پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۴۷۷۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۴
قرن ۱۴ شمسی هم رو به پایان است. در این قرن که بسیاری از کشور‌های غربی در مدل "سوسیال دمکراسی یا سرمایه داری"، رفاه بیشتر را تجربه می‌کنند، ملت‌های زیادی در شرق در تمنای زنده ماندن و برخی نیز در تمنای زندگی کردن سال‌های پراضطرابی را می‌گذرانند.
شعار سال:مؤسسه لگاتوم هر سال با بررسی عواملی مانند اقتصاد، کارآفرینی، سیستم حکومتی، تحصیلات، بهداشت و سلامت، امنیت فردی و اجتماعی، آزادی‌های فردی و سرمایه‌ اجتماعی در بین تمام کشورهای دنیا، لیستی منتشر می‌کند که خوشحال‌ترین کشورهای دنیا را به ترتیب معرفی می‌کند.

با نگاهی به این لیست متوجه می‌شویم كه بسياري از كشورها يا در تمناي حداقل هاي يك زندگي هستند ويا حتي در تمناي زنده ماندن شب را به روز مي رسانند. در عين حال بر اساس داده هاي اين موسسه بسياري از كشورها نيزكه عموما از کشورهای اسکاندیناوی هستند در رتبه هاي اول تا دهم رفاه و شادماني مضاعف قرار دارند.اين شادكامي سبب افزايش عمر آن جوامع نيز شده است.

 مثلا اطلاعات جدید دولت ژاپن حاکی از آن است که در حال حاضر تقریباً از هر ۱۵۰۰ نفر یک نفر در این کشور ۱۰۰ سال یا بیشتر سن دارد.

دولت ها نقش تعيين كننده اي در شاخص خوشبختي و خوشحالي و رفاه ملت ها دارند.عملكرد دولت ها آدم ها را آرام ، صلح طلب و در عین حال متفکرمي كند و يا برعكس آن جامعه را تهاجمي و پر از درد ، حسرت و درتمناي يك زندگي معمولي نگه مي دارد.دراين روزهاي سخت؛ پرسش مهم جامعه ايراني اينست كه اقبال ما کی میرسد؟حال و روز جامعه طبق آمارهاي رسمي خوب نيست.

شاخص فلاکت که از مجموع دو نرخ بیکاری و تورم به دست می‌‍ آید یکی از شاخص‌هایی است که به‌طور غیرمستقیم به ارزیابی سطح رفاه می‌پردازد.طبق آخرین آماری که مرکز آمار ایران منتشر کرده، شاخص فلاکت در بهار سال ۹۹ به ۳۸ درصد رسیده است.

قدرت خريد مردم به شدت پايين آمده است ؛ سرپناه ونيازهاي اوليه مردم با مشكل جدي روبرو شده است. طبق آمارهاي منتشر شده ؛ سوییت ۴۳ متری در اکباتان تهران ۲.۵ میلیارد تومان شده است وبه طور ميانگين شاهد کاهش ۳۵ درصدی فروش گوشت هستيم و طبقه بزرگي از جامعه نمي تواند گوشت تهيه كند  و آنگونه كه نائب رئیس مجلس گفته است "دهک کم درآمد جامعه به خدا سپرده شده‌اند".

حالا من مانده ام در حسرت وتمناي يك زندگي ساده،  بي آنكه شهامت داشتن فرزندي درانديشه هايم باشم.اگر چه توصيه امام‌جمعه یزد به امثال بنده اينست كه " فرزندآوری یک حکم شرعی است و جوانان باید با توکل به خداوند متعال با ساده زیستی و قناعت اقدام به فرزندآوری کنند" اما براي ساده زيستي وقناعت هم به حداقل هايي نياز هست كه فراهم نيست.

 اگر بنيان قوي نباشد تمناي زندگي بهتر بيهوده است. ساختاری كه بخواهد مبتني بر رفاه باشد وبه تمناي زندگي ما پاسخ بگويد وارد كردني نيست. اين ساختار سياسي بايد اصلاح پذير باشد ؛ دانايي و  پلورالیسم را تقويت كند و از جهاني شدن بيزار و دل نگران نباشد.يقين بداريم اين آغاز راهي است كه كشورهاي توسعه يافته برگزيده اند.
 
یادداشت سجاد بهزادي دانشجوي دكتري جامعه شناسي سياسي
 

پایگاه تحلیلی -خبری شعار سال، برگرفته از کانال تلگرامی عصر ایران
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۹
0
0
اميدوارم كه اين ارامش و اسايشي كه در اين متن ازش اسم برده شده بود به ايران و كشورهاي منطقه برگرده
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین