پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 20
کد خبر: ۳۰۱۹۸۶
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۷
با توجه به تحریم ها و کمبود منابع ارز، دولت از ابتدای سال ۹۹ شروع به اصلاح تصمیم گذشته و حذف ارز ترجیحی کرد که این مساله منجر به موج جدید از افزایش قیمت در کالاهای اساسی شد .دولت سعی دارد با اعمال فشار جلوی افزایش قیمت را بگیرد در حالی که ارز ارزان توان رقابت تولیدکننده داخل را گرفته و در مواردی حتی تولید کننده را وارد کننده کرده و عدم تخصیص آن منجر به کمبود عرضه در بازار و افزایش قیمت کالاهای اساسی شده است.

شعار سال : از دبیر انجمن واردکنندگان موبایل پرسیدند چرا گوشی گران شده، از کریمی عضو کمیسیون صنایع مجلس پرسیدند چرا تایر گران شده، از رئیس هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی پرسیدند چرا کره گران شده همگی یک جواب دادند و آن هم عدم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی بود.

مساله از آن زمان شروع شد که با افزایش نرخ ارز دولت تصمیم گرفت برای واردات کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص دهد اما ما بالتفاوت آن با نرخ بازار آزاد سبب انحراف منابع و تخلفات متعدد در محل هزینه کرد ارز ۴۲۰۰ تومانی شد لذا دولت علاوه بر هدر رفت سرمایه های ارزی کشور نتوانست جلوی افزایش قیمت ها در بازار را بگیرد.

طبق گزارش مرکز آمار، مقایسه قیمت کالاهای اساسی منتخب در آذرماه ۹۸ نسبت به اسفند ۹۶ (جهش ارزی از اوایل سال ۹۷ رخ داد) حاکی از رشد قابل توجه قیمت این کالاهاست. این رشد در چای خارجی به ۱۶۹ درصد و گوشت گوسفند به ۱۲۳ درصد نیز رسیده است.

 حال با توجه به تحریم ها و کمبود منابع ارز، دولت از ابتدای سال ۹۹ شروع به اصلاح تصمیم گذشته و حذف ارز ترجیحی کرد که این مساله  منجر به موج جدید از افزایش قیمت در کالاهای اساسی شد.

 دولت سعی دارد با اعمال فشار جلوی افزایش قیمت را بگیرد در حالی که ارز ارزان توان رقابت تولیدکننده داخل را گرفته و در مواردی حتی تولید کننده را وارد کننده کرده و عدم تخصیص آن منجر به کمبود عرضه در بازار و افزایش قیمت کالاهای اساسی شده است. برای نمونه به گفته سخنگوی انجمن فرآورده های لبنی، به علت ارزان تمام شدن واردات کرده با ارز ترجیحی اغلب تولیدکننده‎ها کره را وارد می‎کردند یا طبق بررسی های روزنامه دنیای اقتصاد با توجه به شکاف نرخ بازار آزاد و مصوب نهاده های طیور مانند سویا، عده ای در سوله های موقت جوجه ریزی می کردند و بعد از دریافت خوراک سویا و ذرت، با کشتن جوجه‌ها و فروش سویا و ذرت به نرخ آزاد تا ۳۰۰ درصد سود می کردند .( که این مساله نیز منجر به افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ شد)

ناصر باغستانی، کارشناس اقتصادی

ارز ۴۲۰۰ تومانی، مهمان

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از کانال تلگرامی مصاف فودز

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین