پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۴۷۹۱
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه، کلیات طرح مقابله با اقدامات تروریستی و ماجراجویانه آمریکا را با 240 رای موافق و بدون هیچ رای مخالفی به تصویب رساندند.

شعار سال: نمایندگان در نشست علنی امروز با کلیات طرح یک فوریتی مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکایی ها در منطقه با 240 رأی موافق، صفر رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 247 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

قید فوریت این طرح پیش از این در مجلس تصویب و برای بررسی بیشتر و رایزنی با مقامات مربوطه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع داده شده بود که پس از نهایی شدن در این کمیسیون امروز در دستور کار صحن علنی قرار گرفت.

سید حسین نقوی حسینی در نشست علنی امروز در تشریح طرح یک فوریتی مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکایی ها در منطقه گفت: این طرح در پی ادامه رفتارهای مداخله گرایانه آمریکایی ها در منطقه و دشمنی و خصومت آن ها علیه ملت ایران تهیه شد.



نماینده مردم ورامین با یادآوری اینکه بیش از 93 درصد نمایندگان مجلس به یک فوریت این طرح رأی دادند، اظهار داشت: نمایندگان مخالف نیز با مقابله با اقدامات تروریستی آمریکایی ها مخالف نبودند بلکه خواستار استحکام بیشتر اقدامات برای مقابله با خصومت های آمریکایی ها بودند.

وی با بیان اینکه پس از ارجاع طرح مذکور به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نظرات افراد و دستگاه های ذیربط دریافت شد، افزود: خوشبختانه پیشنهادهای سازنده و تقویت کننده ای توسط کمیسیون دریافت شد و براین اساس در ایام تعطیلات مجلس 4 جلسه فوق العاده در کمیسیون امنیت به منظور بررسی این پیشنهادها برگزار شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مجلس ضمن تاکید بر اینکه چارچوب برجام در طرح مذکور حفظ شده و پیشنهادی که مغایر برجام باشد در این طرح نیامده است، تصریح کرد: آمریکایی ها می خواهند هزینه توقف برجام را به دوش ایران بیندازند اما ملت ایران از این موضوع آگاهی کامل دارند؛ این در حالی است که دولت آمریکا دوبار تاکنون اعلام کرده ایران به اجرای برجام پایبند بوده است.

نقوی حسینی با اشاره به اینکه طرح یک فوریتی مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکایی ها در منطقه در 8 بخش تدوین و تهیه شده است، گفت: تصویب این طرح با حداکثر آراء نمایندگان پیام ضد آمریکایی به دشمنی های آمریکایی ها در منطقه را به همراه دارد.

تصویب جزئیات طرح یک فوریتی مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه
نمایندگان در نشست علنی امروز همچنین با جزئیات طرح یک فوریتی مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکایی ها در منطقه با 228 رأی موافق، یک رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 242 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا که در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مورد بررسی و تصویب قرار گرفته بود در نهایت با اصلاحاتی در صحن علنی مجلس به تصویب نهایی رسید.
گفتنی است در ماده 1 این طرح آمده است: با عنایت به اینکه رفتارهای دولت آمریکا همچنان امنیت منطقه را به مخاطره انداخته و از طرف دیگر این دولت همچنان به سیاست‌های خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، ادامه می‌دهد و با تداوم اقدامات ماجراجویانه در منطقه، تفرقه افکنی، شعله‌ور کردن فرقه‌گرایی و حمایت از تروریسم و افراطی گرایی خشن در صدد به مخاطره انداختن صلح و ثبات منطقه و دشمنی با منافع بر حق دولت و اتباع جمهوری اسلامی ایران است؛
با امعان نظر به مسئولیت دولت جمهوری اسلامی ایران برای حراست از منافع و امنیت ملی ایران و کمک به حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای و به منظور مقابله با اقدامات غیر مسئولانه و مغایر حقوق بین الملل آمریکا در تضعیف صلح و ثبات منطقه‌ای و همچنین وظیفه صیانت از منافع بر حق ملت ایران براساس حقوق و اسناد بین المللی از جمله برجام، اقدامات زیر برای مقابله با رفتار ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا علیه ثبات منطقه و سیاست‌های خصمانه آن کشور علیه جمهوری اسلامی ایران و حمایت همه جانبه از نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیز تسهیل تدوین راهبرد همه جانبه جمهوری اسلامی ایران برای بازدارندگی و مقابله موثر با سیاست‌های خصمانه دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی و همچنین آن دسته از اقدامات غیر قانونی مداخله جویانه این کشور در منطقه که مستقیم یا غیر مستقیم منافع حیاتی امنیتی جمهوری اسلامی ایران و هم پیمانان منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای را در معرض تهدید و مخاطره قرار می‌دهد، انجام می‌گیرد.
در بخش دوم طرح عبارات و عناوینی که در این قانون مورد استفاده قرار گرفته‌اند به صورت زیر تعریف شده است:
1- نیروهای نظامی آمریکایی: عبارتند از اعضای ارتش و شرکت‌های نظامی خصوصی که با آن همکاری دارند.
2- نیروهای اطلاعاتی آمریکایی: عبارتند از اعضای سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا، مانند سیا و آژانس اطلاعات ملی.
3- منطقه: عبارت است از خلیج فارس و منطقه غرب آسیا.
4- مشارکت موثر: حضور و همکاری شخص به نحوی که در اجرا یا تحقق اهداف فعالیت‌های موضوع این قانون نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.
5- اشخاص/شخص: عبارت است از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی.
6- فهرست تحریم: عبارت است از فهرست اشخاص مورد تحریم توسط جمهوری اسلامی ایران که توسط وزارت امور خارجه تنظیم می‌گردد.
بخشی از ارایه گزارش از سوی دستگاه ها به مجلس می تواند محرمانه باشد
بخش سوم طرح که به تعیین راهبردها اشاره دارد با اصلاحاتی به تصویب نمایندگان رسید، بر این اساس در ماده 3 آمده است: وزارت امور خارجه،‌وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی با رعایت سلسه مراتب نیروهای مسلح و با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی موظف است ظرف مدت 6 ماه پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه و ارائه برنامه راهبرد جامع مقابله با تهدیدات آمریکا و فعالیت‌های ایذایی این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران، سیاست‌های سلطه‌جویانه، تروریستی و تفرقه افکنانه مداخلات امنیتی و نظامی غیرقانونی در منطقه، حمایت نظامی و اطلاعاتی آمریکا از تروریسم و افراط‌گرایی و سیاست‌های سلطه‌طلبانه دولت آمریکا در سطح منطقه و جهانی اقدام و سالانه نسبت به پیشبرد این راهبردها به مجلس شورای اسلامی گزارش ارائه نماید که بخشی از این گزارش می تواند محرمانه باشد.
این راهبرد باید دربرگیرنده عناصر زیر نیز باشد:
الف- خلاصه‌ای از اهداف، راهبردها، طرح‌ها و ابزارهای کوتاه و بلند مدت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و شناسایی کشورهایی که در تحقق این اهداف با آمریکا همکاری دارند؛
ب- ارزیابی ظرفیت و استعداد نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و تحرکات ‌آنها در منطقه؛
پ- گزارش فعالیت‌های ماجراجویانه، تروریستی و خصمانه آمریکا در منطقه شامل تأمین مالی، ارائه تسلیهات و آموزش به رژیم‌های دیکتاتور سرکوبگر منطقه همچون رژیم صهیونیستی؛
ت- گزارش از میزان قربانیان و خسارات جانی، مالی و معنوی مردم منطقه از قبیل فلسطین، لبنان، افغانستان، سوریه،‌عربستان سعودی و بحرین، عراق و یمن ناشی از حمایت نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا از نیروها و رژیم‌های سرکوبگر؛ در اجرای قانون الزام دولت در احقاق حقوق قربانیان نقض حقوق بشر در کشورهای اشغال شده و تحت نفوذ آمریکا؛
ث- ارزیابی پشتیبانی و حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا از گروه‌های وحشت افکن خشونت‌گرا و تروریستی در خاورمیانه از قبیل داعش، جبهه النصره و گروهک منافقین؛
ج- ارزیابی از میزان قربانیان اقدامات تروریستی در منطقه که با حمایت نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا صورت گرفته است و در اجرای قانون الزام دولت به احقاق حقوق ایرانیان قربانی ترور؛
چ - دولت و قوه قضائیه موظف‌اند قانون الزام دولت به پیگیری حقوق قربانیان جنگ شیمیایی را به طور خاص در خصوص دولت و شرکت‌های آمریکایی مجهز کننده رژیم بعثی سابق عراق به سلاح شیمیایی اجرا نمایند.
تبصره: اقدام و گزارش نیروهای مسلح با رعایت سلسله مراتب فرماندهی کل قوا خواهد بود.
فهرست سازمان‌ها و اشخاص در لیست تحریم‌های ایران علیه آمریکا هر6 ماه یک‌بار به‌روز می‌شود
بخش چهارم این طرح به حمایت آمریکا از تروریسم اشاره دارد که در این بخش تاکید شده است که نظر به حمایت پنهان و آشکار دولت آمریکا و نیروهای نظامی و اطلاعاتی آن کشور از گروه‌های تروریستی و اعتراف مکرر برخی از مقامات آمریکایی ( از جمله وزیر امور خارجه سابق آمریکا) به ایجاد گروه‌های تروریستی و حمایت همه جانبه از آنها از جمله ایجاد گروه تروریستی داعش،‌از نظر جمهوری اسلامی ایران مجموعه نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا حامیان گروه‌های تروریستی در منطقه شناخته می‌شوند، و لذا اشخاص ذیل مشمول مجازات‌های مندرج در بخش ششم این قانون قرار می‌گیرند:
1 - سازمان‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا و فرماندهان و مقامات ارشد که در تامین مالی، اطلاعاتی، نظامی،‌تسلیحاتی،‌پشتیبانی و آموزشی از گروه‌های تروریستی و افراطی در منطقه از جمله داعش و جبهه النصره نقش موثر داشته اند.
2 - اشخاص آمریکایی که در فعالیت‌های نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا مذکور در بند 1 این ماده مشارکت موثر دارند.
3 - اشخاص آمریکایی که در سازماندهی،‌تامین مالی،‌راهبری یا ارتکاب اقدامات تروریستی علیه منافع دولت یا شهروندان جمهوری اسلامی ایران مشارکت موثر دارند.
4 - اشخاص آمریکایی که از گروهک تروریستی منافقین یا سایر گروه‌های افراطی و تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره به طور مستقیم یا غیر مستقیم،‌از جمله از طریق ارائه هرگونه کمک‌های مال، سیاسی، تبلیغاتی، ‌فرهنگی، ‌تسلیحاتی و اطلاعاتی حمایت می‌کنند.
5 - اشخاص آمریکایی که از تروریسم دولتی از قبیل آنچه توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم منطقه بخصوص فلسطین و لبنان انجام می‌شود حمایت کرده و نقش موثری در آن داشته‌اند.
تبصره 1 - وزارت امور خارجه مکلف است ظرف مدت 3 ماه با همکاری نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رعایت سلسله مراتب،‌وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات و بانک مرکزی نسبت به شناسایی اشخاص موضوع این ماده اقدام و با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی نام آنها را در فهرست تحریم ثبت و منتشر نماید. این فهرست هر شش ماه یک بار و در صورت لزوم به صورت موردی به روز می‌شود.
تبصره 2 - به منظور مبارزه با تروریسم و در راستای اجرای حکم مقرر در مواد 8 و 9 قانون مجازات اسلامی قوه قضائیه موظف است، شعبه یا شعبی از دادسراها و دادگاه‌های کیفری صالح را برای رسیدگی به جرائم تروریستی موضوع بندهای ماده 1 قانون (مبارزه با تامین مالی تروریسم) که توسط افراد و سازمان‌های تروریستی مورد حمایت آشکار و پنهان آمریکا و یا دیگر کشورهای متخاصم علیه ایران مرتکب می‌شوند اختصاص دهد. هرگونه همکاری با دولت و نیروی نظامی و اطلاعاتی آمریکا در جرائم تروریستی،‌مستوجب محکومیت به مجازات مقرر در ماده 508 قانون مجازات اسلامی ( کتاب پنجم - تعزیرات) می‌باشد.
بخش پنجم طرح که به نقض حقوق بشر توسط آمریکا پرداخته است و در ماده 5 می گوید: نظر به اینکه دولت ایالات متحده آمریکا همواره از طرق مختلف از قبیل نظامی و اطلاعاتی و اقدامات ضد حقوق بشری در پوشش فعالیت‌های نظامی، اقتصادی، علمی، پزشکی و بیولوژیکی و صنعتی خود و با اتخاذ رویکرد دوگانه و استفاده ابزاری مرتکب نقض، سیستماتیک حقوق بشر در صحنه جهانی و منطقه‌ای و حتی نسبت به شهروندان خویش نظیر نابود کردن گروه دیویدیان گردیده است و از ناقضان حقوق بنیادین بشر به خصوص از حکومت‌های دیکتاتور و خشن حمایت می‌کند، اشخاص ذیل مشمول مجازات‌های مندرج در بخش ششم این قانون قرار می‌گیرند:
1- نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و مسئولانی که در نقض حقوق مردم آمریکا به خصوص مسلمانان و به ویژه بر اساس فرامین اخیر رییس جمهور آمریکا در مورد مسلمانان مهاجر و از جمله نابود کردن گروه دیویدیان و سیاه‌پوستان نقش داشته‌اند.
2- اشخاص آمریکایی که در ارتکاب نقض قوائد اساسی و اصول بنیادین حقوق بین الملل از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بشر علیه مردم منطقه و خصوصا اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی و رژیم‌های سرکوبگر منطقه مشارکت موثر دارند.
3 - شخص یا اشخاصی از شهروندان ایالات متحده آمریکا که خارج از رویه قضائی در داخل آمریکا یا خلاف حقوق بین الملل در سطح جهان مرتکب قتل و نقض حقوق بشر گردیده‌اند.
تبصره 1 - وزارت امور خارجه مکلف است ظرف مدت سه ماه با همکاری وزارت اطلاعات و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نسبت به شناسایی اشخاص موضوع این ماده اقدام کرده و نام آنها را در فهرست تحریم ثبت و منتشر نماید. فهرست تحریم هر سال یک بار و در صورت لزوم به صورت موردی به روز می‌شود.
تبصره 2 - افراد ذیل مشمول مجازات‌های مندرج در بخش ششم این قانون قرار نمی‌گیرند:
الف- اشخاصی که به دنبال افشای فعالیت‌های غیرقانونی مقامات دولت ایالات متحده آمریکا باشند.
ب- اشخاصی که شکنجه و جنایات دولت ایالات متحده آمریکا در اشغال عراق را افشا کرده‌اند.
پ- اشخاصی که در شکنجه و جنایات دولت ایالات متحده آمریکا در اشغال افغانستان اقدام کرده اند.
ت- اشخاصی که فساد و تقلب در انتخابات اخیر آمریکا را افشا نموده‌اند.
ث - اشخاصی که از حقوق و آزادی‌های پیروان ادیان مختلف به خصوص مسلمانان حمایت کرده‌اند.
ج- اشخاصی که به دنبال افشای جنایات مقامات آمریکا در مورد سیاه‌پوستان و سایر گروه‌ها نظیر دیویدیان بوده‌اند.
چ- اشخاصی که در جهت مبارزه با دستورات اجرایی غیرانسانی اخیر رییس جمهوری آمریکا در مورد قانون مهاجرت مسلمانان اقدام کرده‌اند.
ح- اشخاصی که اقدامات آمریکا در طراحی و اجرای توطئه ها و جنایات آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را افشا کرده اند.
تبصره 3- دولت می‌تواند افرادی که نسبت به افشای رفتارهای غیرقانونی و یا نقض حقوق بشر توسط دولت و نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا مبادرت کنند را تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.
در بخش ششم طرح که به مجازات‌ها و اقدامات متقابل اشاره دارد و در ماده 6 آمده است: صدور روادید ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران برای اشخاص مندرج در فهرست تحریم تهیه شده وفق تبصره‌های مواد 4 و 5 این قانون ممنوع است.
در ماده 7 آمده است: قوه قضائیه موظف است کلیه اموال و دارایی‌های اشخاص مندرج در فهرست تحریم تهیه شده وفق تبصره‌های مواد 4 و 5 این قانون را در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران توقیف نماید.
ماده 8 طرح اشاره دارد که وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است کلیه تراکنش‌های مالی مربوط به اشخاص مندرج در فهرست تحریم تهیه شده وفق تبصره‌های مواد 4 و 5 این قانون را که در نظام مالی و بانکی جمهوری اسلامی ایران انجام شود متوقف و حساب‌های بانکی آنها را مسدود نماید.
تبصره - وزیر امور خارجه می‌تواند بنا به اقتضای منافع ملی یا امنیت ملی کشور پس از کسب مجوز از شورای عالی امنیت ملی ادامه درج نام شخص یا اشخاص معینی را در فهرست موضوع مواد 4 و 5 این قانون تعلیق یا متوقف نماید.
کمیسیون امنیت موظف شد مستمرا تحرکات آمریکا را رصد و گزارشات خود را ارایه کند
در ماده9 این طرح آمده است: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موظف است مستمرا تحرکات آمریکا شامل دولت و کنگره را رصد و بررسی نموده و اقدامات تکمیلی متناسب را به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دهد.
ماده 10 طرح تاکید می کند که دولت موظف است در مقابل اقدامات آمریکا مطابق قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام بویژه بند 3 آن با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی اقدامات متقابل را انجام و نتیجه آن را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای سلامی گزارش نماید.
2 هزار میلیارد ریال به بودجه سال 96سازمان انرژی اتمی اضافه می‌شود
در ماده 11 این طرح آمده است: به منظور تقویت بنیه دفاعی کشور، افزایش توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران، مقابله با تروریسم، توقیت بنیه دیپلماسی، رصد اطلاعاتی، پیشران و پدافند هسته‌ای، حفظ ثبات منطقه و حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جهت تحقق اصل یکصد و پنجاهم قانون اساسی دولت مکلف است مبلغ20 هزار میلیارد ریال تخصیص دهد. 50 درصد مبلغ مزبور به منظور گسترش فعالیت‌های موشکی در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح و 50 درصد دیگر میان وزارتخانه‌های اطلاعات،‌خارجه و دفاع به طور مساوی تقسیم شود و نیز دولت موظف است به منظور توسعه فعالیت های صلح آمیز فنی، پژوهشی و صنعتی از حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد هسته ای مبلغ 2 هزار میلیارد ریال به سرجمع اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای و هزینه ای بودجه سال 96 سازمان انرژی اتمی به طور مساوی تخصیص و پرداخت نماید.
تبصره 1 - وزارت دفاع بودجه مذکور را برای اجرای طرح پیشران و پدافند هسته‌ای هزینه نماید.
تبصره 2 - وزارت امور خارجه و اطلاعات موظف‌اند بودجه مذکور را در چارچوب تحقق اهداف این قانون هزینه نمایند.
دولت مکلف به اختصاص 10 هزار میلیارد ریال بودجه به نیروی قدس سپاه پاسداران شد
ماده 12 اشاره دارد که به منظور مبارزه با تروریسم در منطقه دولت موظف است مبلغ 10 هزار میلیارد ریال در اختیار نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دهد.
ماده 13 طرح می گوید: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح با رعایت سلسله مراتب موظف است ظرف مدت حداکثر یک ماه از تصویب این قانون، طرح اجرایی مربوط به افزایش توان دفاعی و بازدارندگی کشور در حوزه موشکی را تهیه و به همراه پیشنهادات خود برای تحقق لوازم و ضرورت‌های این امر به شورای عالی امنیت ملی جهت تصویب مراجع ذیربط ارائه نماید.
در ماده 14 آمده است: بر اساس قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، دولت و قوای مسلح کشور با رعایت سلسله مراتب موظفند به منظور حراست از امنیت و منافع ملی کشور و حمایت از متحدان در مقابله با تروریسم، تدابیر لازم را نسبت به تقویت توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌های آفندی و پدافندی از جمله هوایی، دریایی، زمینی، موشکی و تقویت پدافند غیر عامل در مقابل حملات هسته‌ای و ساخت پیش‌ران‌ها، باطری‌های هسته‌ای، تصویربرداری نوترونی و پزشکی هسته‌ای برنامه‌ریزی و اقدام کند.
دولت موظف به انجام اقدامات مقتضی در قبال نقض حقوق بشر توسط آمریکا شد
ماده 15 اشاره دارد که دولت موظف است نسبت به نقض حقوق بشر در سطوح ملی، منطقه‌ای یا جهانی توسط ایالات متحده یا با حمایت این کشور با استفاده از ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی مشخصا و از جمله شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در خصوص مواردی از قبیل جنایت علیه بشریت در یمن و ... اقدامات مقتضی را انجام دهد و گزارش مربوطه را هر سه ماه یک بار به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.
دولت موظف به حمایت‌های لازم از اتباع و شهروندان فلسطین و لبنان شد
در ماده 16 طرح آمده است: دولت موظف است از شهروندان کشورهای منطقه از جمله فلسطین و لبنان که قربانی اقدامات نامشروع ایالات متحده یا حمایت‌های این کشور از اقدامات نامشروع و ناقض حقوق ایشان در منطقه شده‌اند، حمایت‌های لازم جهت تسهیل فرآیند دادخواهی و تظلم را در مراجع ذیصلاح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی به عمل آورند.
در بخش هفتم طرح که به مقابله با تحریم‌های اقتصادی آمریکا اشاره شده است و در ماده 17آمده است: دولت موظف است همکاریهای اقتصادی خود را با کشورهای جهان با اولویت همسایگان و کشورهای دوست در ابعاد مختلف گسترش داده و همچنین همکاری اقتصادی خود را با کشورهایی که با تحریم‌های غیرعادلانه از سوی آمریکا مواجه هستند افزایش دهد.
در ماده 18 آمده است: به منظور تامین و حراست از منافع اقتصادی کشور در برابر تحرکات و تحریم‌های خصمانه آمریکا، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است ظرف مدت حداکثر 3 ماه از تاریخ تصویب این قانون، برنامه جامع مقابله با تحریم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران‌، راهکارهای پیشگیری و کاهش آثار ناشی از آن را با محوریت عملیاتی‌سازی هر چه دقیق‌تر و موثرتر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی و امور اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید و پس از آن هر 6 ماه یک بار اقدامات خود را به کمیسیون‌های مزبور گزارش نماید.
در ماده 19 اشاره شده است که وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی و امور خارجه مشترکا موظفند تمهیدات اقتصادی، سیاسی و حقوقی و بین‌المللی لازم برای حمایت از اشخاص و شرکت‌های ایرانی که به تبع و بهانه فعالیت‌های اقتصادی خود مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند، اتخاذ نموده و اقدامات لازم را انجام دهند و نتیجه را به کمیسیون‌های اقتصادی، امنیت ملی و سیاست خارجی و قضایی و حقوقی گزارش نمایند.
در ماده 20 آمده است که وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با هماهنگی وزارت امور خارجه، عملکرد کشورها و شرکت‌های خارجی را از حیث تبعیت‌از تحریم‌های یک‌جانبه غیرقانونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران را رصد کرده و در تنظیم برنامه‌ها و تعاملات تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به شرکت‌هایی اولویت دهند که اینگونه تحریم‌ها را تبعیت نمی‌کنند.
ماده 21 طرح اشاره دارد به اینکه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف است در مورد تسلیحات مورد نیاز کشور با اولویت تولید داخلی، از همکاری سایر کشورها بهره گیرد و کشورهای همکاری‌کننده در این خصوص، از اولویت همکاری اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران برخوردار می‌شوند.
در بخش هشتم که بر حمایت از شهروندان ایران تاکید شده و در ماده 22 آمده است: وزارت امور خارجه موظف است با همکاری وزارت اطلاعات حداکثر ظرف مدت 2 ماه از تصویب این قانون نسبت به تهیه فهرستی از ایرانیانی که به اتهام نقض تحریم‌های غیرقانونی آمریکا در زندان‌های آن کشور محبوس هستند یا تحت تعقیب قرار دارند و نیز ایرانیانی که در سایر کشورها به بهانه نقض تحریم‌های فوق‌الذکر تحت تعقیب قرار داشته‌اند یا تقاضای استرداد آنها از سوی دولت آمریکا صورت گرفته است، اقدام کرده و جهت تصمیم مقتضی به شورای عالی امینت ملی ارائه نماید.
قوه قضائیه موظف به اختصاص شعباتی برای شکایات خسارت‌دیدگان از تحریم‌های غیرقانونی آمریکا شد
ماده 23 بر این نکته تاکید دارد که قوه قضائیه موظف است شعبه و یا شعب ویژه‌ای را به منظور رسیدگی به شکایات کسانی که از ناحیه تحریم‌های غیرقانونی آمریکا یا اقدامات ماجراجویانه تروریستی این کشور در منطقه صدمه و یا خسارت دیده و یا می‌بینند، اختصاص دهد و وزارت دادگستری هم موظف است گزارش فعالیت‌های صورت گرفته را هر سه ماه یک بار به کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی و قضایی و حقوقی مجلس گزارش دهد.
در ماده 24 آمده است: وزارت امور خارجه موظف است با همکاری دستگاههای ذیربط از ظرفیت « قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارت ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و شهروندان ایرانی مصوب 95/2/28» برای احقاق حقوق شهروندان ایرانی که از ناحیه تحریم‌های غیرقانونی آمریکا یا اقدامات ماجراجویانه، تروریستی این کشور در منطقه از جمله اقدامات گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی و افراطی مورد حمایت آمریکا، صدمه یا خسارت می‌بینند، استفاده نماید.
نیروی قدس موظف به رایزنی با کشورهای مستقل برای رصد اقدامات تروریستی آمریکا شد
در بخش نهم طرح که به هماهنگی پرداخته است و در ماده 25 آمده است وزارت اطلاعات و نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رعایت سلسله مراتب موظفند به منظور رصد اقدامات تروریستی و ماجراجویانه آمریکا با کشورهای مستقل و نیروهای مقاومت در منطقه در رایزنی و مشورت مدام بوده و تبادل اطلاعات نمایند.
ماده 26 طرح اشاره دارد که وزارت امور خارجه موظف است گزارش اقدامات اجرای این قانون را در هر دوره6 ماهه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه نماید.
در ماده 27 آمده است مقررات این قانون محدودیتی در اعمال قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و سنوات قبل از قبیل قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی مصوب 1390، فصل دوم قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و فصل اول کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب 1375 و همچنین قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی دولت آمریکا مصوب 1368 ایجاد نمی‌نماید.
پس از تصویب طرح مذکور با حداکثر آراء شعار مرگ بر آمریکا توسط نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی طنین انداز شد.

نقوی حسینی: جزئیات طرح مقابله با اقدامات تروریستی و ماجراجویانه امریکا
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت : بر اساس طرح مقابله با اقدامات تروریستی و ماجراجویانه امریکا ، همه تشکیلات و سازمان های ارتش و اطلاعات این کشور به عنوان حامیان تروریسم به رسمیت شناخته می شوند.

سید حسین نقوی حسینی در ارتباط زنده تلویزیونی با بخش خبر بامدادی شبکه یک سیما با تبیین جزئیات این طرح افزود: این طرح ، چهار بخش اصلی دارد که در بخش نخست آن ، وزارتخانه های خارجه و دفاع و سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی را موظف می کند که هر 6 ماه یکبار طرح ها و اقدامات تروریستی ، نقض حقوق بشر و جنایات امریکا علیه ملت ایران و دیگر ملل منطقه را به مجلس گزارش کنند تا بتوانیم راهبردهای مقابله با آن را تنظیم کنیم.

وی گفت : بخش دوم این طرح ، همه تشکیلات و سازمان های ارتش و اطلاعات امریکا را به عنوان حامیان تروریسم به رسمیت می شناسد و به تبع آن ، مجازات های سنگینی را برای این نهادها در نظر می گیرد.

نقوی حسینی افزود: در این طرح برای اقدامات تروریستی امریکایی ها مانند حمایت، تسلیح، کمک های مالی و هرگونه کمک های پنهان و آشکار این کشور به گروه های تروریستی ، مجازات های سنگینی درنظر گرفته شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بخش دیگر این طرح را مرتبط با اقدامات امریکا در نقض حقوق بشر دانست و گفت : در این بخش ، اقدامات این کشور در حوزه های نظامی ، تجاوزگری و حمایت از گروه های تروریستی مانند داعش ، النصره و گروهک منافقین به عنوان نقض حقوق بشر تلقی شده و برای آن مجازات سنگینی درنظر گرفته شده است .

وی ، بخش پایانی این طرح را تکلیف دولت به حمایت از اتباع ایران دانست و افزود: دولت موظف است حقوق شهروندان ایرانی را که به علت اقدامات امریکایی ها مانند حمله شیمیایی ، عملیات تروریستی و یا توقیف اموال نقض شده باشد احیا کند.
لاریجانی: امریکایی ها بدانند این گام اول بود که مجلس برداشت
بعد از تصویب طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و ترورسیتی امریکا در منطقه، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امریکایی ها باید بدانند تصویب این طرح گام اول اقدامات ماست.

علی لاریجانی افزود: مجلس شورای اسلامی تحرکات امریکا و دولت و کنگره امریکا را رصد می کند.
وی همچنین از دولت خواست در مقابل اقدامات امریکا با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی اقدامات مقابله را انجام دهد و نتیجه را به مجلس ارائه کند.
رئیس مجلس همچنین از دستگاه های نظامی و هسته ای که در تهیه این طرح با مجلس و نمایندگان همکاری و همفکری داشتند تقدیر کرد.

نامه 167 نماینده به رئیس جمهور درباره شفافیت مالی وزرای پیشنهادی
167 نفر از نمایندگان مجلس در نامه ای به رئیس جمهور خواستار ارائه وضعیت مالی و فعالیت های اقتصادی وزرای پیشنهادی شدند.
محمدحسین فرهنگی در نشست علنی امروز نامه 167 نفر از نمایندگان مجلس خطاب به رئیس جمهور به منظور شفافیت وضعیت مالی وزرای پیشنهادی را قرائت کرد.

وی افزود : در این نامه پس از ابلاغ سلام و تحیت به مناسبت انتخاب آقای روحانی و همچنین برگزاری مراسم تنفیذ و ادای سوگند در مجلس شورای اسلامی آمده است: نظر به نقش شفافیت وضعیت مالی مسئولان دولتی در ایجاد و تقویت اعتماد عمومی و پیشگیری از سوءاستفاده احتمالی از امکانات و موقعیت های حاکمیتی و حسب تکالیف مختلف قانونی از جمله اصول 141 و 142 قانون اساسی و قانون رسیدگی به دارایی مقامات و مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی مصوب 9 آبان 1394 و نیز فرامین موکد رهبر معظم انقلاب که شفاف سازی را شرط فسادستیزی دانستند، از جنابعالی درخواست می شود به وزرای محترم معرفی شده به مجلس شورای اسلامی تکلیف بفرمایید اطلاعات دقیقی از وضعیت مالی و فعالیت اقتصادی خود، همسر و فرزندانشان به ویژه فعالیت هایی را که در زمینه تعارض منافع بین فعالیت در بخش خصوصی و موقعیت و اختیارات حاکمیتی فراهم می کنند طی جدولی به صورت محرمانه در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دهند.
تصویب کلیات طرح موظف شدن رئیس جمهور و وزرا به ارائه گزارش سالانه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرحی را تصویب کردند که در صورت نهایی شدن، رئیس جمهور و هر یک از وزرا موظفند در مرداد هر سال به مجلس گزارش عملکرد ارائه دهند.
طرح الحاق موادی به قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی امروز در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گرفت.
بر اساس یکی از مواد الحاقی، رئیس جمهور و هر یک از وزرا موظف هستند که در مرداد هر سال بر اساس برنامه های ارائه شده در زمان تشکیل دولت و اخذ رای اعتماد وزرا، اسناد و قوانین بالادستی و شاخص های عملکردی که هیئت رئیسه مجلس تعیین می کند، گزارش عملکرد سال گذشته و برنامه سال آینده خود را به صورت کمی و مقایسه ای به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنند.
بر اساس یکی دیگر از مواد الحاقی پس از ارائه گزارش در مورد عدم اقناع نمایندگان از عملکرد هر یک از وزرا رای گیری به صورت مخفی با ورقه به عمل می آید چنانچه عملکرد هر یک از آنان مورد تایید قرار نگرفت طرح استیضاح با رعایت اصل 89 قانون اساسی و قانون آیین نامه داخلی در دستور کار مجلس قرار می گیرد.
بر اساس یکی از تبصره های این ماده در صورت عدم اقناع نمایندگان از گزارش رئیس جمهور مطابق یکی از مواد آیین نامه داخلی مجلس عمل شده که بر اساس آن در صورتی که مجلس در مورد رئیس جمهور یا هر یک از وزیران سه نوبت رای به وارد بودن گزارش مربوط به عملکرد آنان بدهد طرح استیضاح با رعایت اصل 89 قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار می گیرد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از آنکه کلیات این طرح به تصویب رسید با اعلام این که اشکالاتی در جزئیات طرح وجود دارد گفت: این طرح را دو شوری بررسی می کنیم و فعلا برای بررسی بیشتر جزئیات ، به کمیسیون باز می گردد.
در صورت نهایی شدن این طرح، عملا مجلس سالانه یک بار به دولت و رئیس جمهور رای اعتماد یا عدم اعتماد خواهد داد.
تصویب الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر
نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، به تصویب ماده واحده طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر رای مبثت دادند.
پیش از این، جزئیات این طرح در مجلس بررسی و برای کار کارشناسی به کمیسیون مربوط ارجاع شده بود.
بر اساس مصوبه امروز مجلس، مرتکبان جرایمی که در این قانون دارای مجازات اعدام یا حبس ابد هستند در صورت احراز یکی از شرایط تعیین شده، در حکم مفسد فی الارض هستند و به مجازات اعدام و ضبط اموال ناشی از مواد مخدر یا روانگردان محکوم و در غیر این صورت حسب مورد مشمولان به اعدام به حبس درجه یک تا 30 سال و جزای نقدی درجه یک تا دو برابر حداقل آن و مشمولان به حبس ابد به حبس و جزای نقدی درجه دو و در هر دو مورد به ضبط اموال ناشی از جرایم مواد مخدر و روانگردان محکوم می شوند.
در این مصوبه همچنین آمده است: مواردی که مباشر جرم و یا حداقل یکی از شرکا، حین ارتکاب جرم سلاح کشیده یا به قصد مقابله با ماموران سلاح گرم و یا شکاری به همراه داشته باشد.
همچنین در صورتی که مرتکب نقش سرکردگی یا پشتیبانی مالی و یا سرمایه گذار را داشته یا از اطفال یا نوجوانان کمتر از 18 سال یا مجانین برای ارتکاب جرم استفاده کرده باشد همچنین مواردی که مرتکب به علت ارتکاب جرایم موضوع این قانون سابقه محکومیت قطعی اعدام یا حبس ابد یا حبس بیش از 15 سال داشته باشند به اعدام محکوم می شوند.

امضای طومار در محکومیت اقدام تروریستی داعش در شهادت شهید حججی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در محکومیت اقدام داعش در به شهادت رساندن شهید مدافع حرم شهید حججی، طوماری امضاء کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در محکومیت اقدام داعش در به شهادت رساندن شهید مدافع حرم محسن حججی طوماری به امضا رساندند.
دیگر موارد در دستورکار امروز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به این شرح است:
- بررسی لایحه یک فوریتی حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی
- بررسی طرح الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در وزارت آموزش و پروش با اصلاحات و الحاقات مقتضی.
تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
اکبر رنجبرزاده در نشست علنی امروز (یکشنبه 22 مرداد) مجلس شورای اسلامی، تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

تذکر نماینده مردم پاکدشت به وزیر جهادکشاورزی در مورد پرداخت بهای گندم کشاورزان پاکدشت؛

تذکر آقایان نادر قاضی پور، علیرضا محجوب، محمد حسین فرهنگی نمایندگان ارومیه، تهران، تبریز به وزیر امورخارجه در مورد لزوم پیگیری جدی و ممانعت از کشته و سلاخی شدن مردم شیعه منطقه ای در کشور افغانستان به دست عناصر داعش؛

تذکر آقایان قاضی پور، محجوب و فرهنگی به رئیس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در مورد اینکه حذف عنوان نیمه حضور در اساسنامه جدید دانشگاه پیام نور خلاف قانون است و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید نسبت به این خلاف قانون اصلاح لازم انجام دهد؛

تذکر آقایان قاضی پور و فرهنگی نمایندگان ارومیه و تبریز به وزیر ورزش و جوانان در مورد حمایت و پشتیبانی از تیم تراکتور آذربایجان همانند دو تیم تهران؛

تذکر آقایان هاشمی، احد آزادی خواه و زاهدی به رئیس جمهور در مورد اینکه جای تاسف است که وزارت علومی که برای همه دستگاه های مسئول از آن تعیین می شود هنوز برایش وزیری تعیین نشده است؛

تذکر آقایان محجوب و قاضی‌پور به وزیر کشور در خصوص جلوگیری از قاچاق انسان از افغانستان به ایران؛

تذکر سیدجواد حسینی‌کیا به وزیر جهاد کشاورزی در خصوص پرداخت مطالبات مردم شهرستان سنقر با توجه به مشکلات عدیده آنها؛

تذکر آقایان علیرضا محجوب،‌ نادر قاضی‌پور به وزرای کشور، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور خارجه و اطلاعات در خصوص ادامه قاچاق انسان از افغانستان به تهران و سایر شهرهای بزرگ و شناسایی شبکه قاچاق انسان که به تشکیلات ثبت صدور کارت‌های غیرقانونی و اقامت در شهرهای تهران و بخش های کن منتهی شده است؛

تذکر حسن کامران نماینده اصفهان به رئیس جمهور در خصوص اجرای حقابه باتلاق گاوخونی ازجانب سازمان محیط زیست؛

تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر به وزیر کشور در خصوص ضرورت تجدید نظر در تصمیم دریافت سفته از رانندگان مینی‌بوس و کامیون برای فعالیت در شبکه حمل و نقل همگانی؛

تذکر سیدامیرحسین قاضی زاده به وزیر کشور در خصوص عدم اقدامات لازم برای جلوگیری از خسارت مالی و به خصوص جانی چندین نفر در جریان سیل دو روز پیش شهرستان کلات؛

تذکر آقایان علیجانی، سروش و میرزایی نیکو به وزیر کشور در خصوص جلوگیری از توقیف بی رویه موتور سواران و اعزام انها به پارکینگ که مخل فعالیت اقتصادی آنها شده است؛

تذکر علی‌محمد شاعری نماینده بهشهر به رئیس جمهور در خصوص عدم مبادله طرح‌های عمرانی،‌ ملی و استانی پس از گذشته پنج ماه از سال 1396؛

تذکر شهاب نادری به وزیر نیرو در خصوص مشکل آب شرب روستایی منطقه اورامانات و لزوم انجام اقدامی فوری؛

تذکر قاسم احمد لاشکی به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص حل مشکلات واحدهای پروژه سالن ورزشی کارگری چالوس که زمین آن اهدا شده و کلنگ آن به دست وزیر وقت زده شده است؛

تذکر آقایان قاضی پور، محجوب و فرهنگی به وزیر امور خارجه در خصوص لزوم پیگیری جدی و ممانعت از کشته شدن مردم شیعه منطقه میرزا اولنگ در کشور افغانستان به دست عناصر داعش.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری صدا و سیما ، تاریخ انتشار 22 مرداد 96، کدمطلب:۱۷۶۰۸۵۸، www.iribnews.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین