پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 15
کد خبر: ۲۲۳۷۱۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۷

رتبه کارآفرینی ایران 13 پله صعود کرد

همایش آینده کار و کارآفرینی جوانان در ایران که روز گذشته به همت اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، جمع بزرگی از خانواده کارآفرینان و استارتاپ‌ها را دور هم جمع کرد. خانواده‌ای که زمانی برای آنها جایی در اقتصاد نبود، این روزها فضا را برای اقتصاد سنتی تنگ کردند و آنگونه که پیش‌بینی شده 65 درصد مشاغل سنتی تا 10 سال آینده عمرشان به پایان می‌رسد و مشاغل جدید جایگاه خود را پیدا می‌کنند.

شعار سالمحمد شریعتمداری؛ وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی، سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، غلامحسین شافعی؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران از سخنرانانی اصلی همایش آینده کار و کارآفرینی جوانان در ایران هم بارها تأکید کردند که اگر دولت اقتصاد دانش بنیان، استارتاپ و جوانگرا می‌خواهد، باید اول خودش به این سمت حرکت کند، در غیر این صورت نمی‌توان به اقتصاد شکوفا دست یافت و به‌طور قطع اقتصاد سنتی محکوم به شکست است.

آنها نظام آموزشی کشور را هم مورد پرسش قراردادند و گفتند افرادی که در آموزش عالی کشورمان تربیت می‌شوند، به درد اقتصادمان نمی‌خورند و حتی اذعان داشتند کسانی که در اقتصاد کشور این روزها ارزش افزوده ایجاد می‌کنند در نظام آموزشی ایران آموزش ندیده‌اند.

محمد شریعتمداری؛ وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در این همایش اذعان داشت: تمام تلاش ما این است که در حوزه استارتاپ‌ها و دانش بنیان گام برداریم، دولت هم اگر می‌خواهد اقتصاد پویا داشته باشد باید به صورت جدی وارد این عرصه شود. ما باید نظام آموزشی را با توجه به شرایط تغییر دهیم، مسیری که اکنون آنها طی می‌کنند درست نیست چرا که نمی‌توانند ما را به سمت اقتصاد دانش بنیان و مشاغل جدید هدایت کنند. کسانی که این روزها در مراکز دانش بنیان ارزش افزوده ایجاد می‌کنند غالباً خارج از نظام آموزشی کشورمان بوده‌اند.

ایجاد کارگروه برای تغییر قوانین به نفع استارتاپ ها

وی از قوانین موجود کار و بیمه هم گلایه کرد و با صراحت گفت: نظام موجود به هیچ عنوان با کسب و کارهای جدید هماهنگ نیست. نظام تأمین اجتماعی و نظام دستمزد با شرایط فعلی پاسخگوی استارتاپ‌ها نیست، لذا باید رقابت عادلانه و بیمه‌ها با شرایط جدید کسب و کارهای استارتاپی تطابق پیدا کنند.از این‌رو کارگروهی را ایجاد کردیم تا بتواند قوانین را بر اساس مشاغل جدید بازبینی کند. در حقیقت شاهد دعوای سنت و مدرنیته خواهیم بود.وی در مورد نرخ بیکاری هم تصریح کرد: اگرچه نرخ بیکاری جوانان کشور کاهش یافته، ولی روند رو به رشد بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی را ظرف سال‌های 95 تا 97 شاهدیم و تعداد آنها از 1.4 به 1.7 میلیون نفر رسیده است.به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، باید بین نظام آموزش و پرورش، و وزارت کار و تعاون و بازار کار، هماهنگی ایجاد شود و آموزش‌ها متناسب با نیاز روز جامعه باشد.وی تصریح کرد: در حال حاضر نیروی جوان در دانشگاه‌ها متناسب با نیاز کشور تربیت نمی‌شوند، باید تحرک در مدیران و نظام آموزشی ما ایجاد شود، وگرنه این حرکت میرا می‌شود.

تحصیلکرده ها به درد اقتصاد نمی خورند

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری هم از دیگر منتقدان نظام آموزشی کشور گفت: در آموزش عالی رتبه جهانی ما 2 و 3 است اما در شاخص محیط کسب و کار در رتبه 123 قرار داریم، از اینرو سیستم آموزش عالی آدم هایی را تربیت نمی کند که به درد اقتصاد ما بخورد. این موضوع نشان می دهد آموزش عالی باید الگوی فکری اش را تغییر دهد.

اشتباه هزینه می کنیم

وی اظهارداشت: ما در پژوهش کم هزینه نمی‌کنیم بلکه اشتباه هزینه می‌کنیم. دانشگاه‌ها باید بدانند که اگر قرار است محصولی از پژوهش حاصل شود باید بخش خصوصی در آن پژوهش سرمایه‌گذاری کند. هر زمان که دولت هزینه کرده هیچ محصولی از آن خارج نشده است.

وی اظهارداشت: با فروش ماده خام نمی توان کشور را اداره کرد. ای کاش همه خانواده ها بدانند که استخدام فرزندانشان در محیط دولتی یعنی نابودی آنها به خصوص از بین بردن اعتمادبه نفس آنها، اگر این افراد وارد مجموعه های دانش بنیان شوند می توان از پتانسیل و فکر آنها استفاده کرد. در حال حاضر بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان داریم که فروش آن‌ها سال گذشته بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان بوده است. در این حوزه ۳۵۰ هزار تحصیلکرده فعالیت می کنند.

13 پله صعود

در این میان غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران هم گفت: شاخص‌های جهانی نشان می‌دهد رتبه کارآفرینی ایران در سال ۲۰۱۸ ، به میزان ۱۳ پله صعود کرده است؛ ولی به رغم این حرکت مثبت هنوز جایگاه مناسبی نداریم و وضعیتمان مطابق با داشته هایمان نیست، این ارتقا را هم مدیون معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری هستیم.

وی با انتقاد از روند جذب سرمایه گذاری گفت: مسئولان می گویند فرش قرمز زیر پای سرمایه گذاران می گذاریم، ما فرش قرمز نمی خواهیم زمین خاکی هم کافی است اما دیگر سنگلاخ جلوی پای سرمایه گذاران نریزید.

امنیت اقتصادی نداریم

وی با بیان اینکه ما سال ها کار کردیم ولی امنیت اقتصادی نداریم و این امر ربطی به امنیت غذایی ندارد، افزود: متاسفانه تا یکماه آینده اقتصاد کشور قابل پیش بینی نیست.

وی با اشاره به کارآفرینی و ایجاد مشاغل جدید ادامه داد: کارآفرینی به دلیل آثار گسترده، نقش ویژه‌ای در تحقق اهداف اقتصادی جوامع دارد، به خصوص کشور ما با ۸۰ میلیون جمعیت و میانگین سنی ۳۱ سال یک جامعه کاملاً جوان و آماده حرکتهای شتابان است. وی اظهارداشت: نه تنها انتخاب استارتاپ ها و دانش بنیان ها راه سختی است، بلکه تفهیم آن به برخی مسئولان در کشور هم مشکل است. عدم توجه باعث شده شاهد فرار مغزها، بیکاری فارغ التحصیلان، کمبود متخصص، کاهش سرمایه‌گذاری و عدم تحرک و رشد اقتصادی باشیم.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری آنلاین ، تاریخ انتشار 6 مرداد 98، کد خبر: 490004، www.ion.ir


خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۹
0
0
امیدوارم این خبر کذب نباشه
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین