شعار سال: موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی؛ با اشاره به طرح «تشویق گزارشگران فساد» گفت: اینکه راهکار و سازوکاری تعریف شود که به هر طریقی جلوی فساد گرفته شود، مورد موافقت همه نمایندگان مجلس است.
وی با اشاره به اینکه شیوهها و روشهای مبارزه با فساد بدون شک نیازمند کارشناسی دقیق دارد عنوان کرد: قوانین متعددی در حوزه مبارزه با فساد از قبیل قانون اصلاح نظام اداری و مبارزه با فساد اداری را داریم ضمن اینکه قوانین متعددی در این حوزه در دیوان محاسبات داریم.
رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به ویژگی خاص این طرح گفت: در این طرح مسئله سوت زنها و حمایت از کسانی که فساد را گزارش میدهند مطرح است که در نگاه اول شاید اینگونه به نظر برسد که چنین اقدامی خوب و پسندیده نیست از این بابت که اگر کسی معاونت در جرم دارد و فساد را گزارش داد، علاوه براینکه مجازات نمیشود بلکه مورد تشویق قرار خواهد گرفت به عبارتی اگر کسی کار صوری انجام داده و فساد را گزارش دهد سپس مورد تشویق قرار گیرد در دراز مدت موجب خواهد شد که از این طریق فسادهای دیگری رخ دهد.
غضنفرآبادی با اشاره به اینکه بررسی جزئیات این طرح نیازمند دقت نظر کارشناسی است تصریح کرد: باید راههای فرار در این طرح بسته شود، این طرح جامع و کامل است و میتواند برای مبارزه با فساد مفید باشد.
نماینده مردم بم در مجلس در پاسخ به اینکه پیش از این هم قوانین متعددی در حوزه مبارزه با فساد وجود داشته، اما نتوانسته تاثیر بازدارندگی در انجام فساد اداری و اقتصادی داشته باشد، چه تضمینی وجود دارد که سرنوشت این طرح همانند طرحهای قبلی نباشد عنوان کرد: طرحهایی که پیش از این در بحث مبارزه با فساد اداری داشتیم، هر کدام روشهای خاصی داشتند و این طرح نیز یک روش دیگر است.
وی با بیان اینکه طرحهای قبلی در حال اجرا هستند و تا حدودی هم اثرگذاری خود را دارند گفت: این طرح هم یک راهکار دیگر برای مبارزه با فساد است که در حقیقت افشاگری را رونق میدهد.
غضنفرآبادی خاطرنشان کرد: در طرحهای قبلی قوانین محکم و شفاف و سریع داریم تا از قانون سوء استفاده صورت نگیرد، اما در این طرح تخلفی در حال صورت گرفتن است که برخی اعلام گزارش کرده و تشویق میشوند.
شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از آنا،تاریخ انتشار:3آبان1399،کدخبر:1660119،www.dana.ir