شعار سال: انوشیروان محسنی بندپی عصر سهشنبه در آیین بهرهبرداری از درمانگاه تأمین اجتماعی مادر سرخه با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن بیان اینکه افراد با درآمد زیر سه میلیون تومان مشمول دریافت حمایتهای اجتماعی و سبد کالا هستند، ابراز داشت: دولت این میزان را بهعنوان شاخص حقوق و شرط دریافت استفاده از این خدمات منظور کرده است.
وی بابیان اینکه در دولت برای افزایش سطح درآمد حقوق گیران اقدامات خوبی صورت گرفته است، اضافه کرد: دولت برای این منظور هرسال حقوق مستمری بگیران نهادهای حمایتی را بین ۱۵ الی ۲۰ درصد افزایش میدهد و در این راستا برنامهریزی دارد. بهعنوانمثال برای دو نهاد کمیته امداد و بهزیستی به میزان سه تا پنج برابر مستمری آنها افزایش یافت. بندپی اضافه کرد: برای حمایت از معلولان ساخت مسکن پیگیری میشود که در این راستا برای معلولان سرپرست خانوار ۹۰ هزار میلیارد ریال برای احداث مسکن اختصاصیافته است.
درمانگاه تامین اجتماعی مادر سرخه در زمینی به مساحت ۳۵۰۰ مترمربع و در زیربنای ۳ هزار مترمربع در سه طبقه احداث شده است. برای ساخت و تجهیز درمانگاه تامین اجتماعی شهرستان سرخه که در ردیف درمانگاههای سطح یک قرار میگیرد، ۱۸ میلیارد تومان هزینه شده و دارای بخشهای پزشک عمومی، دندانپزشکی، مامایی، داروخانه، تزریقات و آزمایشگاه است. این درمانگاه در مهر ماه سال ۹۴ در جریان سفر دکتر نوربخش مدیرعامل فقید سازمان تامین اجتماعی به استان سمنان کلنگ زنی و در فاصله سه سال ساخته و آماده بهره برداری شد.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
سُرخه مرکز شهرستان سرخه در استان سمنان و در ۱۷۰ کیلومتری شرق شهر تهران قرار دارد. این شهر با شهرستانهای سمنان از شرق، آرادان از غرب، فیروزکوه از شمال، مهدیشهر از شمال شرقی و استان اصفهان از جنوب همسایه است.جمعیت فعلی شهر ۱۲٬۴۶۲ نفر است.مردم سرخه اکثراً کومشیتبار بوده و به زبان فارسی و گویش سرخهای که گویشی از زبانهای سمنانی است، صحبت میکنند.
وجه تسمیهٔ این شهر را وجود کوههای سرخ در اطراف آن گفتهاند، از آنجایی که در گویش سرخهای به سُرخه «سور» گفته میشود و سور در فارسی به معنی سرخ است. امروزه گویش کومشی تنها در شهرستان سمنان، سرخه و مهدیشهر گویش میشود و در دیگر نواحی آن زبان فارسی و تاتی و مازندرانی رایج است. به اعتقاد زبانشناسان از منطقه سمنان تا گرمسار هیچ گونه بومی از زبان فارسی شناخته نشده و شهر سمنان و روستاهای اطراف سمنان گویش کومشی خود را حفظ نمودهاند.عبدالله مقدسی مردم کومش را نه فارس و نه تازی میداند و در وصف زبان مردم کومش چنین میگوید: «زبان کومش و گرگان و مازندرانی به هم نزدیک است. ها بکار میبرند و میگویند هاکن و هاده و آن را حلاوتیست، و زبان مردم طبرستان بدانها نزدیک است مگر در آن شتاب است».پس از فتح ایران توسط اعراب لفظ کومش به قومس تغییر کرد و از آن پس به ولایت کومش قومس و به مردم بومی آن قومسی گفته میشد.
اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،برگرفته از منابع گوناگون