پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۳۸۲۸
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵
حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با حکم رهبر انقلاب به عنوان رئیس جدید قوه قضاییه انتخاب شد. در این گزارش نگاهی به سوابق و زندگی‌نامه ششمین رئیس دستگاه قضا در جمهوری اسلامی داریم.پس از رحلت امام خمینی، با حکم آیت‌الله یزدی که ریاست وقت قوه قضاییه را برعهده داشت، به مدت 5 سال به عنوان دادستان تهران در حدفاصل سالهای 68 تا 73 منصوب شد. پس از فراغت از مسئولیت دادستانی تهران در سال 73، به مدت 10 سال ریاست سازمان بازرسی کل کشور را برعهده گرفت. رئیسی در سالهای آخر دورانریاست مرحوم آیت‌الله هاشمی شاهرودی بر قوه‌قضاییه در سال 83 از سوی آن مرحوم به عنوان معاون اول رئیس قوه قضاییه منصوب شد و در این مسئولیت نیز حدود 10 سال به فعالیت پرداخت.وی در سال 93 نیز از سوی آیت‌الله آملی لاریجانی به مدت دو سال عهده‌دار مسئولیت دادستانی کل کشور شد.

شعار سالحجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان ششم رئیس قوه قضاییه معرفی شد. به همین بهانه تلاش شده تا در این گزارش مروری بر مهمترین جایگاه‌ها و اقدامات رئیسیدر نزدیک به چهار دهه فعالیت ویبپردازیم.

«سید ابراهیم رئیس‌الساداتی» معروف به رئیسی در سال 1339 در شهر مشهد متولد شد. ویپس از پایان تحصیلات ابتدایی در مدرسه جوادیه، وارد عرصه طلبگی و دروس حوزوی شد.

رئیسی ابتدا وارد مدرسه نواب شد و مدت کوتاهی در آنجا به تحصیل پرداخت و سپس برای گذراندن مقدمات شامل ادبیات، منطق، معانی و بیان به مدرسه علمیه آیت الله موسوی نژاد رفت. وی در کنار فراگیری فقه و اصول، شرح منظومه و فلسفه را نزد آیت الله احمد بهشتی و دوره شناخت را محضر آیت‌الله شهید مرتضی مطهری تلمذ کرد و درس نهج البلاغه را نزد آیت الله نوری همدانی گذراند.

حجت‌الاسلام رئیسی در حال سخنرانی برای رزمندگان دفاع مقدس

ورود وی به عرصه فعالیت‌های اجرایی به سال 1359 و دادیاری شهرستان کرج برمی‌گردد. رئیسی پس از مدت کوتاهی که این سمت بود، با حکم آیت‌الله قدوسی( دادستان کل وقت) به عنوان دادستان کرج معرفی شد. وی سپس در سال 64 به عهده‌دار مسئولیت جانشینی دادستان دادگاه انقلاب تهران شد.

اقدامات او در سمت جانشینی دادستان انقلاب تهران مورد توجه حضرت امام خمینی قرار گرفت و موجب شد تا با گرفتن احکام ویژه‌ای از حضرت امام، مسئول مستقیم رسیدگی به مشکلات قضایی برخی استان‌ها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان شود.

پس از رحلت امام خمینی، با حکم آیت‌الله یزدی که ریاست وقت قوه قضاییه را برعهده داشت، به مدت 5 سال به عنوان دادستان تهران در حدفاصل سالهای 68 تا 73 منصوب شد.

پس از فراغت از مسئولیت دادستانی تهران در سال 73، به مدت 10 سال ریاست سازمان بازرسی کل کشور را برعهده گرفت.

رئیسی در سالهای آخر دورانریاست مرحوم آیت‌الله هاشمی شاهرودی بر قوه‌قضاییه در سال 83 از سوی آن مرحوم به عنوان معاون اول رئیس قوه قضاییه منصوب شد و در این مسئولیت نیز حدود 10 سال به فعالیت پرداخت.وی در سال 93 نیز از سوی آیت‌الله آملی لاریجانی به مدت دو سال عهده‌دار مسئولیت دادستانی کل کشور شد.

رئیسی همچنین علاوه بر این مسئولیت‌ها از سال 91 تاکنون با حکم رهبر معظم انقلاب، در قامت دادستانی کل ویژه روحانیت نیز انجام وظیفه می‌کند.

رئیس جدید قوه قضاییه در پی فوت آیت‌الله طبسی، تولیت فقید آستان قدس رضویدر سال 94، با حکم رهبر انقلاب تاکنون مسئولیت تولیت‌ آستان قدس رضوی را برعهده داشته است.

رئیسی همچنین از سوم مهر ماه سال 95تدریس دروس خارج فقه که عالی‌ترین سطح دروس حوزوی محسوب می‌شود آغاز کرد.

رئیس جدید قوه قضاییه در حال تدریس دروس خارج فقه در مدرسه نواب

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم تاریخ انتشار 16 اسفند 97، کد خبر: 1961950، www.tasnimnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین