شعار سال: روز سوم بررسی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در صحن علنی مجلس در حالی سپری می شود که در ابتدا مجلس به سراغ بهرام عیناللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بررسی صلاحیت حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سپس به سیدجواد ساداتینژاد، وزیر پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی، امیر سرتیپ محمد رضا آشتیانی وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رستم قاسمی وزیر پیشنهاد راه و شهرسازی و امینحسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری رفت.
در این جلسه موافقان و مخالفان دیدگاه های خود را بیان کردند. عیناللهی، عبدالملکی، ساداتی نژاد، آشتیانی، رستم قاسمی و رحیمی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم نیز به طرح برنامه ها و سخنان خود در مجلس پرداخت.
ادامه حواشی دیروز
از حواشی امروز مجلس نیز میتوان باز هم به قهر و آشتی و قسم خوردن های برخی نمایندگان اشاره کرد. امروز نیز عنابستانی به برخورد دیروز احمدیبیغش که صحبت نکرد واکنش نشان داد و اذعان داشت اسب پیش کش را دندان نمیشمارند و باید مثل سایر نمایندگان که از همه وقتشان استفاده کردند از وقتی که در اختیار وی قرار دادهام استفاده میکرد.
این حواشی ادامه داشت و مهرداد ویس کرمی نماینده مخالف وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی خطاب به احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون کشاورزی گفت: شما طلبه هستید و در کمیسیون کشاورزی فعالیت دارید. آزادیخواه نیز در پاسخ ویس کرمی گفت: من تحصیلات حوزوی دارم و با تمام وجود به طلبه بودن خود افتخار میکنم، البته تحصیلات دانشگاهی نیز دارم و در مقطع دکتری تحصیل کردهام. همچنین آزمون جامع و کنکور دادهام و ذرهای از رانت استفاده نکردهام.
بدون مخالفت
نکته قابل توجه دیگر اینکه در نشست علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی که با دستور بررسی صلاحیت و برنامه وزرای پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم امیر سرتیپ محمد رضا آشتیانی وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رستم قاسمی وزیر پیشنهاد راه و شهرسازی و امینحسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری مخالفی نداشتند. علی نیکزاد نائب رئیس مجلس نیز اعلام کرد که وزیران پیشنهادی که هیچ مخالفی نداشته باشند موافقان هم اظهارنظر نمیکنند.
در ادامه به روند بررسی صلاحیت های وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم میپردازیم.
سیدجواد ساداتینژاد وزیر پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی
مخالف
نظارت پیشینی از نظارت پسینی بهتر است
مهرداد ویسکرمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز کشاورزی محور اقتصاد و خودکفایی کشور است، ۹۲ هزار نفر در وزارت جهاد کشاورزی کار میکنند و در جهاد کشاورزی و سازمانهای وابسته ۸۵۹ وظیفه حاکمیتی و تصدیگری وجود دارد.
وی با بیان اینکه نظارت پیشینی از نظارت پسینی بهتر است، اضافه کرد: نباید برخی از همکاران فضای مجلس را آنقدر سنگین کنند که حتی کسی نتواند وزیر تعیین شده را نقد کند. حوزههای بسیار گسترده مانند شیلات، منابع طبیعی، جنگلها، مراتع، آبخیزداری، صنایع تبدیلی، بازرگانی کشاورزی، صادرات و واردات کود، نهاده و دامپزشکی و سازمان تحقیقات تنها مثالهایی از این وزارتخانه عریض و طویل است.
موافق
نگرانی کمیسیون کشاورزی مجلس از دست دادن ساداتی نژاد است
رحمت الله نوروزی در موافقت با ساداتی نژاد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی اظهار داشت: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اهتمام جدی برای راهاندازی شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی خدمت بزرگی را در سال حمایت از تولید به کشور انجام داد.
نوروزی در مجلس با بیان اینکه آقای ساداتینژاد در تلاش برای استفاده از تمامی ظرفیت ها و متخصصان است، گفت: یکی از نگرانی های اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از دست دادن ایشان است و وی دغدغه حمایت از دامداران، منابع طبیعی، کشاورزی و... را دارد.
ساداتی نژاد: میتوانیم درغرب آسیا دارای اقتدار غذایی باشیم
بعد از طرح دیدگاههای مخالف و موافقان سیدجواد ساداتینژاد وزیر پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی در دفاع از سوابقه و برنامه های خود با بیان اینکه کشاورزان ضامن امنیت غذایی این کشور هستند و تامین غذای مردم به عهده دولت هاست، گفت: امنیت غذایی اولویت اول کشورهاست و در دولت ها هیچ چیز نمی تواند با امنیت غذایی رقابت کند.
ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه امروز در دنیا امنیت غذایی ارتقا پیدا کرده است و از کف تامین غذا به قدرت غذا ارتقا یافته است، تصریح کرد: امروز اقتدار غذایی همپای اقتدار نظامی دو مولفه اقتدار کشورها تلقی می شوند و در کشورها برای رسیدن به قدرت غذایی رقابت هست و ما برای قدرت غذای به اقتدار کشاورزی نیازمندیم.
وی با تاکید بر اینکه ما میتوانیم در خاورمیانه و جنوب غرب آسیا دارای اقتدار غذایی باشیم؛ کرسی ای که در اختیار ایران نیست بلکه در اختیار کشور دیگری در منطقه است، گفت: ما با این ظرفیتهای بی نظیر انسانی و منابع طبیعی باید در جایگاه خودمان در حوزه غذا و کشاورزی در جنوب غرب آسیا بنشینیم.
حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی
مخالفان
عبدالملکی اشراف و پختگی لازم را ندارد
عبدالحسین روح الامینی تصریح کرد: عبدالملکی اشرافی به مسائل وزارت تعاون به عنوان وزارتخانه ای که مخلوط از چند سازمان است ندارد.
وی افزود: وزارت تعاون جای تئوری پردازی نیست و آقای رئیسی نیز در صحبت های خود گفته اند که برخی وزرای پیشنهادی را نمی شناسند و از فیلتر کارگروه عبور کرده اند. همچنین برخی از این وزرای پیشنهادی قرار بود شب قبل تصدی یک وزارتخانه را داشته باشند اما صبح به عنوان وزیر پیشنهادی وزارتخانه دیگری معرفی شدند.
وی در ادامه با بیان اینکه عبدالملکی اشراف و پختگی لازم را در پاسخ به سوال های بنده نداشت، خاطرنشان کرد: 60 درصد صنعت دارو در شستا و تامین اجتماعی تامین می شود و وقتی از وی درباره یک سال و نیم گذشته و یک سال و نیم آینده می پرسم پاسخ درستی ندارد که این موضوع درباره پتروشیمی و سیمان نیز صدق می کند.
عبدالملکی برای 500 شرکت شستا برنامهای ارائه نکرده است
هاجر چنارانی در برنامه 77 صفحهای وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به راهکارهای نظری و تئوری درباره اشتغال، رفاه و تأمین اجتماعی و بهزیستی بر اساس سیاستهای ابلاغی رهبری انقلاب، سند آمایش سرزمین و توسعه و اشتغال اشاره شده است که اگر در اینترنت سرچ کنیم به راحتی پیدا می شود.
چنارانی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی تعاون برنامه عملیاتی ارائه نکرده است، گفت: وی باید پاسخ دهد چه برنامهای برای صندوقهای تأمین اجتماعی در نظر دارد. هر ساله اعداد و ارقام زیادی برای صندوقهای بازنشستگی در نظر گرفته میشود و این در حالی است که این وزارتخانه دارای زیرمجموعههای متعددی است، به عنوان مثال 500 شرکت زیرمجموعه شستا هستند و در این میان 2500 عضو هیأت مدیره و مدیرعامل باید ذیل این مجموعهها فعالیت کنند لذا عبدالملکی باید بگوید چه برنامههایی برای آن دارد.
موافقان
راهکار علمی و عملی جهت کاهش نرخ بیکاری دارد
بهزاد علیزاده گفت: این وزارتخانه سکاندار هلدینگها و صندوقهای بازنشستگی است لذا با توجه به اهمیت و گستردگی این وزارتخانه کسی باید مسؤولیت آن را به عهده بگیرد که برنامهمحور، سختکوش و پاکدست باشد.
علیزاده تصریح کرد: آقای عبدالملکی علاوه بر این ویژگیها به عنوان یک جوان در حوزه اقتصاد به ویژه اقتصاد اسلامی صاحبنظر است و در عین جوانی سوابق خوبی هم دارد که از جمله آنها میتوان به مشاور وزیر اقتصاد، عضو هیأت مدیره صندوق بیمه روستائیان و عشایر و معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد اشاره کرد.
این نماینده شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مهمترین چالشهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله افزایش نرخ بیکاری جوانان و فارغالتحصیلان، عدم تناسب نرخ تورم و حقوق کارگران، غیرفعال بودن تعاونیها، بدهی دولت به بیمهها و مشکلات صندوقهای بازنشستگی، تأکید کرد: در برنامههای آقای عبدالملکی راهکارهای علمی و عملی برای حل این معضلات آمده است.
عبدالملکی میتواند در وزارت کار موفق باشد
سید محمد موحد در جلسه علنی مجلس و در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: من دولت آیتالله رئیسی را در مقایسه با دولتهای مختلفی که در ادوار مختلف مجلس شاهد معرفی وزرای آنها به مجلس بودهام، قابل مقایسه با آنها نمیدانم. برخی افراد اظهارنظراتی در مورد دولت آیتالله رئیسی از تریبونهای مختلف داشتهاند که واقعا تأسفبار است.
وی تصریح کرد: دولت آیتالله رئیسی از قویترین دولتهای پس از انقلاب خواهد بود؛ چراکه وزرای جوان، توانمند، نخبه و متخصص زیادی دارد. عبدالملکی جوانی نخبه بوده و دارای تحصیلات اقتصادی است که میتواند در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موفق باشد.
عبدالملکی با نیم درصد بودجه کشور، 30 درصد اشتغال را محقق کرده است
علیاکبر بسطامی نماینده تصریح کرد: عبدالملکی با عملکرد مثبت در مسئولیتهای مختلف و با داشتن تحصیلات مرتبط در حوزه اقتصاد زبانزد است و در دور خدمت خود در کمیته امداد الگویی را ارائه کرد که سازمان بین المللی کار موفقیتهای این حوزه را به عنوان نمونه به دنیا عرضه کرد.
بسطامی اظهار داشت: عبدالملکی در کمیته امداد با نیم درصد بودجه کشور 30 درصد اشتغال کشور را محقق کرده و ید طولایی در مدیریت صندوقها و خدمت به محرومان دارد.
عبدالملکی: وزارت کار را وزارت «مردم» میدانم
حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز اول شهریورماه ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس و در دفاع از برنامههای خود برای تصدی این وزارتخانه گفت: افتخار دارم که بیش از نیمی از عمر ۴۰ سالهام را کار اجرایی انجام دادهام.
عبدالملکی خاطر نشان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وزارتخانه بزرگی است. این وزارتخانه تقریباً به ۷۰ درصد مردم خدمت میدهد و من هم به استعاره این وزارتخانه را وزارتخانه مردم میدانم. تحقق تعداد بسیاری از اسناد بالادستی نظام و قوانین مصوب در گرو مدیریت صحیح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی خاطر نشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی اقدامات بسیاری در حوزه اشتغال انجام شده اما آیا اطلاعات درباره وضعیت بیکاری و اشتغال مردم در اختیار داریم؟ ما سامانهای نداریم که با وارد کردن کدملی بدانیم آن فرد شاغل است یا بیکار. سامانه جامع اشتغال ایرانیان بانک اطلاعات غنی خواهد بود تا کارآفرینان اقدام به انتخاب افراد کرده و از سوی دیگر متقاضیان شغل، دسترسی بهتری به انتخاب مشاغل داشته باشند.
وی در مورد برنامههای خود برای رفاه بازنشستگان گفت: شفاف سازی دخل و خرج های تأمین اجتماعی یکی از مسائلی است که به صورت جدی دنبال خواهد شد و من به صورت دورهای تمامی دخل و خرجها در این حوزه را در اختیار نمایندگان قرار خواهم داد. حرکت به سمت بیمه اجتماعی و بازنشستگی یکی دیگر از محورهای برنامه بنده است.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه ۱۲۰ هزار نفر در بخش غیردولتی فعال هستند، گفت: ۶.۵ میلیون نفر تحت پوشش قرار دارند که از این میزان۴۵۰ هزار نفر زنان سرپرست خانوار و ۲۷ هزار نفر کودک بیسرپرست و بد سرپرست هستند که نیاز به رسیدگی دارند و در برنامههای ما قرار دارند.
وی در ادامه تأکید کرد: نظام انتصابات در این مجموعه مدیریت خواهد شد. بر اساس اصل شایسته گزینی، اگر مدیری که منصوب کردیم ناکارآمدی و فسادش ثابت شود بلافاصله برکنار خواهد شد. چرا که این مجموعه حق الناس است و متعلق به من وزیر نیست و ما حق نداریم بگوئیم ما که نماز خوان هستیم این بخش متعلق به فلان بیت و آیات و اعظام و جریان سیاسی است؛ تمام.
بهرام عیناللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
مخالفان
آیا عین اللهی برنامههای خود را خوانده است؟
فتح الله توسلی در جلسه علنی مجلس و در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت اظهار داشت: برنامه استراتژیک خاصی از سوی وزیر پیشنهادی بهداشت برای رفع دغدغهها، چالشها و مشکلات حوزه بهداشت و درمان کشور وجود ندارد. پزشک خانواده و نظام ارجاع در برنامههای توسعهای چهارم، پنجم و ششم بوده است اما در برنامه آقای عین اللهی به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت چیزی نیست؛ بدون پرونده سلامت الکترونیک نظام سلامت ظهور و بروز خاصی نخواهد داشت که بایستی عین اللهی برای آن فکری عاجل کند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس اظهار داشت: جایگاه اخلاق و مسائل زیرمیزی و سقط جنین در برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت کجاست؟ آیا آقای عین اللهی برنامههای خود را خوانده است در حالی که بسیاری از اطلاعات و دادههای او مربوط به 10 سال قبل است و بایستی عنوان کند که چگونه میخواهد وزارت بهداشت را مدیریت کند.
وزیر معمولی در شرایط بحرانی نمیخواهیم
مهدی عسگری در علنی مجلس و در مخالفت با برنامههای بهرام عیناللهی وزیر پیشنهادی بهداشت اظهار داشت: ما وزیر معمولی در شرایط بحرانی فعلی نمیخواهیم؛ وزیر بهداشت در رأس ستاد مقابله با کرونا است و هر تصمیمی بگیرد مهم بوده و حتی اختیاراتی فراتر از قانون اساسی و اعتباراتی ویژه در دست دارد.
نماینده کرج در مجلس افزود: وزیر پیشنهادی بهداشت صرفاً سوابق آموزشی دارد در حالی که ما برای پست وزارت بهداشت نیازمند مدیری جوان، تحولگرا و با سابقه قوی برای مقابله با فساد هستیم.
موافقان
وزیر پیشنهادی برای زیر میزی پزشکان برنامه داشته باشد
رضا آریانپور نماینده مردم مینودشت در مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه علنی مجلس و در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت اظهار داشت: مردم امروز به اسم زیر میزی که نصیب درصد کمی از پزشکان میشود و موجب هتک حیثیت جامعه پزشکی شده دچار دردسرهای زیادی شدهاند که نیازمند وزیری هستیم که در این موضوع برنامه داشته باشد.
رضا آریانپور گفت:وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان توانایی مدیریت سیستم بهداشتی و درمانی و مقابله با این چالشها را دارد؛ آقای عین اللهی با توجه به سوابق خود توانایی مدیریت حوزه بهداشت و درمان کشور را دارد.
انتقاداتی که مخالفان عیناللهی مطرح کردند مربوط به 8 سال گذشته است
سیدجلیل میرمحمدی در جلسه علنی صبح امروز مجلس و در موافقت با برنامهها و صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت سیزدهم اظهار داشت: همه انتقاداتی که مخالفان آقای عیناللهی مطرح کردند مربوط به 8 سال گذشته است که طرح تحول سلامت را به صورت خلقالساعه اجرا کردند و با اجرای آن طب سنتی را ضایع کرده و بخش خصوصی را بالا آوردند.
سیدجلیل میرمحمدی با بیان اینکه 20 سال است دکتر عیناللهی را میشناسم گفت:ایشان نسبت به مناطق محروم دغدغه دارد و توسعه رشتهها و دانشکدههای پزشکی در زمان مسؤولیت وی انجام شده و باید توجه داشته باشیم که پاشنه آشیل کمبود پزشک، عدم توزیع مناسب نیروی انسانی و عدم بومیگزینی است.
عیناللهی: دشواری کرونا را با پوست و گوشتم حس کردم
بهرام عیناللهی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (دوشنبه) در جلسه بررسی صلاحیتش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جهاد سلامت در طی چهل سال ادامه داشت و در دو سال اخیر به اوج خود رسید و جنگ جهانی برای مبارزه با کرونا در ایران هم موجب بسیج مدافعان سلامت شد و آنها را در خط مقدم نبردی دشوار قرار داد.
وی افزود: اینجانب دشواری کرونا را با پوست و گوشتم حس کردم و اسفند 98کرونا گرفتم و مرگ را با چشمانم دیدم و امیدی به زنده بودن نداشتم و در آن شبها روزهای سخت بهیاری خداوند دستم را گرفت و جانی دوباره به من بخشید تا به میدان دفاع از سلامت بیایم و اجازه ندهم این پرچم سفید بر زمین بماند.
عینالهی با تاکید بر اینکه باید بیمه پایه درمان را همگانی کنیم و پوشش اجباری بیمه پایه درمان برای همه ایرانیان داشته باشیم، تصریح کرد: تاکید ما بر بیمه رایگان برای اقشار آسیبپذیر براساس ارزیابی تمکن مالی است و باید پوشش این بیمه ای که داریم را افزایش دهیم و باید خدمات دندانپزشکی و بیماری های نوپدید تحت پوشش بیمه باشد و باید تمام خدمات کرونا تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: باید توزیع و مصرف دارو و تجهیزات پزشکی با تکیه بر توان داخلی باشد و ما شرکت های دانش بنیان داریم و باید به این جوانان میدان دهیم و تولیداتمان را افزایبش دهیم.
وی افزود: طب سنتی را سال 84 ما به وزارت بهداشت آوردیم و برای اولین بار کمیته ای به اسم طب سنتی ایجاد کردیم و کارشاسی ارشد و PHD طب سنتی را ایجاد کردیم و هدفمان این بود که منابعمان و برنامه آموزشی طب سنتی را مستند کنیم و از آن استفاده ببریم و 8 دانشکده طب سنتی را ما ایجاد کردیم و من اعتقاد کامل به طب سنتی استاندارد، علمی و تدوین شده دارم.
وزیر پیشنهادی بهداشت با تاکید بر پژوهش های کاربردی و جهانیسازی آموزش و تبادل استاد و دانشجو و سلامت روان به عنوان مسائل مهم در وزارت بهداشت، گفت: هیچ کار غیر قانونی نکردم و در مورد طرح فرزندم سال 95 من هیچ مسئولیتی نداشتم و اگر آنها در مناطقی خدمت کرده اند مربوط به من نبوده است.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبرنامه دانشجویان ایران ، تاریخ انتشار: 1 شهریور1400، کدخبر: ،www.iusnews.ir،405499