شعارسال: حسین مهاجران، رئیس اتحادیه میوه و سبزی، به دلایل گرانی سیر و پیاز اشاره کرد و گفت: معمولاً هر محصول کشاورزی وقتی در یک سال به مناسب به فروش نرسد و قیمت خرید از کشاورزان جوابگوی هزینههای تولید نباشد، سال بعد کشاورزان آن محصول را کمتر کشت میکنند.
وی با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم سیر در حال حاضر در مغازههای سطح شهر حدود 20 هزار تومان است، افزود: سال گذشته قیمت هر کیلو از این محصول حدود 8 هزار تومان و دو سال قبل قیمت هر کیلوگرم آن حدود هزار و 500 تومان بود.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران تصریح کرد: هر کیلوگرم سیر با قیمت حدود 14 هزار تومان در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران عرضه میشود.
مهاجران با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم پیاز در میادین میوه و تره بار 4000 تومان است، افزود: خردهفروشیها میتوانند حداکثر تا 35 درصد مبلغ خرید اقدام به فروش کنند.
وی با بیان اینکه تا 15 روز آینده قیمتها متعادل میشود، افزود: خنکی هوا از دیگر عواملی بود که باعث شد پیاز در همه مناطق گرمسیری از جمله چابهار و بندرعباس به عمل نیاید.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره گرانی قیمت گوشت قرمز در بازار و شایعاتی مبنی بر صادرات این محصول افزود: در حال حاضر گوشت قرمز مورد نیاز از لحاظ کمیت تأمین است و تا جایی که اطلاع دارم مشکلی در این زمینه نداریم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: اکنون بخش عمده گوشت قرمز مورد نیاز کشور از تولید داخلی و بخش اندکی از طریق واردات تأمین میشود، بنابراین تصور نمیکنم گرانی گوشت قرمز ارتباطی با کمبود این محصول در کشور داشته باشد.
وی تصریح کرد: در صورت ضرورت تأمین گوشت قرمز مورد نیاز کشور، معاونت بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی وارد عمل شده و اقدام به افزایش واردات این محصول میکند، بنابراین نگرانی برای تأمین گوشت قرمز کشور نداریم.
خلج اظهار داشت: در 10 ماهه امسال 23 هزار مجوز بهداشتی صادراتی برای 68 کالا صادر کردهایم که تعدادی از این مجوزها مربوط به صادرات گوشت قرمز است.
وی اضافه کرد: البته به تازگی مجوزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای صادرکنندگانی که علاقهمند به صادرات گوشت قرمز هستند، صادر شده است.
این در حالی است که رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی از گرانی این محصول خبر میدهد.
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی، با اشاره به افزایش قیمت گوشت در بازار گفت: هر کیلو شقه بدون دنبه به قیمت 33 تا 34 هزار تومان به مصرف کننده عرضه میشود.
وی افزود: نزدیک شدن به پایان سال و کمبود دام و همچنین قاچاق دام با توجه به افزایش قیمت دلار موجب افزایش قیمت گوشت شد.
ملکی تصریح کرد: کاهش قیمت پوست نیز به قیمت گوشت سایه انداخته و موجب افزایش قیمت شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی به این نکته نیز اشاره کرد که با توجه به مجوزهای صادر شده صادرات دام همچنان ادامه دارد.
وی افزود: از امور پشتیبان دام درخواست کردیم ذخایر خود را به بازار وارد کند تا شاهد افزایش قیمت بیشتر نباشیم.
همچنین مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور بیان کرد: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته گوشت قرمز و مرغ مورد نیاز مردم تأمین شده است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
علیرضا ولی درباره گوشت قرمز و بازار این محصول برای ایام تعطیلات سال نو اظهار داشت: بخش عمده گوشت قرمز مورد نیاز کشور از محل تولیدات داخلی و بخشی از محل واردات تأمین میشود و ذخیره سازی گوشت قرمز مورد نیاز بیش از نیاز داخلی نیز ذخیره سازی شده است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: چنانچه قیمت گوشت در بازار افزایش یافت، به منظور جلوگیری از نوسانهای قیمت، شرکت پشتیبانی دام وارد بازار خواهد شد.
این مقام مسوول اضافه کرد، شرکت یاد شده در نظر دارد با ورود خود در بازار گوشت قرمز، مانع از بی ثباتی قیمت شود.
ولی درآخراز پیرامون سیاست تنظیم بازار مرغ در شب عید و ایام نوروز نیز گفت: اکنون بیش از یکصدهزار تن مرغ تولیدی کشور خریداری و ذخیره سازی شده که دارای تاریخ مصرف بین هشت ماه تا یک سال است.
وی اظهار داشت: کمبودی در زمینه عرضه گوشت مرغ برای شب عید و ایام نوروز وجود ندارد و در نظر است برای تنظیم بازار شب عید و جلوگیری از افزایش بیش از حد قیمت ها، ذخیره مرغ منجمد شده توسط این شرکت با 15 تا 20 درصد پایین تر از قیمت مرغ گرم برای شب عید و ایام نوروز عرضه شود.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری موج، تاریخ انتشار: 30بهمن1394، کدخبر: 23265: www.mojnews.ir