شعار سال : مجتبی یوسفی در مورد آمار اعلامی از خسارات زلزله پایتخت گفت: شرایط کشور در مدیریت بحران خوشایند نیست باید قبل از وقوع بحران، بحران را مدیریت داریم، مسئولان و متولیان کنترل بحران بعد از وقوع اتفاقات پیش بینی نشده شروع میکنند به هزینه کرد در جهت رفع خسارات وارد شده؛ گاهی هزینههای گزافی برای جبران بحران پرداخت میشود.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی افزود: اتفاقات پیش بینی نشده مثل سیل و زلزله را اگر بخواهیم از اسناد بالادستی پیگیری کنیم میتوانیم قبل از وقوع آنها پیشگیری کرده و همچنین مانع از خسارات جبران ناپذیر شویم. تصمیماتی در حوزه نظام مهندسی و مدیریت کنترل بحران گرفته میشود که همگی نشان میدهد سازمان مدیریت بحران تبدیل به ستاد اطلاع رسانی شده است و فقط بعد از وقوع حادثه شروع به اطلاع رسانی میکند مثل سازمان محیط زیست با آتش سوزی جنگلها یا آلودگی هوا که به کرات و دفعات متعدد شاهد آن هستیم و فقط شروع به اطلاع رسانی میکند. باید برنامه مدونی برای جلوگیری از این اتفاقات باشد.
مطالعات گسلها را بروز رسانی کنید
وی ادامه داد: در مدیریت بحران قبل از هر اقدامی باید پیش بینی صورت بگیرد؛اگر پیش گیری نباشد بدون شک در مقابله با بحران دچار مشکل میشویم ایران کشوری در محاصره گسلهاست و هر ساله تغییرات اکوسیستمی یا استفاده نادرست انسان از طبیعت منجر به فعال شدن گسلها میشود؛ مطالعات گسلها در کشور علی الخصوص گسلهای که پایتخت را محاصره کردهاند باید بروزرسانی شوند در حال حاضر آخرین مطالعات گسلها مربوط به دهههای قبل است، این موضوع نشان میدهد که مسئولان مربوطه برنامه مدونی در این خصوص نداشتهاند.
عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: امیدواریم با اصلاح قوانین اساسی بتوانیم در آینده شاهد کاهش اتفاقات ناخوشایند در کشور باشیم و با اولویت قرار دادن آنها بتوانیم مشکلات مردم از حوزه محیط زیست تا مشکلات معیشتی رفع کنیم.
نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: در بسیاری از اتفاقات پیش بینی نشده از سیل و زلزله گرفته تا آتش سوزی چشم انداز و برنامه ریزی درستی از طرف متولیان امر وجود ندارد، بدون شک این حوادث پیش بینی نشد. براساس شرایط زیست محیطی و منطقهای ایران باید برنامه درستی قبل، حین و پس از بحران وجود داشته باشد، بحث مدیریت شهری نیازمند قوانین مدونی است.
جای خالی اتاق فرماندهی در مدیریت بحران
یوسفی تاکید کرد: در مدیریت بحرانها جای خالی اتاق فرماندهی ملموس است، این جزو وظایف سازمان مدیریت بحران است که ضعف عملکرد منجر به روی داد اتفاقات ناخوشایند شده است و این سازمان با اعلام اینکه زلزلهای در انتظار پایتخت است فقط رعب و وحشت در دل مردم میاندازد.
سخنگوی فراکسیون شوراها و مدیریت شهری و روستایی در مجلس یازدهم در پایان خاطر نشان کرد: در مورد پیش بینی حوادث غیر مترقبه باید پیش بینی کنیم تا شاهد اتفاقات ناخوشایند نباشیم؛ اما در خصوص آمار و ارقام اعلامی باید با احتیاط عمل کنیم تا مردم را نگران نکنیم احتیاط شرط عقل است این شرط با کارشناسی مدیریت بحران سروسامان داده میشود، باید درس بگیریم از شهرها و روستاهایی که با یک زلزله چه میزان خسارات به آنها وارد شده است تا بتوانیم پیشگیری کنیم.
شعار سال ، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری خانه ملت ، تاریخ انتشار 17 بهمن 99 ، کد خبر : 467330 ، icana.ir