پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 05
کد خبر: ۲۲۳۸۹۱
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۹
ماجرای انبار یک هزار تن سیب درختی در یکی از سردخانه‌های دماوند که گفته شده از نوع محصول تنظیم بازاری بوده و فاسد شده این روزها خبرساز است.

شعار سال: موضوعی که برخی، مسئولان متولی را به بی‌تدبیری و هدررفت ۱۲۰ میلیارد ریال از بیت المال متهم می‌کنند و می‌گویند برای آنکه سود بیشتر به جیب بزنند، این سیب ها را بموقع در بازار توزیع نکرده‌اند و به مرحله فساد رسیده اما متولیان دولتی هم در پاسخ به این افراد می‌گویند که موضوع اینچنین نیست.

ماجرا چیست؟

هر سالمقداری سیب، پرتقال و دیگر محصولات کشاورزی با هدف تنظیم بازار شب عیدیا آفت و سرمازدگی درختان توسط دولت دپو(انبار) می‌شود تا در بهار دچار گرانی بیش از حد نباشیم و شب عید با کمبود میوه مواجه نشویم.

در این زمینه سال گذشته دو هزار تنسیب به دستور سازمان تعاون کشوری در یکی از سردخانه های بخش خصوصی شهرستان دماوند دپو و بخشی از آنها نیز توزیع شد کهچند وقت پیش موضوع فاسد شدن این سیب ها به علت عرضه نشدن خبرساز بود.

مدیرعامل اتحادیه باغداران کشور اخیرا در مصاحبه با صداوسیمااز آخرین وضعیت سیب‌های ذخیره شده در دماوند و تکذیب گزارش فاسد شدن این محصول اینچنین توضیح داد:‌ این سیب‌ها در مرحله دوم توزیع، پس از گذشت زمان مورد قرارداد تعاون روستایی در پایان فروردین‌ماه امسال برای شرایط اضطرار با مزایده به اتحادیه باغداران واگذار شده است.

علی اکبر خانیبا بیان اینکه با گذشت روند انجام و واگذاری مزایده تصمیم به صادرات آن گرفته شد، افزود: این سیب ها، ذخیره احتیاطی و به منظور تنظیم بازار دپو شده؛گزارش فساد سیب‌ها تکذیب می شود.

وی همچنین تاکید کرد:‌ اینگه گفته می‌شود این سیب ها کیفیت گذشته را ندارد، بخش کمی از این آنهابا این شرایط مواجه شده کهاین مهم طبیعی است.

مدیرعامل اتحادیه باغداران کشور در عین حال مدعی شده است:‌هیچ افت قیمت نداشته‌ایم و اقدامات صورت گرفته با مطالعه انجام بوده؛با توجه به اینکه کنسانتره ارزش افزوده بالایی دارد، هم اکنون این محصولبه کشورهای همسایه صادر می شود.

پاسخ اداره صنعت، معدن و تجارت

همچنین مسئول نظارت و بازرسی اداره صنعت و معدن شهرستان دماوند نیز هفته گذشته گفت: موضوع فاسد شدن یک هزار تن سیب درختی در یک سردخانه شهرستان دماوند صحت ندارد.

علی یزدان‌پرست اظهارداشت: به منظور نظارت بر بازار شب عیدحدود دو هزار و ۷۰تن سیب درختی در یکی از سردخانه‌های دماوند توسط سازمان مرکزی تعاونی روستایی کشور بر مبنای استراتژی دولت برای تنظیم بازار نگهداری شد.

وی با بیان اینکه در ماه‌های اخیر توسط این تعاونی بخش عمده‌ای از سیب‌ها از این سردخانه برایتوزیع در بازار خارج شده است، افزود: در حال حاضر از این میزان سیب حدود یک هزار تن در سردخانه دپو شده که به دلیل اقتصادی نبودن این میزان سیب برای مسئول سردخانه و همچنین به منظور جلوگیری از فاسد شدن آن در حال خارج نمودن از سردخانه برای آبمیوه و کنسانتره و ارسال به کشورهای همسایه و نیز استان‌های هم جوار هستند.

شهرستان پاسخگوی این سیب‌ها نیست

این درحالی است که حسین اردلان مدیرجهاد کشاورزی دماوند معتقد است:‌ موضوع این میزان سیب جمع‌آوری شده در این سردخانه به جهاد کشاورزی شهرستان و حتی استان تهران مربوط نمی‌شود و با نظارت سازمان مرکزی تعاونی روستایی صورت گرفته است.

وی با تاکید بر بی‌اطلاع بودن جهاد شهرستان از دپو این میزان سیب در این سردخانه، تصریح کرد: این ذخیره‌سازی بدون اطلاع جهاد کشاورزی شهرستان صورت گرفته است.

فرماندار:‌فسادی نبوده

در عین حال فرماندار شهرستان دماوند موضوع فاسد شدن سیب ها را به کلی رد می کند و با تاکید بر اینکه در موضوع دپوسیب در یکی از سرخانه های دماوند هیچ فساد چه در کیفیت سیب و چه در توزیع آن صورت نگرفته است، گفت: متولی اصلی این میزان دپو سازمان مرکزی تعاونی روستایی بوده و قطعا آنان باید برای مردم شفاف‌سازی کنند.

مجید صفری به خبرنگار ایرنا اظهارداشت:‌شهرستان دماوند دارای ۱۳ سردخانه با ظرفیت ۸۰ هزار تن است و همه این سردخانه ها توسط بخش خصوصی مدیریت می شوند که هر سالاز استان های مختلف کشور برای نگهداری محصولات کشاورزی از آنها استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: بیش از یک هزار و ۱۰۰ تن از افزون بر ۲ هزار سیب دپو شده توسط اتحادیه سراسری تعاونی های کشاورزی باغداران کشور زیرنظر سازمان مرکزی تعاونی روستایی توزیع شده و مابقی نیز در حال تخلیه است.

این مقام مسئول بیان کرد: شهرستان دماوند در توزیع میوه شب عید هیچگونه مشکلی نداشتو ۶۱ تن سیب و ۶۴ تن پرتقال سهمیه این شهرستان نیز بدون هیچگونه مشکلی توزیع شده است.

در همین زمینه سازمان مرکزی تعاون روستایی روز شنبه پنجم مرداد جوابیه ای منتشر کرد و توضیح داد:‌ یکی از اقدامات و خدمات دولت به جامعه تنظیم بازار و کنترل قیمت اجناس و کالاهای مورد نیاز مردم است .

جوابیه تعاون روستایی کشور

در این جوابیه با تشریح اقدامات این سازمان با مصوبه دولت برای تنظیم بازار آمده است:‌ درخصوص سیب درختی مازاد طرح مـذکور حسب تصـمیمات بند یک سایر دسـتورات جلسه کارگروه تنظیم بازار کشور مورخ ۹۸/۱/۲۰در اختیار سازمـان میادین میوه و تره بار تهران قرار گرفت تا با قیمت های مصوب آن سازمان در سـطح شـهر تهران توزیع گرددکه بـدلیل رونـد کنـد توزیع و اسـتعداد فسادپذیری محصول، کارگروه تنظیم بازار در بند ۴ تصمیمات جلسهمورخ ۹۸/۲/۱۶ خود فروش باقیمانده محصول را از طریق مزایده به بالاترین قیمت پیشنهادی مصوب و به این سازمان تکلیف نمودکه فورا اقدام قانونی انجامو اتحادیه سراسری تعاونی های باغداران کشور بعنوان برنده مزایده ۱۷۱۰ تنمحصول ذخیره شده در سـردخانه سـرخدشت شهرسـتان دماوند را در مورخ ۹۸/۳/۸ از سازمان تعاون روستایی خریداری و تملک نموده است.

این جوابیه همچنین ادامه داده است:‌حسب اطلاع اخذ شدهاتحادیه مذکور بخش عمده محصول خریداری شـده را راسا یا نیابتا صادر نموده و در حال حاضر مشغول فروش حدود ۵۰۰ تن باقیمانده محصول خود از طریقصـادرات و ارسـال پس سورت آن به کارخانجـات کنسانتره می باشـدکه به لحاظ حقوقی ارتباطی با این سازمان ندارد.

سخنان نماینده مجلس از خسارت به بیت‌المال

اظهارات مسئولان اتحادیه باغداران،شهرستان دماوند و تعاون روستایی در حالی مطرح شده که نماینده مردم شهرستان های دماوند و فیروزکوه در مجلس آنها را رد می کند و نظر دیگری دارد.

قاسم میرزایی نیکو روز جمعه هفته گذشته در جمع خبرنگاران گفت:‌ سیب‌های دپو شده در یک سردخانه دماوند حدود ۱۲۰ میلیارد ریال خسارت به بیت‌المال وارد کرد زیرا قابلیت عرضه در بازار را ندارد.

وی معتقد است این اقدام با ساز و کار غلط و توسط افراد ناسالم که راهکار کلاه گذاشتن سر دولت را خوب می‌دانند، صورت گرفته و چرا این حجم سیب در ایام شب عید توزیع نشده و در حیاط خلوت کسانی بی‌سر و صدا دپو شده است؛ چرا بعد از ایام عید حتی به قیمت آزاد فروخته نشده تا دولت ضرر نکند و هزاران اما و اگرهای دیگر موجود در این بارهکه حتما باید روشن شود.

این نماینده مجلس همچنین تاکید کردکه در سال های گذشته نیز فسادهایی در این مقوله و به شکل دیگری همچون عرضه سیب ارومیه به جای سیب دماوند صورت گرفته است و باید مسئولان امر به ویژه وزارت جهاد کشاوری پاسخگو باشند.

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی افزود: این حجم سیب کیلویی هفت هزار و ۵۰۰ تومان خریداری و با سه هزار تومان هزینه نگهداری، برای یک‌هزار و ۲۰۰ تن در مجموع۱۲ میلیارد تومان خسارت به بیت‌المال وارد شده است.

وی تصریح کرد: مسئولان اعلام کردند که سازمان مرکزی تعاون روستایی مسئولیت توزیع این سهمیه سیب را داشته و به شهرستان ربطی ندارد اما همه ما از وزارتخانه تا استان و مدیران و بخش‌های نظارتی، بازرسی و تعزیرات باید پاسخگو باشیم.

میرزایی‌نیکو گفت: با توجه به حساسیت این موضوع پیگیری‌های لازم را از مدیران منطقه‌ای و کشوری ادامه خواهیم داد تا با خاطیان این قصور که موجب وارد شدن ۱۲ میلیارد تومان خسارت به بیت المال شده است، برخورد قانونی صورت گیرد.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: البته برخورد با فساد نهادینهشده به این سادگی نیست چراکه پول حرام نمی‌گذارد اصلاح انجام شود.

شهرستانی که می‌گویند متولی نیست

برخی منابع در شهرستان دماوند اظهارداشتند که طی روزهای آینده تخلیه این میزان سیب از سردخانه به اتمام می رسد اما آنچه که مسئولان شهرستان بر آن تاکید دارند اینکه آنان در دماوند در این زمینه مسئولیتی ندارند زیرا انعقاد قرارداد برای انبار این سیب ها بین نهادهای کشوری با سردخانه بخش خصوصی انجام شده است.

در حالی که فاسد شدن این محصول که مدیرعامل اتحادیه باغداران هم در گفت و گویش بخشی از آنها را تایید کرده، به نوعی می توانست اتفاق نیفتند و خسارتی از این منظر نیزحادث نشود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ 7 مرداد 98، کد مطلب: 83413144: www.irna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین