شعار: منابع آذری ادعا کردند جمهوری آذربایجان تعدادی سامانه پدافند هوایی خود متشکل از سیستم دفاع موشکی باراک 8 که خریداری شده از وزارت دفاع اسرائیل می باشد را در مرز میان ایران و آذربایجان مستقر نموده تا در برابر حمله احتمالی ایران علیه اسرائیل استفاده شود و موشک های ایرانی را در مرحله اوج گیری رهگیری کنند. صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) در سال ۱۴۰۲ با موفقیت سیستمهای Barak MX را در آذربایجان به نمایش گذاشت. اسرائیل تأمینکننده اصلی سامانههای دفاعی آذربایجان بوده و این تسلیحات در درگیری ها با ارمنستان در زمانی که تشدید شده بود بسیار استفاده گردید. آذربایجان پس از جنگ سال ۲۰۲۰ با ارمنستان بر سر منطقه کوهستانی قره باغ، شاهد بدتر شدن روابط خود با ایران بود. ارتش آذربایجان، مجهز به تسلیحات پیشرفته اسرائیلی و ترکیهای، کنترل منطقهای را که پس از فروپاشی شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ از کنترل باکو خارج شده بود، پس گرفت.
برخی از تحلیل گران معتقدند که اسرائیل در حال بازمهندسی الگوی ایران در لبنان برای نزدیکی به مرز اسرائیل ، در جمهوری آذربایجان برای نزدیکی با ایران است. بنظر می رسد که در چنین حالتی ، توجه به افکار عمومی جمهوری آذربایجان و جهت دهی ها و روشنگری های لازم در این حوزه، اهمیت خاصی داشته باشد که جمهوری اسلامی ایران، حساست مناسبی بدان از خود نشان نداده است. علاوه بر جمهوری آذربایجانف اسرائیل رد پای حضور خود در اربیل عراق و امارات را نیز تقویت کرده است.
از شهروندان جمهوری آذربایجان پرسیدند که اگر جنگ شود، دولت آذربایجان باید از کدام کشور حمایت کند؟ ایران یا اسرائیل ؟ پاسخ ها ، نشان می دهد که فضا برای کار فرهنگی وجود داشته، اما کم کاری های رایزن های فرهنگی ما ، مشهود است.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
باراک ۸ که با نام ال آر سام یا ام آر سام نیز شناخته میشود، یک موشک زمین به هوای ساخت مشترک هند و اسرائیل (سازمان تحقیقات و توسعه دفاعی هند (DRDO) و صنایع هوافضای اسرائیل (IAI)) است. موشک باراک برای دفاع در برابر هر نوع تهدید هوایی از جمله هواپیما، هلیکوپتر، موشکهای ضد کشتی، و پهپادها و همچنین موشکهای بالستیک طراحی شده و هم به صورت زمین پایه و دریا پایه تولید میشود.
سیستم رادار پوشش ۳۶۰ درجه برای موشک را فراهم میکند و موشکها میتوانند هدف را تا فاصله ۵۰۰ متری از سامانه ساقط کنند. هر آتشبار باراک (شامل لانچر، رادار، ژنراتور و پشتیبانی) حدود ۲۴ میلیون دلار هزینه دارد. در نوامبر ۲۰۰۹، اسرائیل قراردادی به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار برای تامین سیستم دفاع هوایی تاکتیکی ارتقا یافته باراک ۸ با هند امضا کرد.
در حال حاضر، این موشک در سیستمهای دفاع هوایی کشورهای هند، آذربایجان (12 سامانه موشکی باراک 8 به همراه 75 فروند موشک خریداری کرد)، اسرائیل، امارات و مراکش، مورد استفاده قرار میگیرد.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،برگرفته از منابع گوناگون