضوعات مطرح شده در بازار در پاسخ به احتمال افزایش تقاضا و به دنبال آن افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی مانند بنزین به دلیل ارزان‌تر بودن نسبت به سایر انرژی‌ها مانند برق نیز بیان کرد: به نظر می‌رسد با توجه به ورود نسل جدید باتری ها‌ی لیتیوم فسفات آهن معروف به (LFP) که با هر بار شارژ مسافت بسیار طولانی را می‌پیمایند، طبیعتا تکنولوژی خودرو‌های برقی هر روز پیشرفت می‌کند.

وی تصریح کرد: این احتمال وجود دارد کشور‌هایی که وارد کننده انرژی و سوخت بودند تعرفه‌هایی برای کمک به توسعه خودرو‌های برقی و انرژی‌های تجدیدپذیر پس از کرونا وضع خواهند کرد تا بتوانند میزان سهم انرژی‌های تجدیدپذیر را در سبد مصرفی خود کاهش دهند.

ساویز تاکید کرد: با توجه به نیاز جهان به نفت نمی‌توان انتظار داشت تقاضای نفت در حال کاهش باشد، هرچند این مهم در حال تحقق است، اما در ادامه آن باید سبک زندگی تغییر داده شود که این موضوع هنوز به جریان نیفتاده و همه‌گیر نشده است.

بنا به برآورد‌های جهانی، بهبود شرایط اقتصادی در سال ۲۰۲۱ تقاضای نفت را تا ۹۷ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد که ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه کمتر از سطح تقاضای سال ۲۰۱۹ خواهد بود.

این کارشناس حوزه نفت و انرژی در پایان با تاکید بر اینکه بازار جهانی می‌تواند آینده خود را با توجه به شرایط اقتصادی تغییر دهد گفت: نگاه به مصرف نفت رو به تغییر است، اما باید توجه داشت که این تغییر در رویکرد نمی‌تواند شتاب زده باشد از این رو باید برای افزایش تقاضا و قیمت در بازار فعلی نفت همچنان تلاش شود که تنها با خروج رکود از اقتصاد جهانی ممکن خواهدبود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت اقتصاد۲۴، تاریخ انتشار:۲۴ تیر ۱۳۹۹، کد خبر۷۱۹۶۶: www.eghtesaad۲۴.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین