پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۲۱۹۱
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۲
اگر بنا بر آنالیز و بررسی آنچه این روزها در برخی شهرهای ایران می گذرد باشد می توان فاکتورها و علل متعددی را کنار هم ردیف کرد و آنگاه درباره هر کدام از آنها به تفصیل سخن گفت . فاکتورها و عللی که یا دربه وجود آمدن این اتفاقات موثرند و یا اینکه می توانستند از وقوع این ناآرامی ها تا حدود زیادی جلوگیری کنند.

شعارسال: نکته اما این است که برخی از این مولفه ها قطعا مهمتر هستند . درست در همین جاست که می توان گفت وقتی برخی می گویند طیفی از این اغتشاشگران از روی ناآگاهی و ندانستن چنین می کنند سخن به حقی بیان کرده اند. حالا سوال این است که این آگاهی را چه کسی باید به جامعه تزریق می کرد ؟

پاسخ این سوال را ، شخص آقای حسن روحانی در جلسه ای که روز دوشنبه داشتند و متن آن در اختیار رسانه ها قرار گرفت به خوبی بیان کرده اند . ایشان گفته اند :« ما باید با مردم حرف بزنیم و صحبت کنیم. هیچ مسئولی نمی‌تواند بدون ارتباط و استمداد و توضیح با مردم در کار خودش موفق باشد»

اهالی سیاست ، روزنامه نگاران ، صاحبان عقیده و سخن ، اساتید دانشگاه و خیلی های دیگر بارها و بارها از همان روزی که حسن روحانی رییس جمهور شد در سال 92 تا به امروز بارها و بارها این خواسته را از آقای روحانی داشته اند که با مردم حرف بزند .

از مشکلات بگوید و البته از راه حل ها . از وضع امروز تحلیل کند و از آنچه پیش روست سخن بر زبان آورد . از اینکه چه شده است و از اینکه چه خواهد شد . ایشان چنین نکردند و دیگران هر آنچه خواستند از دروغ و راست، از درست و نادرست به خورد مردم دادند . یکی آن طرف در من و تو و بی بی سی و صدای آمریکا هر چه داشت میکس کرد، نقابی از راستی و درستی بر آن نهاد و تا توانست وضعیت را سیاه تر از هر چه سیاهی هست نشان داد . آن دیگران هم این طرف آن قدر از پشت تریبون های مختلف «غر» زدند و به سیاه نمایی از وضع موجود پرداختند تا آنجا که اصلا یادشان رفت که همین چند سال پیش چگونه وقتی رییس جمهور محبوب خودشان بر مسند امور بود مردم را توصیه به تحمل همه سختی ها می کردند.

این البته همه ماجرا نبود. این وسط کسانی هم در کنار آقای روحانی بودند که می بایست حرف می زدند اما نمی زدند .

حالا در همین جا باید چند سوال مهم مطرح کرد :

1- در اینکه محمود احمدی نژاد به بدترین شکل ممکن دولت را تحویل حسن روحانی داد هیچ شک و شبهه ای وجود ندارد . این را بارها هم آقای روحانی گفته اند و هم خیلی های دیگر . اما آیا منطور از حرف زدن با مردم گفتن عباراتی با محتوای چگونگی وضعیت در زمان تحویل گرفتن دولت است ؟این حتما مساله مهمی است . متاسفانه خیلی از اعضای محترم دولت و حتی حامیان این دولت همین جا را اشتباه رفته اند . به یک معنا آنها ، منطور از حرف زدن با مردم را تشریح وضعیت دولت در زمان رییس سابقش پنداشته اند . برای این تصورشان هم البته دلایل درست و نادرستی دارند.

2- در این مدت برخی مواقع هم شده است که اعضای دولت مواجهه اشتباهی با مردم داشته اند . یعنی ارتباط را برقرار کرده اند اما نادرست . نمونه اش هم کم نیست . در موردش هم بحث شده و حتی برخی مواقع کار به جایی رسیده که آن فرد دولتی مجبور به عذرخواهی شده است .

3- در این میان برای این حرف نزدن ، به میان مردم نرفتن ، مواجه با ملت نشدن برخی هم بوده اند که دلیل منحصر به فردی داشته اند . جان کلامشان این است که این نوع رفتار حکومتی ، چیزی نیست جز حرکت های پوپولیستی .

4- آقای روحانی گفته اند :« باید به طور روزانه با مردم مشکلات را در میان بگذارید، و اگر مساله‌ای پیش می‌آید، مردم باید بدانند؛ اگر آنفلوانزا می‌آید و مشکلاتی را برای طیور ایجاد می‌کند، همان‌ لحظه اول مردم باید مطلع شوند؛ نه یک هفته بعد از بازار و آثار آن بفهمند؛ اگر جنسی در کشور ما به اندازه کافی نیست و باید واردات انجام بگیرد، قبل از آنکه بازار احساس کمبود کند، مسئول مربوطه باید احساس کند و آن کمبود را جبران کند؛ اگر مشکلی در موسسات اعتباری غیرقانونی وجود دارد، قبل از هر کس رییس بانک مرکزی باید برای مردم توضیح دهد و اگر با تلاش فراوان اقدام مثبتی انجام دادیم باید برای مردم تبیین شود؛ اگر مشکل زیست محیطی داریم باید برای مردم توضیح دهیم. ما باید با مردم حرف بزنیم و صحبت کنیم. هیچ مسئولی نمی‌تواند بدون ارتباط و استمداد و توضیح با مردم در کار خودش موفق باشد.» .

سوال این است که شما از ابتدای همین دولت دومتان چند بار با مردم حرف زده اید ؟ چقدر از مشکلات گفته اید ؟ چقدر در مورد آینده حرف زده اید ؟ آیا برای مردم مساله ای مهمتر از معیشت وجود دارد ؟ وقتی که هر روز اخبار متعددی مطرح می شود که یارانه طیف زیادی از مردم قطع خواهد شد یا مثلا قیمت بنزین افزایش آنچنانی خواهد داشت چرا حضرت عالی در صفحه تلویزیون حاضر نمی شوید تا به مردم بگویید این اخبار صحت دارد یا خیر ؟ اگر صحیح است برنامه شما برای لطمه نخوردن معیشت مردم چیست ؟ وقتی شما در مورد مهمترین فاکتورهای زندگی مردم سکوت می کنید ، پاسخ این سوال ها را یا مخالفان داخلی دولت شما به شکل دلخواه خودشان و به صورت «دیدید گفتیم» خواهند داد یا اینکه مخالفان و معاندان خارجی نظام جمهوری اسلامی با همان سبک و سیاق خودشان مطرح می کنند.

5- یکی از نقاط متمایز کننده آقای حسن روحانی از سایر رجال سیاسی ایران ، فن بیان فوق العاده ایشان است . حتی به جرات می توان گفت وقتی در تمام نظرسنجی ها در فاصله زمانی 10 روز مانده به انتخابات وضعیت او از نگاه تحلیلگران سیاسی نگران کننده تفسیر می شد ، او خودش کسی بود که سرنوشتش را تغییر داد . سخنرانی هایی در شهرهای مختلف انجام داد و کار انتخابات را یکسره کرد. در سال 92 نیز همین وضعیت برقرار شد . وقتی آمد چندان رای قابل توجهی در نظرسنجی ها نداشت . اما سخنان او در گفت و گوی ویژه خبری و نیز آن مناظره معروف قطعا یکی از دلایل رشد رای او محسوب می شود.سوال مهم این است که چرا ایشان که با همین توان سخنوری توانسته سهم بزرگی در جلب نظر مردم داشته باشد و خودش را دو بار نفر اول پاستور کند در تمام ماه های اخیر سکوت کرده اند . آقای روحانی شما که به وزرای خود دستور حرف زده اید و گفته اید که بیشتر این اتفاقات به خاطر حرف نزدن است ، سلمنا ؛ از خودتان شروع کنید .

مردم منتظرند و حوصله فراوانی هم برای گوش کردن دارند . دیروز را به حال خود بگذارید ؛ هم از امروز بگوید ، هم از فردا . آقای رییس جمهور لطفا با ما حرف بزنید .

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از جامعه خبری تحلیلی الف ، تاریخ انتشار: 12 دی 1396 ، کدخبر: 3961012095 ، www.alef.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین