علیرضا باغچقی با بیان اینکه اصول ساخت پلها در مسیل رعایت نشده، اظهار کرد: پلهای احداث شده برابر با خیابان است به طوری که پایینتر از دیواره مسیلها ساخته شده است.
باغچقی بیان کرد: با توجه به وضعیت توپوگرافی بجنورد و قرار گرفتن شهر در کاسه شکل این محدوده به هنگام بارندگی آبهای ناشی از باران به سمت شهر سرازیر میشود که در نهایت از شمال و شمال شرق این شهر خارج شود.
وی وقوع سیلاب در مناطقی از شهرستان بجنورد را ناشی از دلایلی دانست که بخش عمده آن مربوط به گذشته و بخشی در زمان حال ایجاد شده و همچنان ادامه دارد.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد این دلایل را اینگونه مطرح کرد: بخش زیادی از مراتع حوزه آبریز شهر تخریب شده و محدوده شهر گسترش یافته و پلها بر اساس ضوابط فنی احداث نشدهاند و از گذشته و حتی امروز نیز در بخشهایی شاهد تجمیع مسیلها هستیم که این دلیل مزید بر دلایل مطرح شده نگرانیها را افزایش میدهد.
باغچقی بیان کرد: حوزه آبریزی بجنورد به لحاظ منابع ملی تخریب شده و میزان بارشهایی که باید در مراتع جذب شود به دلیل تخریب آن به سمت شهر جاری است.
وی گفت: در گذشته مسیل هایی احداث و در نقاطی نیز تجمیع شدهاند که چندان اشتباهی در آن دیده نمیشود اما اگر تجمیع بی رویه و شبکه جمعآوری آبهای سطحی همچنان به همین مسیل های موجود صورت پذیرد همین امر سبب نگرانی از سرریز سیل به معابر و منازل شهروندان خواهد بود که با بارشهای شدید قطعاً شاهد آن خواهیم بود.
این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد اضافه کرد: افزایش محدوده شهر بجنورد از دیگر مباحث است که در این مشکل دخیل است چرا که این گستردگی شدید شهری سبب ساخت و سازهای زیاد ساختمانی شده که همین ساخت و سازها نفوذپذیری بارشها در خاک را تقریباً به صفر رسانده است.
باغچقی اظهار کرد: سازهها، آسفالت معابر، ایزوگام پشت بامها و موزائیک حیاطها به نوعی قابلیت نفوذپذیری باران را به داخل زمین گرفته است.
وی افزود: همچنین بعضاً به دلیل شدت بارندگی مسیلها پاسخگویی حجم آب نیست چرا که ظرفیت کانالها به حد نصاب میرسد و بایستی در این امر تمهیدات جدی از قبیل تعریض و یا عمیق کردن مسیلها، کف سازی و بالا آوردن دیوارهها اندیشیده شود.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد در ادامه گفت: بارشهای پراکنده و شدید شامگاه سه شنبه که آبگرفتگی معابر منتهی به فرودگاه را به دنبال داشت ناشی از برخورد آب کانال به پل غیر استاندارد بود که در نهایت به داخل خیابان و منازل ساکنین محروم آن محله سرازیر شد.
باغچقی اضافه کرد: همچنین در جاده گلستان شهر به دلیل پیوستگی و تجمیع تمام مسیل های دوبرار، کانال حصار شیرعلی، مسیل پشت فرمانداری بجنورد، پارک آفرینش و جنوب شرق بجنورد تا آن نقطه شهر، شاهد ایجاد دبی و حجم بالای از سیل در آن مسیل هستیم و متأسفانه با احداث غیرفنی و همسطح با خیابان باعث برخورد سیل با پل و گریز آب از مسیل به سمت معابر و منازل ساکنین آن محله و ایجاد خسارتهای فراوان به همشهریان شد.
وی ادامه داد: این حادثه نشان داد که باید ارتفاع پلهای احداثی بر مسیلها بالاتر از دیواره خندقها باشد امری که متأسفانه در هیچیک از پلها تاکنون به درستی انجام نپذیرفته است.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار کرد: مسلماً رعایت نشدن اصول احداث پل وقوع سیلاب را به همراه دارد که هزینههای کلانی برای شهرداری، دولت و به ویژه مردم را دارد.
باغچقی با اشاره به احداث پل در انتهای خیابان کشاورز بجنورد، گفت: چنانچه ضوابط فنی در احداث این پل رعایت نشود در آینده نزدیک شاهد این اتفاقها در کلاته آروین نیز خواهیم بود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر به جرأت میتوان گفت که سیل و آسفالت پاشنه آشیل مدیریت شهری بجنورد است.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار :2 خرداد 98، کد خبر:4624511 ،www.mehrnews.com