پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۴۰۷۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۵
به تازگی، خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه طرحی با عنوان «زنان سرزمین من ایران» بر روی دیوار بزرگ میدان ولیعصر نقش بسته است. طرحی که سر و صدای بسیار و همچنین واکنش‌هایی را به همراه داشت. از هنرپیشه های نقاد گرفته که خواهان پائین کشیدن اسم و تصویرشان بودند تا ورثه برخی از شخصیت ها مشاهیر زن کشور. در جریان واکنش‌های منتقدان به این دیوارنگاره، در اتفاقی عجیب و غیر منتظره، این طرح در کمتر از ۲۴ساعت جمع آوری شد. گسترش نیوز مدعی شده که بعد از پیگیری‌های انجام شده مبنی بر طرح جنجالی دیوار میدان ولیعصر، هیچ مقام مسئولی پاسخگو نبود. حال اینجا سوالی مطرح می‌شود که سازمان متولی این امر، آیا اتاق فکری در این ارتباط برگزار نکرده است؟ اسامی افراد چگونه انتخاب و منعکس می‌شوند؟
شعار سال: دیوارنگاره‌ها، در میادین اصلی شهر، محیطی مناسبی است تا سازمان‌ها بتوانند تبلیغات خود را معرض عموم قرار دهند. این تبلیغات می‌تواند شامل تبلیغات اقتصادی، فرهنگی، مذهبی و... باشد. یکی از همین میادین اصلی شهر که دیوارنگاره‌ای بزرگ و معروف دارد، میدان ولیعصر تهران است. قطعا کسانی که گذرشان به این میدان افتاده است دیوار بزرگی را مشاهده کرده‌اند که درتمام ساعات شبانه روز، طرحی روی آن نقش بسته است.طرح‌هایی که بر روی این دیوار نقش بسته‌اند، به مدت یک هفته تا ۱۰ روز بر سرجای خود باقی می‌مانند و بیشتر طرح‌ها جنبه مناسبتی دارند، این جنبه مناسبتی اشاره به سوگواری، ولادت، عید و... دارد. طبق پرس‌و‌جو‌های صورت گرفته در ارتباط با هزینه تبلیغ بر روی این دیوارنگاره، متوجه شده‌ایم که هر تبلیغ بین ۷۰تا۱۸۰میلیون تومان هزینه نیاز دارد. حال این هزینه از کجا و به چه صورت تامین می‌شود جای سوال دارد.

آخرین حاشیه این دیوارنگاره مربوط به سال گذشته بود که در آن تصاویری از مردان در کنار محصولات تولید داخل بدون حضور زنان متخصص و تکنیسین و کارگر به تصویر کشیده شده بود. طراحان این دیوارنگاره بزرگ بار‌ها زنان را در طرح‌های شان نایده گرفته بودند.

چند سال پیش هم نصب تصویری در میدان ولی عصر تهران در حمایت از تیم ملی فوتبال ایران که در آن هیچ زنی حضور نداشت، با انتقاد‌های گسترده‌ای به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد. عنوان این بیلبورد «با هم قهرمانیم، یک ملت یک ضربان» و بهانه آن حضور تیم ملی فوتبال ایران در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه بود که در آن تصویر بیلبورد مردانی با پوشش‌هایی از قومیت‌های مختلف ایران در حال شادی دیده می‌شدند. این اعتراض‌ها منجر به تغییر طرح و توجه به زنان در طراحی جدید شد. مدتی بعد طراحان باز‌هم تصویری با شعار «نسل روشن» منتشر کردند که زنان در آن بدون چهره ترسیم شده بودند.

اما به تازگی، خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه طرحی با عنوان «زنان سرزمین من ایران» بر روی دیوار بزرگ میدان ولیعصر نقش بسته است. طرحی که سر و صدای بسیار و همچنین واکنش‌هایی را به همراه داشت. تصاویر چهره‌هایی همچون سیمین دانشور، پروین اعتصامی، فاطمه معتمد آریا، مریلا زارعی، پروانه کاظمی، مینو محرز، توران میرهادی، ایران درودی، مریم میرزاخانی، فروغ فرخزاد، ژاله علو و… در این دیوار نگاره دیده می‌شد. طرح این دیوار نگاره بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت.برخی از هنرمندان زنی که تصویرشان منعکس شده بود اعتراض کردند. برخی از ورثه زنان شاخص کشور، معترض بودند. برخی از مردم به بی حجابی برخی از تصاویر خرده گرفتند. در مجموع انتقادات از هر دو طیف ، راست و چپ بود که حواله این دیوارنگاه می شد.  
 
مسئولیت طرح
در جریان واکنش‌های منتقدان به این دیوارنگاره، در اتفاقی عجیب و غیر منتظره، این طرح در کمتر از ۲۴ساعت جمع آوری شد. حال اینجا سوالی مطرح می‌شود که سازمان متولی این امر، آیا اتاق فکری در این ارتباط برگزار نکرده است؟ طرح‌ها چگونه انتخاب و مطرح می‌شوند؟ چه فکر و ایده‌ای پشت نصب این بنر‌ها وجود دارد؟

علت جمع آوری این بنر جنجالی را از سازمان زیباسازی شهرداری تهران جویا شدیم و یکی از مدیران این مجموعه اظهار بی‌اطلاعی کرد. رضا صیادی، سرپرست سازمان زیباسازی شهر تهران در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه چه کسی مسئول این اتفاق است؛ گفت: بنده در جریان نیستم و تاجایی که اطلاع دارم به شهرداری و سازمان زیباسازی مربوط نمی‌شود و مسئولیت این دیوار با سازمان اوج است. این سوال مطرح می‌شود که مسائلی مربوط به دیوارنگاره‌های شهری مگر امکان دارد که به شهرداری و به خصوص سازمان زیباسازی مربوط نشود؟ چرا بعضی از مسئولان، از پاسخ و مسئولیتی که بر عهده دارند شانه خالی می‌کنند و مسئولیت را بر گردن یک سازمان دیگر می‌اندازند.
 
مسئولیت طرح
بعد از آنکه این مقام مسئول اظهار کرد که مسئولیت این دیوار با سازمان اوج است، با احسان محمد حسینی، رئیس سازمان اوج تماس گرفتیم و علت آنکه چرا این بنر کم‌تر از ۲۴ساعت جمع آوری شد جویا شدیم.
 
مسئولیت طرح
 
اما این مقام مسئول بعد از طرح پرسش از طرف خبرنگار گسترش نیوز، عنوان کرد که بنده حاضر به مصاحبه نیستم و هیچ پاسخی در این زمینه نداد. درباره چنین اتفاق مهمی که در طول سالیان، بی‌سابقه بوده است که یک بنر در دیوار معروف میدان ولیعصر، در کمتر از ۲۴ساعت جمع آوری شود، هیچ یک از مقامات مسئول پاسخگو نبودند.
تعدادی دیگر از منابع رسانه ای گفته اند که طراحان این پوستر، اما توضیح داده‌اند که برخی هدف از دیوارنگاره ولیعصر را اشتباه متوجه شده‌اند. قرار نبوده آنها لزوما زنان همراه با جمهوری اسلامی را به تصویر بکشند بلکه زنانی که در این مملکت و با استفاده از آزادی و امنیت و امکانات موجود در آن، در زمینه کاری خود موفق شده‌اند را به‌صورت محدود لیست کرده بودند.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از گسترش نیوز، تاریخ انتشار:۲۵ مهر ۱۴۰۱، کدخبر: 276623، www.gostaresh.news./ سایر منابع.
اخبار مرتبط
برچسب ها: هزینه تبلیغات دیوارنگاره های شهری ، تبلیغات دیوارنگاره شهری ، تبلیغ بر روی دیوارنگاره ، نادیده گرفتن زنان در طرح های دیوار نگاره شهری ، نصب دیوارنگاره بر دیوار میدان ولیعصر ، طرح زنان سرزمین من ایران ، دیوار نگاره طرح زنان سرزمین من ایران چرا از دیوار ولیعصر برداشته شد ، مسئولیت دیوارنگاره های با کدام سازمان است؟ ، چرا دیوار نگاره زنان سرزمین من ایران برداشته شد؟ ، واکنش ها به دیوار نگاره میدان ولیعصر ، واکنش زنان هنرمند به دیوارنگاره زنان سرزمین من ، تصویر کدام زنان در طرح زنان سرزمین من بود؟ ، مسئولیت نصب دیوارنگاره های شهری با چه سازمانی است؟ ، مفهوم دیوارنگاره های شهری ، نصب المان های شهری ، حاشیه های دیوارنگاره میدان ولیعصر ، سازمان اوج مسئول دیوارنگاره میدان ولیعصر ، طرح های مناسبتی دیوار نگاره میدان ولیعصر ، نادیده گفتن زنان در دیوار نگاره میدان ولیعصر ، طرح زنان سرزمین من دیوارنگاره میدان ولیعصر ، رضا صیادی سرپرست سازمان زیباسازی شهر تهران ، احسان محمد حسینی رئیس سازمان اوج ، عدم پاسخگویی احسان محمدحسینی ، اعتراض هنرمندان به دیوار نگاره زنان سرزمین من ، اعتراض ورثه برخی از زنان هنرمند به دیوارنگاره زنان سرزمین من ، دیوار نگاره میدان ولیعصر
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۷
0
0
چی بگن خو
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین