پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۵۴۲۰
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۹
این روزها اغلب سوژه های خبری یک سر در انتخابات 96 دارند یا به انتخابات ربط داده می شوند. موضوع گورخواب ها هم سیاسی شد، آنچنان که کار یک خَیِّر در شهریار که گورخواب معروف را حمام برد، لباس پوشاند و حمایت کرد دیده نشد اما راندووهای سیاسی در صدر توجهات قرار گرفت.
شعار سال: در میان افرادی که نسبت به سوژه گورخواب ها واکنش نشان دادند، رسانه های طرفدار دولت به شدت به محمدباقر قالیباف حمله کردند. احتمالا وجه شهردار تهران بودن و رقیب انتخاباتی بودن قالیباف در این حملات نقش اساسی دارد، اما باید توجه داشت که اظهارنظر قالیباف درباره واکنش روحانی به قضیه گورخواب ها بیشتر از آنچه که بود، سیاسی نشان داده شد. انتقاد آقای قالیباف آنچنان که او در یادداشت اش آورده متوجه همه دولت ها و مسئولان می شود، حتی خود او به عنوان یکی از مسئولان مورد نقد خودش نیز می باشد.

واکنش قالیباف به مسئله گورخواب ها حساسیت حامیان دولت حسن روحانی را برانگیخت و او را متهم به بهره برداری سیاسی از این ماجرا کردند. انتقاد قالیباف فارغ از فضای سیاسی حاکم، به طور کلی وارد به نظر می رسد و با وجود کارنامه مثبت شهرداری تهران در ساماندهی منطقه 12 و خلق مدل ابداعی در ساخت گرمخانه ها و الگوبرداری موفق از این مدل در شهر قدس و ملارد دست منتقدان او خالی است.

برخی رسانه ها در حمایت از حسن روحانی، با قید نزدیک بودن شهریار به تهران سعی کردند تبعات منفی قضیه گورخواب های شهریار را به حوزه شهرداری تهران بکشانند. سایت انتخاب در این باره نوشت:

« شخص قالیباف به عنوان مدیر ۱۲ ساله تهران، خود یکی از مقصران اصلی چنین فجایعی است. کیست که نداند «فاجعه گورخوابها» در تهران کمتر از دیگر شهرستان ها نیست و چگونه شهردار تهران می تواند به جای اظهارنظر صدهاهزار پرسش بی پاسخ در مورد سیستم شهرداری، پای در گلیم سیاست کند و توپ را به زمین به اصطلاح رقبای سیاسی خود بیاندازد؟

این درحالی است که شنبه 11 دی استاندار تهران در گفتگویی با تسنیم عنوان کرد بعید است که در تهران بی خانمان وجود داشته باشد. استاندار تهران که زیر مجموعه وزارت کشور دولت حسن روحانی به حساب می آید، درباره این پرسش که آیا بی‌خانمان در تهران وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: «بی‌خانمان به آن معنی در تهران بعید می‌دانم اما معتادان هنوز وجود دارند.» هرچند باور این ادعای استاندار برای پایتخت فساد ها و معضلات اجتماعی ایران سخت است اما این اظهارنظر خود دلیلی بر عملکرد قابل قبول شهرداری تهران در این حوزه می باشد.

از طرف دیگر عملکرد قالیباف در این زمینه در چند سال اخیر ستودنی است. از سال 93 که مسئله معتادان متجاهر در محله هرندی تهران به یک معضل رسانه ای تبدیل شد. با آنکه شهرداری مستقیما وظیفه ساماندهی معتادان را به عهده ندارد و در این امر بیشتر مسئولیت متوجه بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، پلیس و قوه قضاییه می باشد، اما طرح شهرداری برای ساخت گرمخانه ها در مناطق مبتلا‌به تهران از جمله عملکرد مثبت شهرداری تهران می باشد.

او همچنین مدعی است مسائل مربوط به بزهکاران و معتادان متجاهر را شخصا دنبال می کند. فروردین 95 شهردار تهران در این باره گفت: «ادعا نداریم در محله هرندی یا شوش یا سیروس یا تختی در منطقه 12 یا دره فرحزاد، معتادان نیستند. ما یادمان نرفته حرفمان چیست. در سطح شهر گفتیم معتادان متجاهر زیادی داریم که دو سوم آنها هنوز در شهر هستند. امکان ندارد هفته ای بگذرد و من به این محلات نیایم. حتی خودم رانندگی می کنم تا همراه زیادی با خود نداشته باشم. حتما در این محله در طول روز معتادان دیده می شوند. ولی منصفانه نگاه کنیم این وضعیت 6 ماه قبل، چیز دیگری بود. ... اینها انسانهایی هستند که ما به این روز انداخته ایم. باید اینها را جذب کنیم نه جمع! ... مسایل محله هرندی به اندازه تاریخ دروازه غار است. از زمانی که اینجا دروازه غار بوده مسایل و آسیب‌های اجتماعی با شدت و ضعف وجود داشته. ما هیچ ماموریت و وظیفه ای نداشتیم ولی رسالت انسانی و اخلاقی نسبت به شهروندان این تکلیف را به دوش ما گذاشت. ما منتی بر کسی نداریم»

او در مهر ماه 94 نیز اظهار نظر مشابهی داشت:

« موضوعات منطقه 12 اعم از حمل و نقل، ساماندهی چرخ‌دستی‌ها، موتورسیکلت‌ها، معتادان، خانه‌های آسیب‌پذیر و... را به شخصه رصد می‌کنم، هرچند که رسیدگی به بخشی از آنها وظیفه شهرداری نیست؛ اما کار بر زمین مانده است. تغییرات مداوم و آرام است و از آنجایی که موضوعات فرهنگی و اجتماعی است به صورت ضربتی آن را نخواهید دید

گرمخانه های تهران مدل مناسبی برای دیگر نقاط کشور می باشد. این را محمد محمودی شاه نشین نماینده مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی در چهارشنبه 8 دی یک روز پس از انتشار تصاویر گورخواب های نصیر آباد گفته است. او تاکید کرد در حال حاضر از مدل گرمخانه های شهرداری تهران در ملارد و شهر قدس الگوبرداری شده و موفق بوده است و باید در شهریار نیز از این طرح به گفته او خوب الگو گرفت تا شاهد تکرار اتفاقاتی مانند نصیر آباد نباشیم.

در مجموع عملکرد شهرداری تهران در زمینه معضلات اجتماعی نشان از موفقیت نسبی او در مواجهه با این مسائل است و انتقاد او نسبت به ارگان های مسئول نظام حتی دولت نیز بواسطه همین تجربه و دلسوزی اش بوده. از این رو حتی اگر به زعم موافقان دولت به عنوان یک ابزار سیاسی مورد استفاده قرار گرفته شده باشد، بی اخلاقی سیاسی محسوب نمی شود.

تخریب قالیباف به عنوان محتمل ترین گزینه ریاست جمهوری در مقابل حسن روحانی از ابتدای تابستان امسال شدت گرفته است. شایعات پیرامون ازدواج دختر او و قُرق کردن پارک جنگلی لویزان، سپس زیر سوال بردن پروژه های عمرانی شهرداری از جمله پل شهید صدر، بعد از آن املاک نجومی و حالا معضل گورخواب ها دستاویز این حملات شده است. وتعجبی ندارد اگر در این 4 ماهه منتهی به انتخابات، مخالفان حتی به گورخوابی خود نیز متوسل شوند.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از وب سایت خبری تحلیلی الف، تاریخ انتشار: 19 دی 1395، کد مطلب: 432779، www.alef.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین