پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۰۳۰۵۳
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۹
در پی وقوع سیلاب طی چند روز گذشته در استان سیستان و بلوچستان استاندار از مدیریت سیلاب ورودی به منطقه سیستان با وجود افزایش حجم آن خبر داد. آبگرفتگی در چند روستای هیرمند باعث شد تمام ساکنان آن‌ها تخلیه شوند ضمن اینکه احتمال تخلیه برخی روستاهای اطراف نیاتک در روزهای آینده وجود دارد.

شعارسال: احمد علی موهبتی افزود: با آمادگی‌های ایجاد شده به جز سه روستای شهرستان هیرمند که امروز با شدت یافتن سیلاب در معرض خطر قرار گرفتند و همه ساکنان آنها تخلیه شدند، این سیلاب در حال حاضر مشکل جدی ایجاد نکرده است.

وی گفت: از یکماه گذشته اقدامات ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان آغاز شده بطوریکه در این مدت 31 نقطه آسیب‌پذیر منطقه سیستان شناسایی شده و نسبت به ترمیم و اصلاح آنها اقدام شده است .

استاندار سیستان و بلوچستان باتاکید برآمادگی همه اعضای ستاد مدیریت بحران استان، ازمردم خواست باهمکاری خود با این ستاد ادامه دهند و به هشدار ها توجه کنند.

تعطیلی مدارس 2 روستا در هیرمند

مدارس دو روستا در شهرستان هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه تعطیل شد.

شهنوازی مدیرکل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با اعلام این خبر گفت: مدارس روستای علی رمرودی و داشک به علت نفوذ آب در این دو روستا و تخلیه اهالی روستا، امروز تعطیل است.

وی بیان کرد: افزایش حجم ورودی سیلاب افغانستان به سمت منطقه سیستان موجب نفوذ آب به برخی از روستاها در هیرمند و مسدود شدن سه محور در این منطقه شد.

سیل‌زدگان هیرمند به چهار مکان اضطراری انتقال یافتند

مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: چهار مکان با ظرفیت 500 خانوار در شهرستان هیرمند برای اسکان اضطراری سیل‌زدگان پیش بینی شده است که افراد به این مکان‌ها انتقال یافتند.

رسول راشکی افزود: سه مدرسه و شهرک صنعتی هیرمند برای اسکان سیل زدگان روستای این شهرستان تدارک دیده شده است.

وی ادامه داد: همزمان با شدت یافتن سیلاب ورودی به منطقه سیستان تمامی نیروهای هلال احمر در منطقه در آماده‌باش کامل قرار دارند تا خدمات را در کمترین زمان ممکن به هموطنان ارائه دهند.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان تاکید کرد: نیروهای این جمعیت در آماده‌باش هستند تا در صورت نیاز مکان‌های اضطراری اسکان را در شهرستان‌های سیستان راه‌اندازی کنند.

محور بنجار -بی بی دوست - هیرمند مسدود است

رئیس اداره راه و شهرسازی زابل گفت: محور بنجار- بی بی دوست -هیرمند همچنان مسدود است و تردد در این محور امکان پذیر نیست.

سید مهدی میری افزود: بر اثر ورود سیلاب کشور افغانستان به منطقه سیستان هم اکنون مسیر بنجار -بی بی دوست- هیرمند مسدود شده و تدابیر لازم برای بازگشایی محور در حال انجام است.

وی بیان کرد: همچنین دایک هیرمند- نیمروز نیز دچار مشکل شده که در حال ترمیم است.

رئیس اداره راه و شهرسازی زابل ادامه داد: دایک زابل نیز تا کنون مشکل خاصی نداشته و اقدامات لازم برای کنترل سیلاب و پیشگیری از خسارت احتمالی در حال انجام است .

میری گفت: هم اکنون نیز شرایط به طور کامل در منطقه تحت کنترل است و نیروهای مربوطه در حال خدمات‌دهی هستند.

اعزام 50 خودروی سنگین و سبک سپاه به سیستان

فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور از اعلام آمادگی 140 خودروی سنگین و سبک سپاه پاسداران برای اعزام به مناطق گرفتار سیلاب در سیستان خبر داد.

سردار محمد مارانی افزود: تاکنون 50 خودروی سنگین و سبک برای یاری دستگاه‌ها و نهادهای دولتی در مدیریت سیلاب سیستان به شمال استان اعزام شدند.

وی همچنین گفت: در روزهای اخیر، با بهره‌گیری از بالگرد سپاه، بازدید هوایی نیز به همراه اعضاء ستاد مدیریت بحران استان از نقاط ورود سیلاب و چگونگی اقدامات در حال انجام برای مدیریت آن انجام شده است.

وی با اشاره به حضور ماشین آلات سپاه در منطقه، گفت: تمام اقدامات با همکاری ستاد بحران استان در حال انجام است، هم اکنون ٣٠خودروی سنگین و ٢٠خودروی سبک کمک دار سپاه در منطقه سیستان حاضر و در حال فعالیت برای مدیریت سیلاب ورودی هستند .

وی با بیان اینکه تاکنون در هشت نقطه سیستان ارتفاع کانال‌های انتقال دهنده آب را ارتقا داده‌ایم، افزود: افزیش ارتفاع و استحکام بخشی اطراف روستای تپه دز و کانال سرحدی در اطراف شهر بنجار، بازگشایی مسیری برای انتقال آب به سمت تالاب هامون در انتهای روستای سیستان و محدوده لورگ باغ، باز کردن آبراه های پشت روستای قرقری با توجه به اینکه آب به سمت برجک های مرزی و کشور افغانستان در جریان بود و هدایت سیلاب به سمت اسکله تخت عدالت از جمله فعالیت های سپاه در روزهای اخیر برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه و خروج و هدر رفت آب سیلاب در سیستان بوده است.

4 روستای هیرمند دچار آبگرفتگی شدند

معاون جمعیت هلال احمر استان نیز گفت: در پی ورود سیلاب به سیستان صبح امروز از از قسمت سیل بند نیاتک به علت فرسوده بودن آن آب از چندین قسمت وارد روستاهای حاشیه رود خانه شد .

مصفا افزود: روستاهای داشک، لورگ خاری ، اسماعیل علی و علی نمرودی دچار آب گرفتگی شدید شده و قبل از ورود آب توسط نیروهای امدادی تخلیه شد.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود اگر آب به همین صورت ادامه داشته باشد چهار روستای آبیل ، یوسف زهی ،عنایت و دهمرده در خطر آبگرفتگی هستند.

احتمال تخلیه برخی روستاهای اطراف نیاتک در روزهای آینده

معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: احتمال افزایش حجم ورودی سیلاب به منطقه سیستان در این دو روز وجود دارد .

باقر کرد افزود: افزایش ارتفاع آب دیروز به چهار متر رسید و طبق پیش‌بینی‌ها، احتمال افزایش ارتفاع آب برای امروز و فردا نیز وجود دارد.

کرد با بیان اینکه مسیرهای در طول نیاتک دچار آبگرفتگی شده است، گفت: براثر این آبگرفتگی احتمال تخلیه برخی روستاهای اطراف نیاتک نیز وجود دارد.

وی افزود: تمامی نیروهای مردمی، سپاه، دستگاه‌های امدادی و اجرایی استان در منطقه حضور دارند و شرایط مهار سیلاب تحت کنترل است.

سردار طاهری جانشین فرمانده انتظامی استان هم از حضور فعال نیروهای انتظامی در روان‌سازی ترافیک در مناطق و محورهای درگیر سیلاب خبر داد.

حضور تیم ارزیاب دانشگاه علوم‌پزشکی زاهدان در منطقه سیستان

مدیر گروه سلامت محیط و کار حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت : با توجه به هشدارهای مدیریت بحران استان در خصوص احتمال وقوع سیل در منطقه سیستان، مکان‌های مناسب جهت اسقرار تیم‌های عملیاتی و بیمارستان صحرایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مورد بازدید و ارزیابی قرار گرفت.

مهندس عبدالرزاق پاکزاد، ادامه داد: تیم‌های عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان آماده اند تا در صورت اعلام همکارانمان در دانشگاه علوم پزشکی زابل به منطقه اعزام شوند.

وی بیان کرد: این تیم ها شامل کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی، پزشکان، پرستاران و سایر کادر درمان، داروسازان، کارکنان حوزه دارو، حراست و کارکنان حوزه بهداشت خواهند بود.

250 خانوار سیل زده هیرمند اسکان داده شدند

استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه بازدید از وضعیت سیلاب سیستان گفت: 250 خانوار سیل‌زده روستاهای هیرمند در چهار مکان اضطرای جمعیت هلال احمر اسکان داده شدند.

احمد علی موهبتی افزود: جاری شدن رحمت الهی در افغانستان سبب ورود سیلاب غیر قابل کنترل این کشور به منطقه سیستان شده است .

وی بیان کرد: حیات سیستان وابسته به رودخانه هیرمند است اما سیلاب‌های غیر قابل کنترل افغانستان از طریق رودخانه هیرمند با بیش از سه هزار متر مکعب بر ثانیه درحال وارد شدن به منطقه است.

وی گفت: این رودخانه یکی از 12 رودخانه مهم آسیا محسوب می‌شود که در بالا دست آن افغانستان اقدام به ساخت سازه‌های مختلف از جمله سد کجکی با گنجایش بیش از یک میلیارد مکعب و هفت سازه دیگر کرده است. بارندگی‌های اخیر سبب آبگیری تمام سازه‌های افغانستان بر روی رودخانه هیرمند شد و مازاد آن به سمت سیستان درحال سرازیر شدن است.

استاندار بیان کرد: اگر چنانچه با بکارگیری همه تجهیزات باز هم احتمال نفوذ آب به سمت روستاهای هیرمند وجود داشته باشد، ساعت 13 امروز مجبوریم با تخریب جاده هیرمند به زابل، آب را از این مسیر هدایت کنیم تا به منازل مسکونی سرایت نکند.

باقر کرد، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هم گفت: هم‌اکنون پنج روستا در مجموع با 293 خانوار دچار آبگرفتی شده است و سه روستا با 187 خانوار هم در محاصره آب قرار دارند.

مصفا، معاون امداد و نجات هلال احمر استان هم گفت: این خانوارها در منطقه نیاتک و روستای شندل اسکان داده شده اند.

آخرین اقدامات انجام شده در خصوص مهار سیلاب منطقه سیستان

استاندار سیستان و بلوچستان که از بامداد امروز در مناطق آسیب دیده شهرستان هیرمند حضور یافت در حاشیه این بازدید در مصاحبه با خبرنگاران آخرین اقدامات انجام شده در خصوص مهار سیلاب این منطقه را تشریح کرد.

موهبتی در این مصاحبه افزود: سیلابی بیش از 3000 متر مکعب در ثانیه وارد منطقه شده که بخشی از این آب به دلیل عدم کشش رودخانه سیستان به کانال نیاتک هدایت شده است.

وی افزود: کانال نیاتک بیش از ۲۱ سال از عمرش می‌گذرد و در این مدت از آن استفاده ای صورت نگرفته که در سیل اخیر آب به این کانال هدایت شده و از مسیری که به ظاهر سالم بوده ولی حفره‌هایی توسط حیوانات ایجاد شده و یا در برخی نقاط عملیات عمرانی صورت گرفته مثل انتقال کابل فیبر نوری استحکام‌بخشی این کانال آسیب دیده که این امر منجر به از بین رفتن داکت حفاظتی آن شده و منجر به بروز مشکلاتی در این منطقه گردیده که بر این اساس دو روستا دچار آبگرفتگی و ۵ روستا در محاصره سیل قرار گرفتند و بیش از ۲۵۰ خانوار این روستا ها تخلیه شده و در نقاط امن توسط هلال احمر مستقر شده‌اند.

وی ادامه داد: در جلسه ای که با حضور مسئولین در این محل برگزار شده نقطه نظرات مسئولان و همچنین مردم محلی اخذ شده و گزینه‌های پیشنهادی مورد بحث و بررسی قرار گرفته که در نهایت این پیشنهادات در دو جبهه کاری در حال اجراست.

موهبتی ادامه داد: جبهه اول مهار و اصلاح و استحکام دیواره کانال نیاتک میباشد و جبهه دوم روان‌سازی آب برای عبور به سمت هامون و بستن مسیر از نقطه‌ای دیگر است که در اختیار تیم عملیاتی سپاه قرار گرفته و ماشین آلات مورد نیاز برای این موارد تامین شده و عملیات اجرایی آغاز شده است‌.

استاندار گفت: عملیات اجرایی که در حال حاضر در حال انجام است اگر تا ظهر امروز به نتیجه نرسد جاده شکافته خواهد شد و آب از طریق جاده عبور خواهد کرد، اما در تصمیم این موضوع باید چند ساعتی تحمل کنیم و وضعیت پیشرفت گزینه های قبلی را مشاهده و ارزیابی کنیم.

وی گفت: شدت آب در شرایط فعلی افزایش پیدا کرده که به جهت بستن نهر لشکرگاه در افغانستان که در فاصله ۱۰ کیلومتری نقطه ورودی آب به ایران است و از جنوب زرنج بسته شده که میزان آب را از مقدار پیش‌بینی شده بیشتر کرده است و خساراتی را در این حوزه وارد کرده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا در سایر مناطق سیستان تهدیدی برای سیلاب وجود دارد، افزود: ما می‌توانستیم میزان ورودی آب به رودخانه سیستان را با باز کردن دریچه‌های سد زهک اضافه کنیم و آب خروجی از سد افزایش یابد ولی با توجه به نقاط آسیب‌پذیر در مسیر منطقه پل قرآن و پل نهراب و در ادامه مسیر، تصمیم بر این شد تا آب در کانال نیاتک هدایت شود اما مشکلی وجود دارد که پل‌های این مسیر به اندازه میزان آب ورودی نیست که بعدها بعداً باید در این جاده در این مسیر اصلاحاتی انجام و پل جدیدی اضافه شود.

رسول راشکی مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز گفت: سه روستا در شهرستان هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان بر اثر شدت یافتن سیلاب رودخانه هیرمند تخلیه شدند و هشت روستا در معرض سیلاب شدید قرار دارند.

وی ادامه داد: همزمان با شدت یافتن سیلاب ورودی به منطقه سیستان تمامی نیروهای هلال احمر در منطقه آماده باش کامل هستند تا خدمات را در کمترین زمان ممکن به هموطنان ارائه دهند ، این سیلاب غیرقابل کنترل افغانستان از اواخر اسفند ماه گذشته در منطقه سیستان جاری شده است.

رسول راشکی اظهار کرد: چهار مکان امن (سه مدرسه و شهرک صنعتی هیرمند) با ظرفیت 500 خانوار در شهرستان هیرمند برای اسکان اضطراری سیل زدگان پیش‌بینی شده است که افراد در حال انتقال به این مکان‌های امن هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر از مردم سیستان خواست تا به هشدار های مربوط به سیلاب توجه کنند تا با همکاری مردم بتوانیم با سیلاب مقابله کنیم.

فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران نیز گفت: نفربرهای زرهی سپاه برای انتقال سیلزدگان شهرستانهای شمالی این استان به محل های امن در منطقه استقرار یافتند.

سردار محمد پاکپور افزود: نیروهای مهندسی سپاه و سایر نیروههای امدادی سیستان در حال ایجاد سیل بند در بالادست دایک کانال نیاتک هستند.

وی بیان کرد: تلاش بی وقفه نیروهای سپاه برای ایجاد سیل بند در مسیر ورودی آب از کشور افغانستان به منطقه سیستان در حال انجام است.

فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران گفت: قبل از وقوع سیلاب در سیستان بازدید هوایی از نقاط بحرانی انجام و تجهیزات سپاه در منطقه مستقر شدند.

وی افزود: با توجه به اینکه فشار آب ورودی از سمت کشور افغانستان زیاد است و دیواره های حفاظتی منطقه نیز به دلیل خشکسالی های طولانی مدت آسیب پذیر بود منجر به خروج آب از میان شکاف‌ها شد.

سردار پاکپور ادامه داد: دو شکاف اصلی در دایک کانال نیاتک ایجاد که شب گذشته نخستین شکاف مسدود شد.

وی تصریح کرد: از آنجا که تردد برای رسیدن به شکاف دوم میسر نبود در گام نخست مسیر ویژه تردد خودرو، نیرو و ارسال مصالح بازگشایی شد.

فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران گفت:به منظور مسدود کردن شکاف دوم نیز در حال ایجاد سیل بند در بالا دست آن هستیم تا با کاهش عرض مسیر ورودی بتوانیم آب را به سمت تالاب بین‌المللی هامون هدایت کرده و از ورود آب به روستاها جلوگیری کنیم.

وی بیان کرد: به دلیل اینکه احتمال داده شد در برخی نقاط امکان تردد خودرو وجود نداشته باشد نفربرهای زرهی در منطقه مستقر شده اند تا کار انتقال و جابجایی افراد در سیل مانده را انجام دهند.

سردار پاکپور ادامه داد: یکی از دلایل طولانی شدن عملیات مسدود سازی شکاف، حرکت خلاف جهت باد بود که مانع ورود آب به سمت تالاب می شد اما از صبح امروز سرعت باد نیز کاسته شده و عملیات سرعت بیشتری خواهد گرفت.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 2اردیبهشت1398 ، کدخبر: 98020200388: www.isna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین