پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۵۱۱
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۱
«فعالان بخش خصوصی نسبت به برنامه‌های اقتصادی دولت انتقادهایی دارند که از بیان آن به صورت صریح خودداری می‌کنند، زیرا می‌دانند دستاویزی برای مخالفان سیاسی دولت می‌شود.»

شعارسال: مجیدرضا حریری بیان کرد: حوزه ما سیاست نیست و به شکل تخصصی در حوزه اقتصادی فعال هستیم. آنقدر که همه چیزِ ما به سیاست آمیخته است، سعی می‌کنیم آرامتر حرکت کنیم تا دولت فضای سیاسی مناسب را داشته باشد، سپس مطالبات خود را در حوزه اقتصادی مطرح کنیم.

او اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی، مطالبه‌گری است. ما هنوز شروع جدی به مطالبه‌گری نکرده‌ایم، زیرا از نزدیک می‌بینیم که دست معاونت صنایع دستی بسته است. اگر دست معاونت را باز نکنند، مطالبه‌گری ما از نهاد بالاتری از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت می‌گیرد.

نایب ‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: ما فعلا در حال تعامل با سازمان هستیم، زیرا می‌دانیم معاونت صنایع دستی با عشق و علاقه در این حوزه فعالیت می‌کند. همه باید این موضوع را درک کنند که صنایع دستی تنها تجارت، بازرگانی و تولید نیست. بخشی از آن هویت و فرهنگ ماست. بودجه فرهنگی بسیاری در سازمان‌های متفاوت هزینه می‌شود؛ اما آیا یک تابلوی «وان یکاد» تبلیغ اسلام در بازارهای دیگر محسوب نمی‌شود؟

رییس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی ادامه داد: ما به عنوان انجمن نوپا در حال درست کردن زیرساخت‌ها هستیم. به محض اینکه ببینیم اجازه نمی‌دهند معاونت صنایع دستی به مطالبات ما پاسخ درستی دهد، قطعا از کسانی که این اجازه را نمی‌دهند مطالبه‌گری می‌کنیم.

او در پاسخ به اینکه آیا انجمن قدرت کافی برای مطالبه‌گری را دارد؟ گفت: قدرت هیچکس در این مملکت نباید از بخش خصوصی بیشتر باشد. زیرا مقام معظم رهبری خطاب به دولت فرمودند، خودت را کوچک و بخش خصوصی را بزرگ کن. ما با اتکا به سخنان مسئولان اصلی مملکت که تشخیص داده‌اند اقتصاد پویا نمی‌شود مگر آنکه بخش خصوصی دست بازتری در آن داشته باشد، حرکت می‌کنیم.

حریری اظهار کرد: مطمئنا این ماه عسلِ بخش خصوصی با دولت اگر با همین روند پیش برود، به پایان می‌رسد. ما احساس می‌کنیم دولت در شرایط بدی مملکت را تحویل گرفت و سعی می‌کنیم که با آن تعامل داشته و حمایت کنیم، اما مطالبات خودمان را داریم و بهتر است سعی کنیم حوصله دیگران سر نرود، زیرا اگر این رابطه‌ی تعامل به هم بخورد، به نفع هیچکس نیست.

او اظهار کرد: ما معتقدیم باید بدنه انجمن را گسترش دهیم و بعد از سازماندهی آن، اقدامات دیگر را انجام دهیم. متاسفانه ساختار درست در صنایع دستی وجود ندارد و این کار را نمی‌توان طی یک یا دو روز انجام داد.

نایب ‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین بیان کرد: وظیفه حاکمیت و تشکل‌ها ایجاد محیط‌هایی است که آدم‌ها بتوانند در آن توانمندی‌های خود را بروز دهند. ما در انجمن صادرکنندگان به دنبال ایجاد فضای کسب و کار هستیم.

او افزود: در حال حاضر در حال شناسایی تُجار هستیم و تا چند ماه آینده برنامه‌های آموزش بازاریابی را برای آنها برگزار می‌کنیم، زیرا کار انجمن صادرکنندگان همین است و به عبارتی تجارت در کشور ما یک کار سنتی محسوب می‌شود.

حریری در پاسخ به اینکه تاکنون انجمن صادرکنندگان چه تعداد از تولیدکنندگان صنایع‌دستی که توانایی تجارت را دارند شناسایی کرده است؟ بیان کرد: مشکل اینجاست که همه از ما توقع دارند عدد 30 را تبدیل به 50 کنیم. زیرا در کشور ما همه‌چیز کمّی دیده می‌شود. من به کمّیت‌ها اعتقادی ندارم و برایم کیفیت مهم است، بنابراین دقت و کیفیت را فدای سرعت نمی‌کنم.

رییس انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی ادامه داد: آنچه که به اتفاق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعهد کرده‌ایم، این است که برای برنامه ششم توسعه، صادرات فعلی صنایع دستی را به یک میلیارد دلار برسانیم. قطعا این اتفاق در سال اول و دوم رخ نمی‌دهد و معتقدیم این کار طی فرآیندی شدنی است.

او اضافه کرد: ما باید با دنیا ارتباط بانکی داشته باشیم تا بازارهای جدید را به دست بیاوریم، در غیر این صورت همچنان باید به صادرات با افغانستان و عراق و کشورهای همسایه ایران فکر کنیم. اگر به دنبال بازارهای جدید هستیم، باید کسانی که وظیفه این کار را دارند بستر لازم را فراهم کنند تا ما بتوانیم از طریق بانکی تجارت صنایع دستی را انجام دهیم.

حریری در پاسخ به اینکه با توجه به مذاکرات هسته‌ای آیا اتفاق خاصی در حوزه صادارت صنایع دستی رخ داده است یا خیر؟ بیان کرد: هنوز اتفاق خاصی رخ نداده است. اتفاق خاص چند جنبه دارد. یا باید کمی خوشبین باشیم و من هم تلاش می‌کنم به این دید نگاه کنم و خوشبین باشم. دیدِ دیگر این است که باید مشکل‌مان را با دنیا حل کنیم و بتوانیم با اقتصاد دنیا ترکیب شویم که البته کار دشواری است و نیاز به تصمیمات مقامات سیاسی کشور دارد. تبعات تصمیمات سیاسی دیگران یقه ما را که در حوزه اقتصادی فعالیت می‌کنیم می‌گیرد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا ، تاریخ انتشار خبر 23 خرداد 1395، کدمطلب: 95031713098 ،www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین