پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۱۹۱۲
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۶
آشنایی با مشاهیر و دانشمندان استان گلستان

شعار سال: آشنایی با مشاهیر و دانشمندان استان گلستان:

1) میرداماد: میر برهان‌الدین محمدباقر استرآبادی، مشهور به «میرداماد» فیلسوف ایرانی عهد صفویه و از اساتید ملا صدرا بود. میرداماد همچنین عارف و شاعر بوده و به «اشراق» تخلص می‌نموده‌است.


۲) ابوسهل عیسی بن یحیی مسیحی: به سال ۳۸۸ قمری در گرگان به دنیا آمد. او از پزشکان نام‌دار سده چهارم و پنجم هجری به شمار می‌آید. دو اثر شناخته شده به نام‌های المائه فی‌طب (در پزشکی) و فی‌علوم طبیعی (در علوم طبیعی) دارد. می‌گویند کتاب پزشکی او شرمشق ابن‌سینا در نگارش قانون بوده‌است.

3) سید اسماعیل جرجانی: از پزشکان نامدار ایران در سده پنجم هجری و نویسنده کتاب ذخیره خوارزمشاهی است. کتاب او را نخستین کتاب پزشکی می‌دانند که به زبان فارسی نوشته شده‌است. اغراض الطب، التذکره الاشرفیه فی الصناعه الطبیه و یادگار از دیگر آثار اوست. به سال ۵۳۱ قمری درگذشت.

4) میرفندرسکی: از دانشمندان، فیلسوفان و عارفان دوره صفویه که با میرداماد، شیخ بهایی و ملاصدرا هم‌دوره‌است. میرفندرسکی در روستای فندرسک به سال ۹۷۰ قمری به دنیا آمد. او در حکمت طبیعی و ریاضی و فیزیک و شیمی نیز دست داشته و شعر نیز می‌سروده است. رساله الصناعیه و مقاله فی حرکت از آثار اوست.

5) منوچهر فرهنگ: منوچهر فرهنگ اقتصاددان ایرانی بود. او را پدر علم اقتصاد ایران می‌دانند.


6) ابن شرفشاه استرآبادی: ابن شرفشاه استرآبادی (۷۱۸ /۷۱۷ /۷۱۵ -۶۴۵)، فیلسوف، عالم، نحوی و طبیب، از مردم استرآباد بود.

7) ابوالقاسم حمزه بن ابراهیم السهمی: به سال ۳۴۵ قمری در گرگان به دنیا آمد و در سال ۴۲۷ در نیشابور در گذشت. تاریخ جرجان یا معرفه علماء اهل جرجان شناخته شده‌ترین اثر اوست که زندگی‌نامه ۱۱۹۴ تن از راویان حدیث از مردم جرجان و پیرامون آن را در خود دارد.

8) شریف جرجانی: سید علی بن محمد (۸۱۶-۷۴۰ قمری) از متکلمان و فیلسوفان حنفی مذهب که شاه شجاع آل‌مظفر (حافظ برای او شعر سروده‌است) او را برای آموزش به شیراز فراخواند. امیر تیمور او را به سمرقند فرستاد، اما پس از مرگ امیر به شیراز بازگشت و در همان‌جا درگذشت. تعریفات جرجانی، ترجمان القرآن، امثله، صرف میر، صغری و کبری از آثار اوست.

9) شمس‌الدین محمد جرجانی: ادیب، نحوی و متکلم شناخته شده ایران و پسر سید شریف جرجانی که دو کتاب صغری و کبری را از فارسی به عربی ترجمه کرد. شرح ارشاد تفتازانی در نحو از دیگر آثار اوست. به سال ۸۳۸ در شیراز درگذشت.

10) عبدالقاهر جرجانی: ادیب و زبان‌شناس و از پایه‌گذاران دانش معانی و بیان. اسرار البلاغه، اعجاز القرآن، دلائل الاعجاز و العوامل المائه (عامل‌های صدگانه) از آثار اوست.
11) پرفسور محمد پسرکلی: دارای مدرک فوق دکترای مهندسی آب و خاک، منتخب سازمان بیوگرافی جهانی به عنوان مرد سال دنیا، برنده مدال صلح آزادی دنیا، منتخب دانشگاه میشیگان به عنوان یکی از پنجاه دانشمند برتر دنیا، منتخب دانشگاه کمبریج انگلستان به عنوان یکی از 100 رهبر علمی دنیا، کسب عنوان مرد سال علمی امریکا و دریافت مدال افتخار این کشور در زمینه علمی در سال 2005، ملقب به پدر آب و خاک و فضای سبز دنیا در آمریکا و استاد نمونه دانشگاه آریزونا


ادیبان

1) فخرالدین اسعد گرگانی: از شاعران داستان‌سرای سده پنجم هجری که داستان کهن ویس و رامین را به نظم درآورد. پیشینه این داستان به زمان اشکانان می‌رسد که بر سر زبان‌ها افتاده بود. فخرالدین آن را به نظم درآورد و کار او را نخستین منظومه عشقی می‌دانند.

 


۲) لامعی گرگانی: لامعی گرگانی شاعر ایرانی قرن پنجم هجری است.

۳) هلالی جغتائی: بَدرالدین (نورالدین) هِلالی جَغتائی اَستَرآبادی (مرگ ۹۰۸) یکی از شاعران پارسی‌گوی سده ۹ هجری خورشیدی بود.

۴) مختومقلی فراغی: شاعر بزرگ ترکمن که شعر‌های او به چند زبان ترجمه شده‌است. آرامگاه او در روستای آق‌توقای کلاله ساخته شده‌است.

۵) قابوس بن وشمگیر: پادشاهی هنرمند و ادیب، شاعر و خوشنویس بود. وی صاحب گرگان و طبرستان و فرزند امیر وشمگیر بن زیار بود.

6) محمد صدقی استرآبادی: سلطان محمد صدقی استرآبادی (؟ ه. ق در استرآباد - ۹۵۲ ه. ق در کاشان) شاعر پارسی‌گوی سده دهم هجری شاعر، متخلص به صدقی. از اهالی استرآباد بود و در کاشان مسکن گزید. صدقی در شعر استاد محتشم کاشانی و از دانشمندان روزگار خود به شمار می‌رفت.

7) فضل الله حروفی استرآبادی (نعیمی):دانشمند و فاضل و در علوم مختلف بویژه در حکمت صاحب نظر بود. وی قصید و غزل هم می‌سرود

۸) نظام الدین بن حسین بن مجدالدین استرآبادی : نظام‌الدین بن حسین بن مجدالدین استرآبادی، از شاعران شیعی مذهب سدة نهم و اوایل سده دهم ق است. شیعی مذهب بودن او را قصایدش در باب منقبت ائمة دین آشکار می‌کند؛ گذشته از آن مثنوی بلقیس و سلیمان را هم سروده است. وی در شعر، نظام تخلص می‌کرد.

نویسندگان

1) کیکاووس پسر اسکندر: عنصرالمعالی کیکاووس بن اسکندر بن قابوس بن وشمگیر بن زیار ، پادشاهی از آل زیار بود. کیکاووس بن اسکندر صاحب کتاب ارزشمند قابوس نامه است .

2)  میرزا مهدی استرآبادی: وی فرزند محمد نصیر، منشی نادر شاه افشار و از مورخان آن دوره است که دو کتاب مشهور جهانگشای نادری و دره نادره را درباره ی نادرشاه نوشته است.

3) بی‌بی‌خانم استرآبادی: از نویسندگان دوران مشروطه و مولف «معایب الرجال» است . او را نخستین زن طنزنویس ایران می‌دانند.[۱۰]

4) ابوبکر صولی جرجانی: ابوبکر صولی جرجانی، تاریخ نگار و ادیب نامی قرن چهارم هجری، در یکی از روستاهای جرجان زاده شد. الوزراء، الاوراق(در تاریخ سیاسی خلفای عباسی)از جمله مهم ترین آثار اوست.

 

هنرمندان

1) عطااله صفرپور: متولد سال ۱۳۲۴ بازیگر، نویسنده و گارگردان تئاتر.

 

2) رامتین خداپناهی: کارگردان، بازیگر و مدرس سینما و تلویزیون در سال ۱۳۵۰ در خانواده‌ای اهل هنر در گرگان به دنیا آمد.

 

3) محمدرضا لطفی: محمدرضا لطفی (۱۷ دی ۱۳۲۵، گرگان) نوازنده سرشناس تار، ردیف‌دان و موسیقی‌دان ایرانی است.

 

4) عبدالحی منشی استرآبادی: عبدالحی منشی استرآبادی (درگذشت: 907 ه.ق) از خوشنویسان پرآوازه سده نهم هجری است که در خط تعلیق شهرت پیدا کرد و برخی او را واضع خط تعلیق می دانند.

 

ورزشکاران

1) رضا سوخته‌سرایی: سوخته‌سرایی یکی از بهترین کشتی‌گیران دسته فوق سنگین تاریخ کشتی ایران به شمار می‌رود.

 

2) رمضان خدر: نایب قهرمان مسابقات جهانی کشتی در سال 1972 در کشور ترکیه و عضو تیم ملی در المپیک 1976 مونترال در کشور کانادا بود .

3) اویس ملاح: اویس ملاحی (ملاح) (زاده ۱۳۴۵) کشتی‌گیر آزادکار است که در سال ۱۹۹۱ برنده مدال برنز وزن ۵۷ کیلو مسابقات قهرمانی کشتی جهان شد.

4)  ابراهیم میرزایی: (زاده ۷ بهمن ۱۳۱۸ در گرگان) رزمی کار ایرانی و بنیان‌گذار هنر رزمی کونگ‌فو توآ است.

5) محمد مهدی ایزد پناه: کاپیتان و سرمربی اسبق تیم ملی بسکتبال ایران.

 

6) فرهاد قائمی: بازیکن تیم ملی والیبال


 

7) سردار آزمون: فوتبالیست تیم ملی فوتبال ایران و تیم باشگاهی روبین کازان روسیه


 

8) میلاد قزلسفلو: قهرمان ووشو جوانان جهان

9) جواد قزلسفلو: قهرمان ووشو جوانان جهان

10) ابوالفضل دوزینی: قهرمان ووشو جوانان جهان

11) ابوالقاسم ناصری: مربی تیم ملی کبدی در مسابقات المپیک آسیایی

12) حمیدرضا کلاسنگیانی: کاپیتان اسبق تیم ملی بسکتبال ایران.

13) اسدله کبیر: مربی اسبق تیم ملی بسکتبال ایران


با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از پایگاه خبری کاسب امین، تاریخ انتشار: 27 اسفند 1392، کد مطلب: 4536، www.kasebeamin.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۱
جابر
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۶
1
7
محسن یگانه جزو لیست هنرمندان نیست؟
ندا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۹
3
5
پس محسن یگانه چی؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۴
3
11
بزرگانی مثل عطا عیدمحمدی و فرهاد زحمتکش بازیکنان سابق تیم ملی بسکتبال ، احمد نورالهی و عزت پورقاز ملی پوشان فوتبال ، قدیرغفاری ملی پوش سابق فوتبال ، ورزشکاران دومیدانی که خیلی هایشان رکوردداران کشور بودند و هستند . نورمحمد سرشاد (اولین لژیونر والیبال که در باشگاههای اروپایی بازی کرد ) و والیبالیست هایی مثل حبیب کوزه لی ، بای محمد دوجی ، خلیل و طاهر آزمون ، غیاث الدین صحنه ، ابراهیم و عثمان سن سبلی و خیلی های دیگر که در قایقرانی و شنا و کبدی و ... با پیراهن ملی رکوردشکنی و افتخارآفرینی کردند ، از قلم افتاده اند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
1
2
خیلی جالب بود نمی دونستم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین