پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۳۰۴۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۶:۲۳

۹۰ درصد میگو تولیدی در گلستان صادر شد

رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی گرگان از تولید هزار و ۸۹۰ تن میگو در گلستان خبر داد و گفت: از این میزان ۹۰ درصد به نقاط دیگر صادر شد.

شعارسال: عباسعلی آقایی مقدم، صبح شنبه در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: در سال ۹۶ میزان هزار و ۸۹۰ تن میگو در گلستان تولید شده که از این میزان ۹۰ درصد صادر شد.

وی افزود: استان گلستان به عنوان منطقه عاری از بیماری جهت مولدسازی و تامین مولدین مورد نیاز مراکز تکثیر کشور انتخاب شد.

رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی گرگان گفت: با توجه به اهمیت تجارت خاویار ایرانی و کاهش شدید ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر، مطالعات متعددی توسط مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی بر روی ماهیان خاویاری انجام شده و تمرکز روی تکثیر مولدین وحشی، تکثیر خارج از فصل، دورگه گیری و تکنولوژی پرورش بوده است.

وی با اشاره به اینکه کاهش ذخایر مولدین وحشی کپور دریایی و بازسازی ذخایر آن با مشکل روبرو است که در نهایت باعث کاهش درآمد صیدان می شود، یادآور شد: در همین راستا در سال ۸۹ تا ۹۳ تحقیقی در خصوص تولید مولدین وحشی ماهی کپور در شرایط طبیعی دریای خزر صورت گرفت و بچه ماهیان کپور تا مرحله بلوغ جنسی در حصار توری در خلیج گرگان پرورش یافتند.

آقایی مقدم اظهار کرد: انتقال فن آوری تولید مولد کپور دریایی در حصار توری به مراکز تکثیر استان برای نخستین بار و تولید مولد ماهی کپور دریایی جهت حفظ ذخایر دریایی خزر از دستاوردهای این تحقیق به شمار می آید.

وی خلیج گرگان را یکی از مهمترین اکوسیستم های آبی دریای خزر دانست و افزود: این خلیج نقش بسیار زیادی در زندگی ماهیان و سایر آبزیان منطقه دارد.

رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی گرگان گفت: با توجه به پتانسیل بالای این حوضه برای تولیدات آبزی پروری و اهمیت آن از دیدگاه زیست محیطی، مطالعه ای از سال ۸۹ تا ۹۲ جهت تعیین ظرفیت تولید ماهی در حصارهای توری خلیج انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: این تحقیق نشان داد که خلیج گرگان دارای اکوسیستم حساس و شکننده بوده و توانایی و ظرفیت بسیار محدودی (۳۰۰ تن در سال) در تولید ماهی دارد.

آقایی مقدم اظهار کرد: کفال خاکستری یک گونه مقاوم به شوری و با سرعت رشد مناسب است که می تواند در آب های شیرین، لب شور و شور پرورش یابد.

وی یادآور شد: با توجه به زمین های شور و منابع آبی غیر متعارف در استان گلستان، رشد سایر گونه های کپور ماهیان در این منطقه کم است و به همین دلیل، کفال خاکستری می تواند یک کاندیدای مناسب جهت معرفی به آبزی پروران استان باشد و در همین راستا پروژه ای جهت دستیابی به فن آوری تکثیر این گونه در سال ۸۹ انجام شد.

آقایی مقدم اظهار کرد: بهره برداری از دخایر آبزیان ماهیان استخوانی دریای خزر علاوه بر تامین بخشی از نیاز پروتئینی جامعه نقش بسیار مهمی در اشتغال و درآمد اقتصادی بیش از ۱۰ هزار صیاد در سواحل شمالی سه استان دارد.

وی افزود: تکثیر، پرورش و تجارت ماهیان زینتی امروزه یکی از حوزه های جذب برای سرمایه گذاری و تحقیق به شمار می رود و تنوع گونه ها و محیط های تولید در مقایسه با آبزیان خوراکی، بر این جذابیت می افزاید.

رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب های داخلی گرگان با بیان اینکه در ایران ظرفیت های بالقوه برای توسعه تکثیر و پرورش ماهیان زینتی کم نیست، گفت: وجود ۶۰۰ گونه از ماهیان شناخته شده بخشی از این استعداد های خدادادی است.

آقایی مقدم بیماری ها را یکی از مهمترین مشکلات در تولید ماهیان زینتی دانست و اظهار کرد: وجود بیماری منجر به تلفات یا ایجاد ظاهر بد در این گونه ماهیان می شوند و در نهایت ضرر اقتصادی به دنبال دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت عوامل بیماری زا، پروژه ای در خصوص پایش عوامل بیماری زا برای ماهیان زینتی در کارگاه های تولید ماهیان زینتی در استان های گلستان، مازندران و خراسان رضوی انجام شد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر ، تاریخ انتشار: 10 شهریور 1397 ، کد خبر: 4390241 ، www.mehrnews.com

خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۱
0
0
ا.ف75
واقعا باید این هارو قدر دونست! همین ها هست که ایام رکود به دادمون میرسه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
0
0
خوبه که از این ظرفیت های بالقوه استفاده بشه.
م.ا75
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین