علل ترافیک عصرگاهی در تهرانرئیس پلیس راهور پایتخت به دلایل ترافیک عصرگاهی تهران اشاره کرد و گفت: ترافیک تهران به دوران قبل از کرونا بازگشته است. با برداشته شدن برخی از محدودیتها و از سرگرفتن شغل کسبه، برخی از مردم به مراکز خرید مراجعه میکنند. فقدان طرح ترافیک بعد از ساعت ۴ و وجود ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۲۲ شب به بعد سبب ترافیک عصرگاهی شدید میشود. این چند ساعت در بعد از ظهر، ترافیک پرس میشود لذا این دوره گذر است تا شرایط کرونایی بهبود یابد.
او ادامه داد: برداشته شدن محدودیت تردد شبانه و بازگشت طرح ترافیک به دوران قبل از کرونا اثرات متفاوتی را بر ترافیک خواهد گذشت.
حمیدی درباره ترافیک صبحگاهی اظهار کرد: با توجه به عدم بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی هنوز فعالیت ندارند شرایط ترافیک صبحگاهی بهتر است و به دوران قبل از کرونا باز نگشته است.
کاهش ۴۰ درصدی تصادفات در ده سال اخیرسردار حمیدی با اشاره به روند تصادفهای تهران در ده سال اخیر گفت: در دورهای که خودرو و جمعیت کمتر بوده است. تعداد تلفات بیشتری وجود داشته است. تا سال ۱۳۸۹.، تقریبا در شهر تهران تعداد تصادفات کشته بر جای میگذاشت این درحالی است که اکنون با توجه به افزایش جمعیت، خودرو و سفرها تعداد تصادفات از حدود هزار تا به زیر ۶۰۰ تا رسیده است این امر به این معنی است که تعداد تصادفات ۴۰ درصد کاهش یافته، اما این رقم هنوز هم زیاد است و باید اقداماتی انجام داد تا در سالهای اینده کاهش تصادفات استمرار داشته باشد.
او ادامه داد: اگر اصلاح قانون، زیرساختها و توسعه دوربینها اتفاق خاصی نیفتد ترافیک تهران بعد از مدتی باعث افزایش تصادفات و تلفات ناشی از آن میشود و نمودار که روند سرازیری دارد به مرور بازمیگردد.
سردار حمیدی با اشاره به مناطق حادثه خیز تهران بیان کرد: علت اینکه در سال جاری برای سومین سال متوالی روند تصادفات کاهشی بوده است، اصلاح مناطق حادثه خیز است، اما این موضوع کافی نیست.
طرح انضباط ترافیکی یک هدف استرئیس پلیس راهور پایتخت با اشاره به اینکه طرح انضباط ترافیکی یک هدف است، گفت: سازمانهای مختلف در این امر دخیل هستند و هرکسی بخشی دارد اگر این بخشهای مختلف را انجام دهند انضباط ترافیکی حاصل میشود. مثلا مردم از برخی جرثقیل دارهای فعال در سطح شهر ناراضی هستند از طرفی هم به خدمات این بخشی نیاز دارند.
او ادامه داد: ماده ۳۱ قانون، شهرداری را مکلف کرده است که ساماندهی بار در حوزه شهری را انجام دهد به موازات این قانون، قانون دیگری وجود دارد، نظام صنفی که صنف جرثقیل دارها از آنجا تبعیت میکنند اصلا مسئولیتی در برابر ترافیک ندارند. این امر سبب بی نظمی واحدها میشود و این مسائل در سایر ارگانها نیز همینگونه است.
حدود ۳۳ سازمان متولی ترافیک پایتخت هستند حمیدی درباره مشکلات قطعی برق گفت: هنگام قطع شدن برق در شب باعث تصادفات در شب میشود، در روز سبب ترافیک میشود این در حالی است که مردم میگویند وزارت نیرو چه ربطی به تصادفات دارد؟
رئیس پلیس راهور پایتخت به وظیفه ۳۳ سازمان در حوزه ترافیک شهری اشاره کرد و افزود: این سازمانها برای ترافیک و تصادفات شرح وظیفه دارند و باید تکلیف خود را روشن کنند. اگر برای خودروهای عمومی نیز که آلاینده هستند محدودیت قائل شویم، به کاهش آلودگی کمک میکنیم.
طرح ترافیک لازم است، اما کافی نیستاو به ضرورت طرح ترافیک و طرح آلودگی هوا گفت: ضرورت طرح ترافیک برای آلودگی هوا اجتناب ناپذیر است و برای انضباط ترافیکی شهر ضرورت دارد، اما کامل و کافی نیست. ما باید بتوانیم علاوه بر خودروهای شخصی برای خودروهای عمومی نیز که آلاینده هستند محدودیت قائل شویم.
حمیدی شرایط اقتصادی و محدودیت را از مشکلات عدم این رسیدگیها برشمرد و عنوان کرد: حداقل میتوان در بازه زمانی مشخصی این مشکلات را رفع کرد و به مردم پاسخ دهیم.
تهران ۵ هزار تقاطع دارد/ تنها در ۲۰۰ نقطه پایتخت پلیس حضور دارد او با اشاره به موضوع موتوریار گفت: در مقطعی که کرونا شیوع پیدا کرد هم بخاطر جان همکاران و هم به علت اینکه مشکلات کمتری برای مردم ایجاد شود، یک ماه طرح تعلیق کردیم، اما در چند روز گذشته در حال انجام این طرح هستیم.
سردار حمیدی ادامه داد: در ۴۸۰۰ تقاطع پلیس حضور ندارد و تنها در برخی نقاط حاضر هستیم.
رئیس پلیس راهور پایتخت افزود: در ۲۰۰ نقطه از شهر تهران همکاران مستقر میشوند، اما برای شهر تهران که ۵ هزار تقاطع دارد کافی نیست و در ۴۸۰۰ تقاطع پلیس حضور ندارد.
قانون بازدارنده نیستحمیدی با اشاره به بازخورد مردم به طرح موتوریار گفت: خروجی طرحهای موتورگیری برای مردم نارضایتی آنان را در پی داشته است و جایگزین آن موتور یار شده است.
او افزود: در تقاطعها موتورها قانون را رعایت میکنند همچنین برای حفاظت از جان خود آن را انجام میدهند. در این زمینه آسیبمان کم است، اما تخلفاتمان زیاد است. مسئله این است که قانونمان بازدارنده نیست همچنین جامعه برای برخورد با موتور سیکلت آمادگی ندارد.
کسی که قانون را رعایت نمیکند خودش بیشتر از همه آسیب میبیندرئیس پلیس راهور پایتخت با اشاره به بحث فرهنگسازی ترافیکی تصریح کرد:اکنون خانوادهها باید به فرزندان آموزش دهند نه اینکه منتظر آموزش و پرورش باشند. سیستم آموزشی ما به طور کلی نقص عمده دارد که آن نقص سبب اشکالات افراد میشود و در ترافیک خودش را نمایان میسازد. افراد با تجربه باید در این امر اظهار نظر کنند.
حمیدی در پایان تصریح کرد: کسی که قانون را رعایت نمیکند خودش بیشتر از همه آسیب میبیند و فکر نکنید اگر بی قانونی کردید زرنگی کردید لذا در ابتدا خودتان قانون را رعایت کنید سپس از دیگران توقع کنید.