شعارسال: محمد رضا عارف معاون اول رئیسجمهور روز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ و در هشتمین جلسه شورای اقتصاد، با انتقاد از حملات غیرمنصفانهای که به نام تحلیل به دولت وفاق ملی صورت گرفته است گفت: در این مدت، تورم رشد کمتری نسبت به گذشته داشته است و این در حالی است که ما همزمان با کنترل تورم، به رشد اقتصادی نیز توجه داریم و در تمام تصمیماتی که در دولت چهاردهم گرفته میشود، معیشت و زندگی اقشار آسیب پذیرجامعه مدنظر است و مراقبت میشود تا به آنها آسیبی وارد نشود.
وی افزود: البته در این مدت، بخشی از آنچه اجرا شد، مصوبات «دولتهای گذشته» بود چرا که راهبرد «دولت وفاق ملی»، احترام به تصمیمات گذشته بود و ما در این مدت به دقت مراقبت کردیم تا هیچگونه نقد غیرمنصفانهای خصوصا هنگامی که مسئله افراد و شخصیت افراد مطرح بود، صورت نگیرد، چرا که براین اعتقادیم که درغیاب افرادی که حضور ندارند، نباید آنها را نقد کرد.
«آگاهانه» سکوت کردهایم
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با تشکر از صبوری مسئولان دولتی و وزرا که در این مدت، آگاهانه سکوت کردهاند تصریح کرد: «در این چند ماه که از آغاز دولت میگذرد، حتی اگر حمله غیرمنصفانهای هم به دولت صورت گرفت، پاسخ ندادیم، قصد ما این است که این مسیر را همچنان دنبال کنیم و این سکوت آگاهانه دولت و وزرای عزیز، بسیار پسندیده است، اما اگر این بی انصافیها ادامه پیدا کند، در گام اول تذکر میدهیم، اما اگر باز هم ادامه یافت، آنوقت مجبور میشویم که برای مردم بازگو کنیم که شرایط وزارتخانههایی که تحویل گرفتیم چگونه بوده است، ما نمیخواهیم کاری کنیم که مردم نگران شوند.
عارف افزود: در حالی که مسئولان و وزرای این دولت، گاهی بیشتر از ۲۰ ساعت در روز تلاش میکنند، اما متاسفانه بعضی از عزیزانی که تریبونهای عمومی در اختیارشان است و توقع میرود به مردم دلگرمی بدهند، بی انصافی میکنند، از آنها باید پرسید تا سه ماه قبل کجا بودید؟ حداقل انصاف داشته باشید.
وی گفت: وزیر نیرو یکی از وزرای تلاشگری است که میبینم هر شب چگونه نگران ناترازی برقی است.
معاون اول رئیسجمهور خاطر نشان کرد: در بهترین ساعات روز، برق بخش صنعت قطع میشد و عدم النفع آن بسیار زیاد بود، اما اکنون تمام دغدغه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور این است که همه مسائل بی سر و صدا حل شود و تنها یک نمونه که رسانهای شد بحث پرداخت بدهی گندمکاران بود.
۱۸ هزار مگاوات ناترازی برق
عارف افزود: ما با ۱۸ هزار مگاوات ناترازی برق روبرو هستیم و تلاش میکنیم با استفاده از ظرفیت نخبگان کشور، ناترازی برق را سامان دهیم، اما از آن مهمتر، ناترازی آب است که مهمترین مسئله روز ما است. اما ما نمیخواهیم دل مردم را خالی کنیم.
دلسوزان، دولت چهاردهم را دولت خود بدانند
وی افزود: افرادی بی انصافی میکنند و میگویند «معیشت مردم به حاشیه رفته است»، در حالی که حداقل ۵۰ درصد از زمان و وقت دولت بر معیشت مردم متمرکز شده است، افرادی که مسئولیت فرهنگی دارند، تریبون دارند و نقد میکنند راهکار هم ارائه دهند، وگرنه اگربیانصافیها ادامه پیدا کند، شرایط کشور را به مردم اطلاع میدهیم، خواهش ما این است که دلسوزان، دولت چهاردهم را دولت خود بدانند، تمامی وزرا، دولتمردان و مسئولان دغدغه شان همان است که آنها میگویند، اما ما میدانیم که با «آرامش» است که دولت تثبیت میشود.
یک مورد حذف اتوبوسی نداریم
معاون اول رئیسجمهور گفت: در این دولت حتی یک مورد رفتار اتوبوسی رخ نداد و ما افراد را اتوبوسی حذف نکردیم، مدیران شایستهای که سیاستهای دولت چهاردهم را قبول دارند انتخاب شدهاند و تنها ممکن است فردی که سیاست دولت را قبول نداشته، انتخاب نشده باشد.
عارف گفت: من از عزیزانی که در دولت چهاردهم ماندهاند و با جدیت کار میکنند تشکر میکنم. آنها انسانهای برجستهای هستند که کشور بر روی آنها سرمایه گذاری کرده و باید از آنها استفاده شود.
وی اظهار کرد: ما سه ماه برای انتخاب استانداران وقت گذاشتیم، در حالی که استانداران نقش کلیدی دارند و وزرا مدیران کل را با نظر استانداران انتخاب میکنند.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: خواهشم از بزرگان و نخبگانی که تریبون در اختیار دارند این است که بدانند مهمترین مسئله امروز «آرامش بخشی» به جامعه است، ما نمیخواهیم بگوییم که در چه شرایطی دولت را تحویل گرفتهایم، میدانیم که آرامش، شرط پیروزی کشور است و از بیتدبیری است که «آرامش» را برهم بزنیم، امیدوارم در آخر سال به جایی برسیم که بگوییم در شش ماهه اول در مسیر درستی حرکت کردیم.
مصوبات هشتمین جلسه شورای اقتصاد
در ادامه این جلسه، درخواست وزارت نفت در خصوص سرمایه گذاری در طرح «توسعه میدان مشترک نفتی فروزان» و اصلاح مصوبه شورای اقتصاد در موضوع «گازرسانی به واحدهای صنعتی و تولیدی مصرف کننده سوخت مایع» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اعضای شورای اقتصاد، همچنین درخواست وزارت نفت در خصوص اصلاح مصوبات شورای اقتصاد موضوع سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در طرحهای «نگهداشت و پشتیبانی انبارها و مخازن و ساختمانهای اداری و تأسیسات پخش»، «تعویض پوشش و تعویض خطوط لوله نفت خام و فرآورده»، «نگهداشت و پشتیبانی خطوط لوله، مخابرات و تأسیسات جنبی صنعتی و غیر صنعتی» و «توسعه خطوط لوله، مخابرات و تأسیسات جنبی صنعتی و غیر صنعتی» را بررسی کردند.
شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از صبح اقتصاد، تاریخ انتشار:4آذر1403، کدخبر:180134، https://sobh-eqtesad.i/