پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 08
کد خبر: ۳۲۵۱۴۲
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۱
ایران با برخورداری از بیش از ۳۰۰ کارخانه آردسازی با تکنولوژی روز دنیا و همچنین جایگاه ژئوپلیتیک در منطقه، می‌تواند سهم بزرگی از بازار‌های صادراتی را به خود اختصاص دهد، اما در طول سال‌های اخیر، مسیر صادرات برای آسیابانان ایرانی تبدیل به بن‌بست شده است.
شعار سال: طی سال‌های ۹۵ الی۹۶ با عرضه گندم در بورس، صادرات آرد در کشور رونق گرفت و در آن دو سال مجموعا ۵۰۰ هزار تن گندم تبدیل به آرد و مشتقات آرد شده و صادر گردید که به لحاظ ارز‌آوری، نقش موثری در رونق اقتصاد صنعت آرد و مشتقات آن داشت و علاوه بر این آسیابانان ایرانی توانستند ۱۵ درصد از سهم بازار عراق را از کشور ترکیه بگیرند.

در سال‌های بعد به دلیل توقف عرضه گندم داخلی در بورس، صادرات آرد فقط از مسیر عبور موقت گندم امکان‌پذیر شد، اما به دلیل شرایط تحریم، نوسانات نرخ ارز و بوروکراسی‌های پیچیده اداری، کم کم آسیابانان ایرانی از صادرات آرد فاصله گرفته و حضور آرد ایرانی در بازار‌های صادراتی کمرنگ شد.

متاسفانه در این سال‌ها کشور ترکیه توانست سهم بزرگی از بازار صادراتی را به ویژه در کشور عراق در دست بگیرد و این در حالی است که آسیابانان ایرانی در طول سال‌ها ثابت کرده‌اند می‌توانند در صادرات آرد موفق عمل کنند.
 
حضور موفق صنعت آسیابانی ایران

یک کارشناس حوزه صادرات در این خصوص به غلات نیوز گفت: صنعت آسیابانی ایران برای حضور موفق در بازار‌های جهانی، نخست باید ماده اولیه یا همان گندم را در اختیار داشته باشد و دوم باید بازاری داشته باشد تا کالایش را عرضه کند، اما متاسفانه در حال حاضر آسیابانان ایرانی به دلیل موانعی که برای تامین مواد اولیه پیش رویشان است، به مرور در حال از دست دادن بازار هستند.

وی ادامه داد: در سال‌هایی که بازار کشور‌های عراق، افغانستان و حوزه خلیج فارس در اختیار بود، آسیابانان ایرانی برای تامین مواد اولیه دچار مشکل بودند.

این کارشناس در خصوص صادرات آرد از محل گندم داخلی گفت: در سال‌های عرضه گندم در بورس، حضور آرد ایرانی در بازار صادراتی چشمگیر بود و در آن سال‌ها به دلیل شرایط مطلوب تولید گندم در کشور، به منظور حمایت از آسیابانان برای ورود به عرصه صادرات، گندم داخلی در بورس عرضه شد، حتی در آن برهه برای اولین بار گندم دوروم ایران به اروپا صادر شد، اما در سال‌های بعد شرایط تولید گندم در کشور تغییر کرد و دیگر امکان عرضه در بورس برای صادرات آرد فراهم نبود و هم‌اکنون صادرات آرد فقط به شرط عبور موقت گندم میسر است که قوانین دست‌وپاگیر، منجر به فاصله گرفتن آسیابانان از این مسیر شده است.

حال سوال این است که چرا مسیر صادراتی برای آسیابانان هموار نمی‌شود؟! پایدار شدن شرایط تامین مواد اولیه و تسهیل قوانین و مقررات مربوطه، دو گام اساسی برای بازگشایی بن بست صادرات آرد است و از متولیان انتظار می‌رود طی یک اقدام حمایتی، در شرایط حاضر که صنعت آردسازی کشور با بحران مواجه است، برای بازگشایی این بن‌بست گام عملیاتی بردارند.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از غلات نیوز، تاریخ انتشار:۱۱بهمن ۱۳۹۹، کدخبر: ghalatnews.ir، ۳۰۷۱۱
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین