پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۷۲۷۹
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۲
قانون به منظور ایجاد حداکثر میزان بهره وری در نامزدهای احتمالی عضویت در شورای اسلامی شهر و روستا و همچنین کاهش اعمال نفوذهای شخصی، افراد دارای مشخصات مطرح در متن زیر را از عضویت در شورای اسلامی شهر و روستا، منع کرده است.
شعارسال: پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا مطابق اعلام شورای نگهبان همزمان با انتخابات ریاست جمهوری روز 2 اردیبهشت 96 برگزار می شود. زمان ثبت نام نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا تاریخ 30 اسفند 95 لغایت 6 فروردین 96 اعلام شده است.

اعضاء شوراها باید در محدوده حوزه انتخابیه خود سکونت اختیار نمایند. تغییر محل سکونت هر یک از اعضاء شورا از محدوده‌حوزه انتخابیه به خارج از آن موجب سلب عضویت خواهد شد.

پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا مطابق اعلام شورای نگهبان همزمان با انتخابات ریاست جمهوری روز 2 اردیبهشت 96 برگزار می شود

زمان ثبت نام نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا تاریخ 30 اسفند 95 لغایت 6 فروردین 96 اعلام شده است.

* مدارک لازم برای ثبت نام انتخابات شورای شهر و روستا

داوطلبان برای ثبت نام در انتخابات چهارمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا لازم است مدارک زیر را ارائه کنند.

داوطلبان به هنگام مراجعه برای ثبت‌نام موظفند اصل شناسنامه عکس‌دار به همراه دو نسخه تصویر تمام صفحه‌های شناسنامه، اصل و تصویر کارت پایان خدمت یا مدرکی دال بر مشخص بودن وضعیت خدمت وظیفه عمومی برای متولدین سال ۱۳۳۸به بعد، چهار قطعه عکس جدید 3 در 4 و اصل و تصویر مدرک تحصیلی مرتبط. و گواهی عدم سوء پیشینه.

نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا مطابق ماده 26 هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

الف تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

ب حداقل سن 25 سال تمام.

ج اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه.

د ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

هـ دارابودن سواد خواندن و نوشتن برای شورای روستاهای تا دویست خانوار و داشتن مدرک دیپلم برای شورای روستاهای بالای دویست خانوار، داشتن حداقل مدرک فوق‌دیپلم یا معادل آن برای شورای شهرهای تا بیست‌هزارنفرجمعیت،داشتن حداقل مدرک لیسانس یا معادل آن برای شورای شهرهای بالای بیست هزارنفرجمعیت.

و دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم از خدمت برای مردان.

تبصره 1 اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.

‌تبصره 2 اعضاء شوراها باید در محدوده حوزه انتخابیه خود سکونت اختیار نمایند. تغییر محل سکونت هر یک از اعضاء شورا از محدوده‌حوزه انتخابیه به خارج از آن موجب سلب عضویت خواهد شد.

‌ماده 27 اعضاء هیأتهای اجرائی و نظارت انتخابات شوراها از داوطلب شدن در حوزه‌های انتخابیه تحت مسؤولیت خود محرومند.

‌ماده 28 اشخاص زیر به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن برای شوراهای اسلامی به ترتیب ذیل محرومند:

1. رئیس جمهور و مشاورین و معاونین وی، نمایندگان خبرگان رهبری ، وزراء معاونین و مشاورین آنان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضاء شورای نگهبان، رئیس‌قوه قضائیه و معاونین و مشاورین وی، رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور و معاونین و مشاورین آنان، رئیس دیوان عدالت اداری، رئیس دیوان محاسبات کشور و معاونین وی، دادستان دیوان محاسبات ]، رئیس‌سازمان بازرسی کل کشور و معاونین وی ، شاغلین نیروهای مسلح، رؤسای سازمانها و ادارات عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح، رئیس سازمان صدا و سیمای‌جمهوری اسلامی ایران و معاونین وی، دبیرهیأت دولت، رؤسای دفاترسران سه قوه ، رؤسا و سرپرستان سازمانهای دولتی، رؤسای دانشگاهها(دولتی و غیردولتی)، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رؤسای کل و مدیران عامل بانکها، رئیس‌جمعیت هلال احمر و معاونین وی، رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان، سرپرست بنیاد شهید ، سرپرست بنیاد مسکن، سرپرست کمیته امداد امام،‌رؤسای سازمانها، مدیران عامل شرکتهای دولتی (‌مانند شرکت مخابرات، دخانیات)، سرپرست نهضت سوادآموزی، رئیس سازمان نظام پزشکی‌ایران، مدیران کل تشکیلات ستادی وزارتخانه‌ها و سازمانها و ادارات دولتی و سایر رؤسا، مدیران و سرپرستانی که حوزه مسؤولیت آنان به کل کشور‌تسری دارد، از عضویت در شوراهای اسلامی سراسر کشور محرومند مگر آن‌ که قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن‌پست شاغل نباشند.

2. استانداران و معاونین و مشاورین آنان، فرمانداران و معاونین آنان، شهرداران و معاونین آنان ، بخشداران، مدیران کل ادارات استانداری، مدیران کل، سرپرستان ادارات‌کل، معاونین ادارات کل، دادستانها، دادیارها، بازپرسها، قضات، رؤسای دانشگاهها، رؤسای بانکها، رؤسا، سرپرستان و معاونین سازمانها و‌شرکتهای دولتی و نهادها و مؤسسات دولتی و یا وابسته به دولت که از بودجه عمومی به هر مقدار استفاده می‌نمایند و سایر رؤسا، مدیران و‌سرپرستان استان، شهرستان و بخش به ترتیب از عضویت در شوراهای اسلامی واقع در محدوده استان، شهرستان و بخش محرومند، مگر آن‌که قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.

3. شهرداران، مدیران مناطق شهرداری و مؤسسات و شرکت‌های وابسته و شاغلین در شهرداری و مؤسسات و شرکتهای وابسته به آن و شاغلین در دهیاری و همچنین دهیاران[51] از عضویت در‌شورای اسلامی شهر محل خدمت محرومند، مگر آن‌که قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.

4. اعضاء شوراهای اسلامی موضوع این قانون در طول مدت عضویت نمی‌توانند درسمتهای مذکور در این ماده مشغول به کار شوند.

‌ماده 29 اشخاص زیر از داوطلب شدن برای عضویت در شوراها محرومند:

الف کسانی که در جهت تحکیم مبانی رژیم سابق نقش مؤثر و فعال داشته‌اند به تشخیص مراجع ذی‌صلاح.

ب کسانی که به جرم غصب اموال عمومی محکوم شده‌اند.

ج وابستگان تشکیلاتی به احزاب، سازمانها و گروهکهایی که غیر قانونی بودن آنها از طرف مراجع صالحه اعلام شده باشد.

‌د کسانی که به جرم اقدام بر ضد جمهوری اسلامی ایران محکوم شده‌اند.

هـ محکومین به ارتداد به حکم محاکم صالح قضائی.

‌و محکومین به حدود شرعی.

‌ز محکومین به خیانت و کلاهبرداری و غصب اموال دیگران به حکم محاکم صالح قضائی.

ح مشهوران به فساد و متجاهران به فسق.

ط قاچاقچیان مواد مخدر و معتادان به این مواد.

ی محجوران و کسانی که به حکم دادگاه مشمول اصل (49) قانون اساسی باشند.

ک وابستگان به رژیم گذشته از قبیل (‌اعضاء انجمنهای ده، شهر، شهرستان و استان و خانه‌های انصاف، رؤسای کانونهای حزب رستاخیز و‌حزب ایران نوین و نمایندگان مجلسهای سنا و شورای ملی سابق، کدخدایان و خوانین وابسته به رژیم گذشته).

* تقارن زمان ثبت نام انتخابات شورای شهر و روستا با تعطیلات نوروز

با توجه به تعیین 29 اردیبهشت به عنوان روز انتخابات شورای شهر و روستا، زمان ثبت نام نامزدهای این انتخابات 30 اسفند 95 الی 6 فرودین 96 خواهد بود.

انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا مطابق اعلام شورای نگهبان همزمان با انتخابات ریاست جمهوری روز 2 اردیبهشت 96 برگزار می شود.

امروز جدول زمانبندی ثبت نام، زمان مجاز تبلیغات و انتخابات منتشر شد تا کسانی که قصد نامزدی در این انتخابات را دارند، نسبت به آن برنامه ریزی کنند.

اما این جدول زمان بندی دارای یک نکته جالب است، زمان ثبت نام نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا تاریخ 30 اسفند 95 لغایت 6 فروردین 96 اعلام شده است؛ زمانی که تنها طبق تقویم، 3 روز آن روزهای کاری است.

در حالی که تاریخ های اول، دوم، سوم و چهارم فروردین 96 تعطیل رسمی هستند، تنها روزهای 30 اسفند، 5 و 6 فروردین برای مراجعه میلیونی نامزدها در نظر گرفته شده است.

تجربه سال های گذشته و صف های طولانی ثبت نام در فرمانداری شهرها نشان داده است که 3 روز کاری برای ثبت نام از نامزدهای بیشمار انتخابات شوراها زمان کمی است.

طبیعتا سایر مراکز نیز به علت مصادف شدن با تعطیلات نوروز فعالیتی نخواهند داشت و این موضوع روند ثبت نام را با مشکل مواجه می کند.

نباید فراموش کرد که نگه داشتن کارکنان فرمانداری ها و فعالیت آنها در روزهای تعطیل رسمی نیز هزینه ای مضاعف بر دوش دولت در پرداخت حق الزحمه کارکنان می گذارد. ضمن اینکه این افراد نیز به مانند همه مردم حق دارند از تعطلات خود استفاده کنند.

ضمن اینکه نباید فراموش کرد وزارت کشور راهی جز این زمانبندی نداشته است، ولی باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از مشکلات در فرمانداری‌های به خاطر کمبود وقت مناسب اتخاذ شود.

* احتمال تغییر زمان انتخابات

علی پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات وزارت کشور با اشاره به برگزاری انتخابات الکترونیکی در کشور خاطر نشان کرد: براساس زمان بندی انتخابات، فرصت لازم را برای مطابقت برنامه‌های خود با شورای نگهبان داریم.

وی افزود: باتوجه به اینکه دو انتخابات و دو نظارت را پیش رو داریم، بر این اساس نظارت شورای نگهبان برای دو انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی است و نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا هم بر عهده هیئت مرکزی است که اعضای آن از سوی مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند.

دبیر ستاد انتخابات ادامه داد: اعضای شورای مرکزی نظارت بر انتخاب 5 نفر هستند که 3 نفر از آنها ازسوی کمیسیون شوراها و دو نفر دیگر از کمیسیون اصل نودم به صحن علنی معرفی شده و نهایتا با رای نمایندگان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند.

پورعلی مطلق تصریح کرد: همچنین اعضای انتخاب شده در شورای مرکزی نظارت بر انتخابات باید در مباحث دیگری همچون برگزاری انتخابات الکترونیکی مشورت و همکاری کنند.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر اقدامات لازم برای انتخابات الکترونیکی از سوی وزارت کشور، دفتر انتخابات و مرکز فناوری وزارت کشور در حال انجام است، کلیه امور مربوط به انتخابات الکترونیکی در حال پیگیری است کمااینکه در برخی موارد به نتیجه مورد نظر دست پیدا کردیم.

دبیر ستاد انتخاب کشور ادامه داد: اکنون درباره برگزاری انتخابات الکترونیک منتظر نظر نهایی هیئت مرکزی و شورای نگهبان هستیم و در صورت تأیید آنها می‌توانیم بخشی از انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.

پورعلی مطلق درباره زمان‌بندی برگزاری انتخابات آینده اظهار داشت: ثبت نام داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، براساس زمانبندی از 8 اسفند 95 لغایت 14 اسفند 95 به مدت 7 روز برگزار خواهد شد.

وی افزود: ثبت‌نام داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری از تاریخ 22 فروردین 96 لغایت 26 فروردین 96 به مدت 5 روز برگزار خواهد شد. همچنین ثبت نام داوطلبان پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا از تاریخ 30 اسفند 95 لغایت 6 فروردین 96 به مدت 7 روز برگزار خواهد شد.

پورعلی مطلق با بیان اینکه با توجه به قانون فعلی انتخابات زمان‌بندی انتخابات مشخص شده خاطر نشان کرد: ممکن است به دلیل مصادف شدن تعطیلات سال جدید با زمان ثبت نام داوطلبان شورای شهر و روستا تغییراتی ایجاد کنیم، از این رو پس از مشورت با مجلس امیدواریم بتوانیم قانون انتخابات شوراها را اصلاح کرده و زمان ثبت نام داوطلبان را به زمان دیگری موکول کنیم.

دبیر ستاد انتخابات اظهار داشت: وزارت کشور لایحه‌ای را تحت عنوان لایحه جامع انتخابات تهیه و به دولت ارائه داده است. دولت هم با بررسی این لایحه بوده و به زودی پس از انجام بررسی‌های لازم آن را به مجلس ارائه خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه لایحه جامع انتخابات، دربرگیرنده کلیه انتخابات در کشور است، یادآور شد: لایحه ارائه شده از سوی وزارت کشور شامل انتخابات مجلس، ریاست جمهوری، مجلس خبرگان رهبری، شورای اسلامی و همه پرسی قانون اساسی را شامل می‌شود که براساس قولی که وزیر کشور داده بود برای دولت ارسال شد و دولت هم در حال حاضر مشغول بررسی این لایحه می‌باشد.

پورعلی مطلق درباره زمانبندی تبلیغات انتخابات تأکید کرد: براساس قانون هر نوع انتخاباتی زمان‌بندی معینی برای تبلیغات دارد. به عنوان مثال برای انتخابات ریاست جمهوری، قانون، 20 روز برای تبلیغات داوطلبان در نظر گرفته و آنها می‌توانند از تاریخ 8 اردیبهشت 96 لغایت 27 اردیبهشت 96 تبلیغات خود را آغاز کنند. همچنین 7 روز برای تبلیغات داوطلبان شوراهای اسلامی در نظر گرفته شده است به طوری که داوطلبان این انتخابات می‌توانند از تاریخ 21 اردیبهشت 96 لغایت 27 اردیبهشت 96 تبلیغات خود را آغاز کنند. تبلیغات انتخابات میان دوره‌ای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هم از تاریخ 21 اردیبهشت 96 آغاز و به مدت 7 روز ادامه خواهد داشت.

* زمان ثبت‌نام نامزدهای انتخابات شوراها مناسب نیست

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: با توجه به اینکه ثبت‌نام انتخابات نامزدهای شورای شهر تهران از 30 اسفند تا 6 فروردین است زمان مناسبی نیست و با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

احمد دنیامالی در تذکرات پیش از دستور سیصد و دهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: انتخابات شوراهای شهر و روستا دو ماه قبل از برگزاری انتخابات باید نسبت به ثبت‌نام آن اقدام شود.

وی افزود: در 29 اردیبهشت انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا که نامزدها وقت دارند از 30 اسفند تا 6 فروردین نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند که با توجه به اینکه در ایام تعطیلات نوروزی قرار داریم با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

دنیامالی خاطرنشان کرد: بعضی از دستگاه‌ها در این ایام تعطیل هستند و نامزدها برای تطبیق اسناد خود قطعا با مشکلاتی مواجه خواهند شد.

وی افزود: وزارت کشور می‌تواند تطبیقی داشته باشد و در این خصوص تغییراتی ایجاد کند.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی ساوالان خبر، تاریخ انتشار: 29 اسفند 1395 ، کدخبر: 2105، www.savalankhabar.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین