پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۰۰۱۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۴:۲۰
حسن لطفی، عضو کمیسیون اجتماعی نظر خود را درباره فیلترینگ تلگرام گفت: فیلتر تلگرام در اعتراضات مردمی نقش چندانی نمی‌تواند داشته باشد. ما باید دلیل اصلی اعتراضات که نارضایتی مردم است را بررسی کنیم. باید قبول کنیم که مردم مشکل اقتصادی، معیشتی دارند.
شعارسال: حسن لطفی، عضو کمیسیون اجتماعی درباره فیلترینگ احتمالی تلگرام گفت: فیلتر تلگرام در اعتراضات مردمی نقش چندانی نمی‌تواند داشته باشد. ما دلیل اصلی اعتراضات که نارضایتی مردم است را بررسی کنیم. باید قبول کنیم که مردم مشکل اقتصادی، معیشتی دارند.

تلگرام به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رسانه‌های مجازی، امروز آنقدر طرفدار دارد که خبر فیلترینگ آن یکی از داغ‌ترین خبرها شوند و بسیاری را دغدغه مند و نگران کند.

خبر فیلترینگ تلگرام بعد از ناآرمی های دی ماه 96 به دلیل اینکه کانال‌ها و گروه‌ها در اعتراضات نقش اول این میدان را داشتند، به اوج رسید. در همان زمان نیز فیلتر شدن تلگرام به‌صورت کوتاه‌مدت گواه همین موضوع بود که نشان دهد برای بازگرداندن اوضاع‌واحوال کشور به حالت عادی نیاز است تا این شبکه قطع شود.

با این اتفاق، بعد از آن بحث فیلترینگ و راه‌اندازی پیام‌رسان‌های داخلی برای ساماندهی اوضاع بین مسئولان و کارشناسان قوت گرفت.

در نهایت 11 فروردین، علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خبر فیلتر شدن تلگرام را در پایان فروردین ماه نهایی کرد.

با اعلام این خبر، بسیاری از نمایندگان مجلس در مخالفت به این تصمیم نظرات خود را در توییتر و سایت‌های خبری واکنش نشان دادند و در نهایت از غیررسمی بودن این خبر و اینکه هنوز هیچ مرجعی آن را به تصویب نرسانده است، اطلاع دادند.

در این میان رئیس‌جمهور نیز که بسیاری او را مسئول اصلی برای پاسخگویی می‌دانستند، مخالفت خود را به فیلتر شدن تلگرام اعلام کرد.

حسن لطفی، عضو کمیسیون اجتماعی درباره فیلترینگ تلگرام در گفت‌وگو با رویداد۲۴ درباره فیلترینگ احتمالی تلگرام گفت: ما از گذشته همیشه دچار چالش در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... هستیم. چراکه پیش‌ازاینکه زیرساخت موضوعی را تعریف کرده باشیم، یکباره با ورود آن در کشور مواجه می‌شویم. در این شرایط وقتی نوع برخورد با آن را نمی‌دانیم ، مشخص است که متحمل مشکلات فراوانی خواهیم شد.

او ادامه می‌دهد: فضای مجازی یکی از موضوعات است که به خاطر مسائل گسترده‌ای در جامعه و نوع زندگی به بار آورده، همیشه بحث فیلترینگ بسیاری از سایت‌ها و... مطرح بوده. اکنون حذف ابزار مهم و موثری مانند تلگرام حساسیت دوچندان ایجاد کرده است.

وی افزود: ما باید پیش‌ازاین ورود تلگرام، قانون لازم و زیرساخت موجود را تعریف می‌کردیم اما هنوز که چند سال از استفاده تلگرام می‌گذرد اما هنوز قانون درست و مدون در این حوزه وجود ندارد. اکنون مشکل اصلی در فضای مجازی این است که در این دنیا نظارت و مدیریتی اصلا وجود ندارد و هر فردی به راحت هر کار که دوست دارد می‌تواند انجام دهد.

لطفی گفت: ابتدا باید قوانین مربوط و لازم به فضای مجازی در مجلس مصوب شود و از سوی متولی واحدی در چارچوب معینی به جامعه عرضه شود.

او ادامه داد: تاکنون ما کنترل لازم را نداشتیم و یکباره بحث فیلترینگ را مطرح می‌کنیم. اکنون هم اگر بحث فیلترینگ مطرح است باید با در نظر گرفتن دو شرط اجرا شود. اول حفظ حرمت‌ها انسان و دوم آزادی بیان اندیشه. یعنی شبکه‌های اجتماعی باید با حفظ حرمت‌ها و شان و کرامت انسان‌ها و حفظ صیانت از آزادی اندیشه و بیان در چارچوب قانون، مدیریت شود. این مدیریت فقط با تصویب قوانینی در این حوزه امکان‌پذیر است. چراکه ما اجازه نداریم بدون دلیل افرادی را بازخواست کنیم. بلکه باید براساس قوانین و مقررات تعیین شده عملکرد افراد را سوال کنیم. همچنین افراد خاطی هم طبق قوانین مجازات شوند.

لطفی تاکید کرد: اگر جامعه نیز آگاه باشد که در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه تلگرام نظارتی بر اعمال آنها وجود دارد، قطعا افراد همان‌طور که طبق قوانین خاص در شهر زندگی می‌کنند، در فضای مجازی هم خود را مستلزم رعایت قانون می‌دانند.

وی به کارکرد پیام‌رسان‌های داخلی اشاره کرد: اینکه پیام‌رسان داخلی جایگزین تلگرام شود اتفاق ناخوشایندی نیست اتفاقا مثبت هم است. اما باید در این پیام رسان ها آزادی بیان اندیشه به افراد جامعه داده شود و محدودیتی ایجاد نکند.

این عضو کمیسیون اجتماعی اشاره کرد: اگر قرار است فیلتر کردن تلگرام فقط به دلیل اعتراضات خیابانی باشد و از این بخواهد جلوی آزادی اندیشه و بیان آن گرفته شود بنده مخالف آن هستم. اما از سویی باید قبول کنیم شبکه‌های اجتماعی آسیب‌های ازجمله ورود به حریم خصوصی، تخریب، تحقیر و بردن آبروی افراد را به دنبال دارد و با فیلتر در این حوزه که حرمت افراد را نادیده می‌گیرد، موافقم.

او همچنین افزود: در دولت آقای روحانی منشور حقوق شهروندی در نظر گرفته شد که باید این حقوق و حفظ منافع مردم را در همه شرایط در نظر گرفته شود.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که فیلتر تلگرام می‌تواند در خاموش شدن اعتراضات تاثیر داشته باشد، گفت: فیلتر تلگرام در اعتراضات مردمی نقش چندانی نمی‌تواند داشته باشد. ما باید دلیل اصلی اعتراضات که نارضایتی مردم است را بررسی کنیم. باید قبول کنیم که مردم مشکل اقتصادی، معیشتی دارند. بپذیریم که اکنون زندگی مردم به‌سختی اداره می‌شود و همین موضوع دلیلی است تا اعتراضات مداوم شکل گیرد. ما باید در مدیریت و تصمیم‌گیری‌ها تجدیدنظر کنیم و با راهکارهای درست می‌توانیم شرایط را در جامعه آرام کنیم نه راهکارهایی مانند فیلترینگ.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی رویداد24 ، تاریخ انتشار: 16 فروردین 1397 ، کدخبر: 116310 ، www.rouydad24.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۷
0
0
مسئولان حکومت بجای این که آتش مردم را فرو بنشانند روی این آتش باز آتش میریزند
با فیلترینگ این مسئله هرگز حل نخواهد شد
ا.ح75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۷
0
0
عده ای فکر میکنن که فیلترینگ درمانه درصورتی که زخم رو تشدید میکنه
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین