پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۳۷۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۹
شورای نگهبان در سال ۱۳۷۴ صاحب حق نظارت استصوابی شد و مطابق تفسیری که اعضای این شورا، از قانون مذکور ارایه می دهند. این شورا خود را به خاطر تصمیمی که می‌گیرد، در برابر هیچ نهادی پاسخگو نمی‌داند و نیاز به ارایه مدرک برای تصمیم‌های خود ندارد. ادعا می شود ، نظارت استصوابی، مغایر با ذیل اصل ۹ و ۶۲ قانون اساسی است و نیز در تعارض با اصل دموکراسی و انتخابات آزاد است.

شعارسال: نظارت استصوابی، مغایر با ذیل اصل ۹ و ۶۲ قانون اساسی است و نیز در تعارض با اصل دموکراسی و انتخابات آزاد است. اصل۶۲ قانون مرقوم، تصریح دارد که انتخابات مجلس شورای اسلامی، یک مرحله‌ای و به‌طور مستقیم، با رای مخفی انجام می‌شود و این در حالی است که انتخابات مذکور، دو مرحله‌ای، انجام و مرحله اول تایید و انتخاب نامزد‌ها و سپس اشخاصی که از فیلتر شورای نگهبان گذشته در معرض آرای مردم قرار می‌گیرند.

ادعای مغایرت نظارت استصوابی شورای نگهبان با اصل های ۹ و ۶۲ قانون اساسی

اکثر حقوقدانان مقصود از نظارت مندرج در اصل۹۹ را در معنای حقوقی و لغوی در محدوده همین کلمه نظارت قابل توجیه و بررسی می‌دانند و لذا تقسیم آن به نظارت استصوابی و نظارت استطلاعی اختصاص به امور حسبیه دارد، زیرا در حقوق، محدوده نظارت تا حد معنای همین کلمه است نه ورود به مرز دخالت. آنچه توسط شورای نگهبان انجام شده و می‌شود خود نوعی نظارت قیم‌مآبانه که در امور حسبی برای نصب و عزل قیم و ناظر معنا پیدا می‌کند و لذا تسری آن به انتخابات فاقد مشروعیت قانونی است، چون اساسا حق انتخاب با مردم است لذا در قانون اساسی تعارضاتی وجود دارد که با حقوق ملت در تغایر و باید از طریق مراجعه به آرای عمومی اصلاح گردند.

تعداد بازدید : 6

هاشمی رفسنجانی در نقد اختیار مطلق دادن به شورای نگهبان بیان داشته بود که(‏سخنرانی قدیمی هاشمی رفسنجانی درباره شورای نگهبان) ، سرنوشت کشور را نمی‌شود دست شورای نگهبان داد، ‏کسانی که قانون اساسی را گذرانده‌اند دقت کرده‌اند نمی‌شود که به ۱۲ نفر این اختیارات را داد.

تعداد بازدید : 5

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری خبرآنلاین، تاریخ انتشار: 8بهمن1402، کدخبر: 1866021، www.khabaronline.ir/ سایر منابع . شسا مرجع شورای نگهبان.

اخبار مرتبط
برچسب ها: نقد عملکرد شورای نگهبان ، نظارت استصوابی شورای نگهبان ، انتخابات مجلس شورای اسلامی ، نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ، انتقاد به عملکرد شورای نگهبان ، اختیار مطلق دادن به شورای نگهبان ، ردصلاحیت ها ، صلاحیت کاندیداهای مجلس ، دموکراسی در انتخابات ، رای گیری مجلس ، مغایرت نظارت استصوابی شورای نگهبان با اصل های ۹ و ۶۲ قانون اساسی ، مغایرت نظارت استصوابی شورای نگهبان با اصل ۶۲ قانون اساسی ، نقد عملکرد شورای نگهبان و لزوم بازنگری در قوانین ، پیامدهای فعالیت شورای نگهبان ، تصویب نظارت استصوابی در سال 1374 ، مغایرت فعالیت شورای نگهبان با انتخابات آزاد ، مقصود از نظارت مندرج در اصل ۹۹ قانون اساسی ، نظارت مندرج در اصل ۹۹ قانون اساسی ، نظارت استطلاعی اختصاص به امور حسبیه ، نقد اختیار مطلق دادن به شورای نگهبان ، نقد تائید صلاحیت های شورای نگهبان از دیدگاه مهرداد خدیر ، ضرورت به ریل برگرداندن قانونی شورای نگهبان ، ضرورت تجدید نظر در حدود اختیارات و شیوه فعالیت شورای نگهبان ، رد صلاحیت شده ها در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ، مهرداد خدیر ، نامزدهای رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری ، پیامد فعالیت شورای تگهبان ، مخاطرات شورای نگهبان برای امنیت ملی ، سلیقه گرایی در شورای نگهبان ، بازنگری در قوانین شورای نگهبان ، مکانیزم تائید صلاحیت در شورای نگهبان ، کاهش اختیارات شورای نگهبان ، نقد شورای نگهبان ، انتقاد از شورای نگهبان ، نقد نظارت استصوابی ، انتقاد از نظارت استصوابی
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
0
0
حرف های خوبی ارایه شده و تاریخچه جامعی از رد صلاحیت شدگان بیان شده است
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین