پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۷۴۳
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵

تعدد مراکز تصمیم گیری عاملی برای بروز فساد

دکتر دینی توزیع ناعادلانه ثروت را عاملی برای بروز فساد دانست و گفت: تعدد مراکز قدرت و ارتباط فسادهای بزرگ با مراکز قدرت فساد را در کشور نهادینه می‌کند.

شعار سال: دکتر علی دینی ترکمان کار‌شناس مسائل اقتصادی در خصوص دلیل عدم توان مبارزه با فساد در لایه‌های اقتصاد کشور گفت: یک راهکار برای مبارزه با فساد نگاه به کشورهایی مثل ژاپن و اسکاندیناوی است که فساد در آن‌ها کم است و اقتصادشان بر مبنای نظام‌های بین المللی و شفاف است مثلا ما باید ببینیم که ساختار اقتصادی و سیاسی این کشور‌ها چه ویژگی‌هایی را دارد.

وی افزود: اولین ویژگی این کشور‌ها این است که درگیر تودرتوی نهادی نیستند یعنی مراکز قدرت و تصمیم گیریشان بیش از اندازه نیست چرا که وقتی مراکز قدرت بیش از اندازه باشد راه دور زدن راحت و راه کنترل سخت می‌شود.

ترکمان تصریح کرد: عادلانه عمل کردن سیستم اقتصادی و درآمد بحث دیگر است هرچه سیستم اقتصادی عادلانه‌تر عمل کند و توزیع درآمد‌ها برابر باشد تمایل به درگیر شدن فساد هم کمتر می‌شود.

وی با بیان اینکه فساد مالی را از چند زاویه می‌توان بررسی کرد، اظهار داشت: یک زاویه کسانی هستند که بر سر معیشت نوعی درگیر خرده دزدی می‌شوند و شدید‌ترین برخورد‌ها هم با این‌ها می‌شود و کسانی هم هستند که درگیر فساد مالی بسیار بزرگ مقیاس می‌شوند که با مراکز قدرت ارتباط دارند لذا بررسی این‌ها نشان می‌دهد که زرد بودن سیستم نظارتی دلیل اصلی بروز فساد است.

این کار‌شناس اقتصادی گفت: دلیل دیگر فساد توزیع ناعادلانه ثروت است یعنی فردی سریع ره صد ساله می‌رود نظم اجتماعی را بهم می‌ریزد و به جامعه علامت می‌دهد که اگر بقیه هم اینگونه قاعده بازی را رعایت کنند می‌توانند مولتی میلیاردر شوند به این ترتیب فساد در کشور نهادینه می‌شود.

با اندكي اضافه و تلخيص برگرفته از وب سایت خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، تاریخ انتشار 9 آذر 1394، کد مطلب: 325987:www. ilna. ir


خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین