پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۶۵۹۸
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۰
دکتر بهرام عکاشه در همایش تخصصی پیشگیری از مخاطرات زلزله و لغزش لایه‌های زمین که امروز (چهارم بهمن‌ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ۴۱ بلای طبیعی در جهان وجود دارد که ۳۱ مورد آن شامل کشور ایران می‌شود. ایران جزو ۱۰ کشور حادثه‌آفرین و بلاخیز جهان است و ۷۵ میلیون نفر جمعیت کشور در معرض خطر این بلایا قرار دارند.

شعار سال: پدر علم زلزله‌شناسی ایران گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم، باید پایتخت را جابه‌جا کنیم. حتما باید کشته‌های ما میلیونی باشد تا باور کنید پایتخت باید جابه‌جا شود؟

دکتر بهرام عکاشه در همایش تخصصی پیشگیری از مخاطرات زلزله و لغزش لایه‌های زمین که چهارم بهمن‌ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ۴۱ بلای طبیعی در جهان وجود دارد که ۳۱ مورد آن شامل کشور ایران می‌شود. ایران جزو ۱۰ کشور حادثه‌آفرین و بلاخیز جهان است و ۷۵ میلیون نفر جمعیت کشور در معرض خطر این بلایا قرار دارند.

وی تصریح کرد: ۸۵ درصد مساحت کشور ایران به میزان زیاد و خیلی زیاد، زلزله‌خیز است. نیمی از مردم کشور در ۲۵ شهر زلزله‌خیز زندگی می‌کنند. خطر زلزله در ۸۳ درصد از شهر‌های ایران زیاد و خیلی زیاد و در ۱۶ درصد از شهر‌ها متوسط است. تنها یک درصد از شهر‌های ایران در معرض خطر زلزله نیستند.

پدر علم زلزله‌شناسی ایران عنوان کرد: بررسی زمین‌لرزه‌هایی که از سال ۱۹۰۰ تا سال ۲۰۱۸ در کشور ایران رخ داده، نشان داده است که سرزمین ما استعداد زلزله‌هایی تا بزرگای هشت ریشتر را هم دارد. البته تنها مقیاس ریشتر مهم نیست، اگر سازه مقاوم باشد، حتی با زمین‌لرزه‌های نه ریشتری نیز تخریب نمی‌شود.

عکاشه ادامه داد: آنچه مهم است درجه مرکالی است که میزان یا درجه تخریب را نشان می‌دهد. ممکن است که درجه مرکالی یک زلزله هشت ریشتری پنج باشد، اما یک زلزله پنج ریشتری درجه مرکالی هفت یا بیشتر را دارا باشد.

وی افزود: در واقع مقیاس ریشتر درجه انرژی آزاد شده زلزله را نشان می‌دهد که معیاری برای تخریب سازه‌ها نیست. آنچه که مهم است، مقاوم بودن سازه است.

پدر علم زلزله‌شناسی ایران با تشریح وضعیت پهنه‌بندی خطر زلزله در خوزستان، بیان کرد: ۱۷ شهر خوزستان از جمله آغاجاری، امیدیه، ایذه، باغملک، بهبهان، حسینیه، دزفول، دزآب، رامهرمز، سردشت، شوشتر، قلعه‌تل، مسجدسلیمان و صیدون از لحاظ زلزله‌خیزی در معرض خطر زیاد قرار دارند.

عکاشه ادامه داد: همچنین شهر‌های اهواز، حمیدیه، رامشیر، سوسنگرد، شوش، ملاثانی، هویزه، الوان، بستان و عبدالخان، دارای خطر متوسط زلزله و شهر‌های آبادان، اروندکنار، بندر امام خمینی (ره)، بندر ماهشهر، خرمشهر، سربندر، شادگان و چمران نیز دارای خطر کم زلزله هستند.

وی با بیان اینکه مسلما تهران شهری زلزله‌خیز است، گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم باید پایتخت را جابه‌جا کنیم. حتما باید کشته‌های ما میلیونی باشد تا باور کنید پایتخت باید جابه‌جا شود؟ کافی است زلزله‌ای هفت یا ۷.۵ ریشتری در تهران رخ دهد تا کل تهران برای چند سال از بین برود و در این صورت کشته‌ها هم میلیونی خواهد بود.

پدر علم زلزله‌شناسی ایران ادامه داد: باید این موضوع را آن قدر بگوییم تا گوش شنوایی برای آن پیدا شود. اگر مثلا گسل شمال تهران فعال شود، درجه مکالی آن نه است که می‌تواند همه چیز را نابود کند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری فردا، تاریخ انتشار 4 بهمن 96، کد مطلب: 775855، www.fardanews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین