پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 16
کد خبر: ۲۴۸۴۳۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۳
در گذشته حجم زیادی از فعالیت شعب بانک‌ها به کارهایی مثل انتقال مبالغ پایین، پرداخت قبوض، استعلام موجودی و ... اختصاص داشت. علاوه بر این، مشتریان بانک‌ها هم برای انجام این امور ساده مجبور بودند به بانک بروند و اصولاً زمان زیادی را در صف بگذرانند. برای بهبود این شرایط کارت‌های بانکی به وجود آمدند.
شعارسال: در گذشته حجم زیادی از فعالیت شعب بانک‌ها به کارهایی مثل انتقال مبالغ پایین، پرداخت قبوض، استعلام موجودی و ... اختصاص داشت. علاوه بر این، مشتریان بانک‌ها هم برای انجام این امور ساده مجبور بودند به بانک بروند و اصولاً زمان زیادی را در صف بگذرانند. برای بهبود این شرایط کارت‌های بانکی به وجود آمدند.
 
با توجه به قابلیت این کارت‌ها برای انجام فعالیت‌های بانکی از طریق دستگاه‌های خودپرداز و پرداخت از راه دور، هزینه‌های عملیاتی بانک‌ها به شدت کاهش یافته و همچنین از اتلاف زمان مشتریان جلوگیری شد.
 
از دیگر مزایای این کارت‌ها عدم حمل پول نقد برای خرید از فروشگاه‌ها بود. روی همه کارت‌های بانکی یک عدد ۱۶ رقمی حک شده است. در ادامه توضیح می‌دهیم که این اعداد چه معنایی دارند.
 
چرا شماره کارت بانکی ۱۶ رقم دارد و معنای این اعداد چیست؟
 
شش رقم اول شماره شناسایی بانک است و مشخص می‌کند که کارت توسط کدام بانک یا موسسه مالی صادر شده است. برنامه‌نویس‌­ها و موسسه‌­های بانکی با بررسی این ۶ رقم، بانک صادرکننده کارت را تشخیص می­‌دهند. به این شش رقم اصطلاحاً BIN (Bank Identification Number) می‌گویند. این شماره برای بعضی از بانک‌ها به شرح زیر است:
 
 

نام بانک

BIN

نام بانک

BIN

بانک ملی ایران

۶۰۳۷۹۹

بانک صادرات

۶۰۳۷۶۹

بانک سینا

۶۳۹۳۴۶

بانک اقتصاد نوین

۶۲۷۴۱۲

بانک سپه

۵۸۹۲۱۰

بانک ملت

۶۱۰۴۳۳

بانک سرمایه

۶۳۹۶۰۷

بانک پارسیان

۶۲۲۱۰۶

بانک آینده

۶۳۶۲۱۴

بانک تجارت

۶۲۷۳۵۳

بانک شهر

۵۰۲۸۰۶

بانک پاسارگاد

۵۰۲۲۲۹

بانک کشاورزی

۶۰۳۷۷۰

بانک رفاه

۵۸۹۴۶۳

بانک دی

۵۰۲۹۳۸

بانک سامان

۶۲۱۹۸۶

بانک مسکن

۶۲۸۰۲۳

بانک انصار

۶۲۷۳۸۱

دو‌ رقم بعدی (ارقام ۷ و ۸) معرف کد محصول است که نوع کارت بانکی را مشخص می‌کند. انواع کارت‌های بانکی از قبیل کارت نقدی (کارت­‌های بانکی متصل به حساب) یا کارت ‌پیش‌پرداخت (مانند بن کارت، کارت هدیه و کارت اعتباری)، دارای کد محصول مجزا هستند.
 
هفت ‌رقم بعد (ارقام ۹ تا ۱۵) معرف شماره سریال کارت بوده که برای هر کارت منحصر به فرد است.
 
رقم آخر (رقم شانزدهم) Check Digit  یا رقم کنترلی است. این رقم صرفا برای اطمینان از درست وارد کردن ۱۵ رقم ابتدایی به کار می‌­رود. اگر یکی از ارقام شماره سریال اشتباه وارد شده باشد، وجود رقم کنترلی از ارسال وجه به مقصد اشتباه جلوگیری خواهد کرد. این کار از طریق صحت‌سنجی شماره ۱۶ رقمی انجام می‌­شود.
 
صحت سنجی شماره ۱۶ رقمی کارت چگونه انجام می‌شود؟
 
همانطور که اشاره شد، آخرین رقم شماره کارت، رقم کنترلی بوده و به این صورت محاسبه می‌شود: اعداد جایگاه­‌های فرد در عدد ۲ ضرب می‌­شود و اعداد جایگاه­‌های زوج در عدد ۱ ضرب می‌­شوند. حاصل جمع همه اعداد به دست آمده باید مضربی از عدد ۱۰ باشد در غیر این صورت شماره کارت معتبر نیست. در نتیجه به ازای هر ۱۵ رقم ابتدایی، تنها یک رقم کنترلی وجود دارد که شماره کارت را تکمیل نماید. پس وجود این رقم تا حد زیادی باعث جلوگیری از اشتباه در ارسال پول خواهد شد. زیرا اگر شما یک یا چند رقم از شماره کارت مورد نظر را اشتباه وارد کنید، احتمالاً نتیجه نهایی فرمول بالا، مضربی از ۱۰ نخواهد بود.
 
وجود الگوریتم شماره بانکی چه ضرورتی دارد؟
 
روزانه میلیون­‌ها تراکنش در شبکه بانکی صورت می‌گیرد. وجود یک فرآیند منظم در تبادلات مالی، برای جلوگیری از اتلاف وقت ضروری است. برای نمونه سیستم بانکی در حین انجام هر تراکنش کارت به کارت، باید مشخصات و نام شخص گیرنده را از میان تمام کارت‌­های بانکی تشخیص دهد. با بررسی ۶ رقم اول، بانک مقصد مشخص شده و در نتیجه اطلاعات مورد نظر تنها در میان کارت‌های همان بانک جست‌وجو می‌شود.
 


شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از خبرگزاری برنا  ،تاریخ انتشار:    13 آذر 1398،کدخبر:  932178 ،www.borna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
0
0
پس به همین خاطر میگن با داشتن شماره کارت هم میتونن به حسابتون دسترسی پیدا کنن و مواطب باید بود
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین