پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۹۵۷۶۵
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۹
چگونه و در چه مواردی می‌توان جلوی چک را بست؟ کارشناسان حقوقی به این پرسش ها پاسخ داده‌اند.

شعار سال: چگونه و در چه مواردی می‌توان جلوی چک را بست؟ پرسش مخاطب درباره نحوه جلوگیری از پرداخت چک این است:

سلام. بنده دامدارم و از ساوه رفتم بندر ترکمن پیش دلال که برام از میدان گوساله ۱۳۰ کیلویی بخره، چون اونجا باسکول نیس بصورت سرپایی خرید کرد. بعد توی مسیر رفتیم باسکول، دیدیم هر راس دراومده ۹۰ کیلو. کارشناس اوردم گفت: دور و بر ۱۱ میلیون بهت گرون داده. ۲۵ راس گوساله را ۹۶ میلیون حساب کرده که ۷۰ تومنشو نقد دادم الباقیش دو فقره چک. حالا می خوام جلوی چکو ببندم. باید چیکار کنم؟ ممنون.

پاسخ کارشناسان:

صادر کننده چک یا ذینفع یا قائم مقام قانونی آن ها با تصریح به اینکه چک مفقود یا سرقت یا جعل شده و یا از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا جرائم دیگری تحصیل گردیده، می‌تواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد بانک پس از احراز هویت دستور دهنده از پرداخت وجه آن خودداری خواهد کرد و در صورت ارائه چک بانک گواهی عدم پرداخت را با ذکر علت اعلام شده صادر و تسلیم می‌نماید.

دارنده چک می‌تواند علیه کسی که دستور عدم پرداخت داده شکایت کند و هر‌گاه خلاف ادعایی که موجب عدم پرداخت شده ثابت گردد دستور دهنده علاوه بر مجازات مقرر در ماده هفت این قانون به پرداخت کلیه خسارات وارده به دارنده چک محکوم خواهد شد. این در حالی است که در صورت تحصیل چک بواسطه ارتکاب جرم می‌توان دستور عدم پرداخت چک را به بانک صادر نمود. البته ممکن است موضوع از نظر محکمه فاقد وصف کیفری تشخیص داده شود؛ بنابراین به منظور جلوگیری از بروز مشکل پیشنهاد اقدام از طریق دادگاه حقوقی توصیه می‌شود. هرچند که راه شکایت کیفری نیز می‌تواند باز باشد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری میزان، تاریخ انتشار 29 آبان 96، کد مطلب: 369254، www. mizanonline.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین