درگذشت آهنگساز و موسیقیدان کشور:
فریدون شهبازیان آهنگساز و موسیقیدان کشورمان (آهنگساز و رهبر ارکستر ایرانی از مهر ماه ۱۳۹۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۸) که به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستان بستری بود، ۲۲ دی ۱۴۰۳ چشم از جهان فروبست. فریدون شهبازیان از مهر ماه ۱۳۹۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۸چوب رهبری ارکستر ملی ایران را در دست داشت. شهبازیان پس از استعفا از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایران، به عنوان مشاور موسیقی بنیاد رودکی منصوب شد که در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ از این سمت نیز کنارهگیری کرد. رئیس جمهور با صدور پیامی درگذشت زندهیاد فریدون شهبازیان، موسیقیدان و آهنگساز برجسته کشور را به جامعه فرهنگی و هنری، خانواده بزرگ موسیقی ایران زمین، علاقمندان و به ویژه خانواده معزز آن هنرمند فرهیخته تسلیت گفت.
رضا ناجی، بازیگر سینما و تلویزیون:
برنده بهترین بازیگر مرد از چهار جشنواره جهانی میگوید این روزها مشغول پاک کردن سبزی خوردن در خانه است و کار دیگری ندارم؛ نه سینمایی و نه سریال، هیچ پروژهای کار نمیکنم. اصلا کار نیست. راحت در خانه نشستهام.ناجی درباره اوضاع این روزهای سینما و تلویزیون اظهار داشت: من بیخبرم. هیچ جایی نمیروم. وقتی کار نباشد و نیست چه کاری میتوانم بکنم؟
هجر ابدی پیشکسوت موسیقی ایرانی:
احمد مراتب (زاده ۱ شهریور ۱۳۳۱ – درگذشته ۴ آذر ۱۴۰۳) معروف به درةالتاج اصفهانی مناجاتخوان، ردیفدان و خواننده آئینی اهل ایران بود.استاد احمد مراتب پس از انقلابِ ۱۳۵۷ و به ویژه پس از درگذشتِ استاد جلال تاجاصفهانی در زمینههای مختلفِ فرهنگی و هنری مشغول به فعالیت گردید و در راهِ اعتلای موسیقی و ادبِ این سرزمین از هیچ تلاشی فروگذاری نکرد. وی به پاس سال های خدمت به موسیقی و آواز کشور موفق به دریافتِ گواهینامهٔ درجه (یک) هنری از سوی وزارتِ فرهنگ و ارشادِ اسلامی در سالِ ۱۳۹۹ و ثبت و حفظِ استاد «احمد مراتب» به عنوانِ گنجینهٔ زنده بشری در زمینهٔ حفظ و آموزشِ آوازِ مذهبی بر اساسِ دستگاههای آوازِ اصیلِ ایرانی» در فهرستِ ملیِ «نادرهکاران؛ حاملانِ میراثِ فرهنگیِ ناملموس» وزارتِ میراثِ فرهنگی، گردشگری و صنایعِ دستی و همچنین سازمانِ جهانیِ یونسکو در سالِ ۱۴۰۰ شد.سید احمد مراتب از خوانندگان پیشکسوت موسیقی ایرانی در ۷۲ سالگی بر اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت.
درگذشت هنرمند شهیر تئاتر:
پری صابری، هنرمند باسابقه تئاتر شامگاه چهارشنبه ۲۰ شهریور ماه بعد از یک دوره بیماری از دنیا رفت.مراسم تشییع پیکر پری صابری، بازیگر باسابقه تئاتر ایران، روز جمعه ۲۳ شهریور ماه از مقابل تالار وحدت برگزار خواهد شد. قرار است این هنرمند طبق وصیت خودش در کنار همسرش، دکتر هوشنگ شیرینلو در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شود.
درگذشت مفاخر:
عباس سجادی سخنگوی ستاد پیگیری وضعیت حال استاد محمدعلی بهمنی دقایقی قبل خبر درگذشت این شاعر بزرگ را داد. به گفته او علی رغم اینکه در آخرین لحظات پزشکان تلاش کردند با احیای قلبی وضعیت حال استاد را به پایداری برسانند، اما پس از دوبار احیای قلبی این مهم میسر نشد و استاد محمدعلی بهمنی حوالی ساعت ۲۳ روزجمعه نهم شهریور ماه در ۸۲ سالگی، آسمانی شد. بنا بر برخی شنیده ها، پیکر این شعار بزرگ در تهران تشییع و در بندرعباس به خاک سپرده میشود. لازم به توضیح است که محمدعلی بهمنی، ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ دچار سکته مغزی شد و بعد از چندی با بهبودی وضعیتش از بیمارستان مرخص شد. او بار دیگر، ۳۱ مرداد همان سال در پی سکته مغزی مجدد و خونریزی مغزی شدید در بیمارستان تندیسِ تهران بستری شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت. او سطح هوشیاری مناسبی نداشت و وضعیتش به وخامت کشید. عشق از جمله مضمون غزلهای اوست. بسیاری بر این عقیدهاند که غزلهای او وامدار سبک و سیاق نیما یوشیج است. آنچنان که خود او میگوید: «جسمم غزل است، امّا روحم همه نیمایی است در آینه تلفیق این چهره تماشایی است.» نخستین شعر بهمنی در سال ۱۳۳۰، یعنی زمانی که او تنها ۹ سال داشت، به چاپ رسید. او برگزیده اولین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش شعر کلاسیک بود.
خروجی ها و دستاوردهای وزرای ارشاد:
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تاکنون ۱۴ مرد سکاندار وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی بودهاند و در طول ۴۵ سال گذشته اتفاقات مهمی را برای فرهنگ و هنر کشور رقم زدهاند. این روزها و به بهانه معرفی سیدعباس صالحی به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم، مروری داشتهایم بر فعالیت ۱۴ وزیری که پیش از او در این سمت فعالیت کردهاند. آنچه که در این بین اهمیت خاص پیدا میکند تغییر الزامی سیاستهای وزارت ارشاد نسبت به رسانهها، حوزه فرهنگ و هنر، فرهنگ عمومی و تمدن سازی است.
فوت بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون:
هوشنگ حریرچیان بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون، صبح روز سه شنبه (۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۳) در سن ۹۲ سالگی، دار فانی را وداع گفت. پیکر این هنرمند اصفهانی در قطعه نامآوران باغ رضوان اصفهان آرام خواهد گرفت. مراسم خاکسپاری مرحوم هوشنگ حریرچیان روز چهارشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۳ در ساعت ۸:۳۰ صبح از خانه هنرمندان واقع در بلوار آینهخانه اصفهان به سمت باغ رضوان برگزار گردیده و پیکر وی در قطعه نامآوران این آرامستان به خاک سپرده میشود. تنها ۹ روز پس از آنکه هوشنگ حریرچیان شمع تولد ۹۲ سالگی خود را خاموش کرد، خبر درگذشت این بازیگر، کام سینما دوستان را تلخ کرد. این خبر را حسن اکلیلی بازیگر پیشکسوت اصفهانی که بیشتر به کاراکتر اصلی سریال "آقای گرفتار" شناخته میشود در استوری صفحه اینستاگرام خود داد.
خداحافظ «علی خوشدست»:
سعید راد بازیگر قدیمی و پیشکسوت سینمای ایران از دنیا رفت. این هنرمند که از مدتی قبل به دلیل زمین خوردگی دچار مصدومیت شده بود به دنبال وخیم شدن وضعیت جسمانی اش در بیمارستان بستری شده بود که صبح امروز بر اثر عوارض این مصدومیت در سن ۷۹ سالگی در ساعت ۹:۳۰ صبح امروز اول مرداد در بیمارستان درگذشت. سعید راد متولد ۴ آبان ۱۳۲۳ فعالیت بازیگری خود را از پیش از انقلاب اسلامی آغاز کرد. این بازیگر اواخر دهه ۷۰ پس از سالها دوری به ایران بازگشت و با بازی در فیلم «دوئل» احمدرضا درویش مجددا در سینمای ایران مشغول به فعالیت شد. «صبح روز چهارم» به کارگردانی کامران شیردل، «خداحافظ رفیق» به کارگردانی امیر نادری، «صادق کرده» به کارگردانی ناصر تقوایی، «سفر سنگ» و «خط قرمز» به کارگردانی مسعود کیمیایی، «عقابها» به کارگردانی ساموئل خاچکیان، «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و «پایان خدمت» به کارگردانی حمید زرگرنژاد از جمله آثار این بازیگر در سینما هستند. «گیلدخت»، «سرزمین مادری»، «ترور خاموش» و «در چشم باد» نیز از جمله سریالهای هستند که این بازیگر فقید در آنها به ایفای نقش پرداخته است. مراسم بدرقه پیکر سعید راد بازیگر پیشکسوت سینمای ایران چهارشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۹:۳۰ از ساختمان شماره ۲ خانه سینما (خیابان وصال جنوبی، نبش کوچه شفیعی) به سمت بهشت زهرا (س) قطعه هنرمندان انجام میشود.
با اردوان فرهاد مشیری اشتباه نگیرید:
فرهاد مشیری نقاش سرشناس ایرانی روز - چهارشنبه- ۲۷ تیر- بر اثر ایست قلبی در ۶۱ سالگی در لواسان تهران دارفانی را وداع گفت. همسر او شیرین علیآبادی عکاس حرفهای بود که سال ۱۳۹۷ از دنیا رفت. فرهاد مشیری در سال ۱۳۸۷ با الهام از خمها و کوزههای سفالی شیراز، آثاری را خلق کرد که بعدها به عنوان «نقاشیهای کوزه» معروف شدند. مشیری از جمله هنرمندان بنام ایرانی بود که آثارش مورد توجه بسیاری از مجموعه داران غربی و اروپایی قرار گرفته و هنردوستان غرب آسیا نیز پیگیر آثار او هستند. مشیری جزو هنرمندانی بود که سال ۲۰۰۸ در حراج کریستیز دبی قیمت اثرش از یک میلیون دلار عبور کرد. نام مشیری در فهرست ۵۰۰ هنرمند برتر جهان در سال ۲۰۱۲ قرار گرفته است. لازم به توضیح است که فرهاد مشیری را نباید به اردوان فرهاد مشیری (زاده ۲۷ اردیبهشت ۱۳۳۴ - آبادان/ تاجر و سرمایهدار ایرانی-بریتانیایی و سهامدار تعدادی شرکت فولاد و انرژی در بریتانیا و روسیه است همچنین مالک باشگاه اورتون انگلستان که سرمایه او ۳/۵ میلیارد دلار تخمین زده میشود) اشتباه گرفت و یکی دانست.
اوایل انقلاب و حضور تندروها:
مهران مدیری در مصاحبهای که از وی وایرال شده درباره تلاش برای گرفتن مجوز و اتفاقات تلخی که رخ میدهد، بیان داشت که رفتم که مجوز اجرای تئاتر از مرکز هنرهای نمایشی که در آن موقع دفترش در تالار وحدت بود بگیرم؛ رئیس مرکز که اسم نمی برم بیسیم و سلاح داشت. با توجه به توضیحات من درباره نمایش نامه ام به من مظنون شد و با تماس او حراست مرا برد کتک زد و بازجویی کرد! و .... . ای کاش مهران مدیری جرات این را داشت که از این فرد نام ببرد و رسانه ها اقدام به مصاحبه با وی کنند و منظومه فکری او در گام دوم انقلاب و برای کاهش تندروی های برخی از افراد و پیامدهای ان بر جامعه ، بازخوانی گردیده و منتشر شود. ای کاش فرصتی در گام دوم انقلاب فراهم کنیم تا از مشکلات قبلی خود بشکل صادقانه حرف بزنیم و حتی از بعضی ها دلجویی کنیم.
نویسنده سوگ مغان، درگذشت:
محمدعلی علومی، طنز پرداز و نویسنده کرمانی، در کودکی بهطور خودآموز، اصول داستاننویسی را از کتابهای آموزشی معدود آن دوران فرا گرفت و در واقع اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستاییها و عشایر بودند. در سال ۷۰، با گردآوری قسمتی از فرهنگ مردم استان کرمان در ماهنامه ادبی-فرهنگی ادبستان مشغول به کار شد و در عین حال چندین سال بخش آموزش داستاننویسی را در مجله جوانان بر عهده داشت. در همان سالها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد. علومی که با لهجه بمی صحبت میکند مدتها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خوانندهٔ اهل بم) همخانه بود. داستان کوتاه «بمانی» نیز اثر اوست که در آخرین شمارهٔ ماهنامهٔ «فرجاد» در اواخر دههٔ ۶۰ یا اوائل دههٔ ۷۰ چاپ شد. وی در ۱۶ اردیبهشتِ ۱۴۰۳ در سن ۶۳ سالگی در زادگاهش بم، دارفانی را وداع گفت.
برادر مهران غفوریان:
به دنبال انتشار ویدیوهایی در فضای مجازی از اعترافات یک افسر بلندپایه ساواک در بخش آموزش، برخی مدعی شدند این فرد، پدر مهران غفوریان کمدین مشهور است. مهدی غفوریان اکنون در واکنش به این ماجرا گفته است که اساسا فرد حاضر در ویدیوهای منتشره را نمیشناسد.
مسجد شهرک غرب:
مراسم ترحیم رضا داود نژاد بازیگر فقید سینما و تلویزیون ظهر روز دوشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۳ با حضور هنرمندان عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون در مسجد جامع شهرک قدس برگزار شد.
چرا وادی هنر، وفا ندارد؟
عباس ظفری بازیگر پیشکسوت ایرانی و متولد دهه ۳۰ است. عباس ظفری را اکثر افراد با آقای حکایتی و شب دهم میشناسند. ظفری با بغض و گلایه میگوید روزگاری انقدر معروف بودم که نمیتوانستم از خانه خارج شوم، مردم در خیابان از من امضا میگرفتند. با تاسیس یک شرکت و کلاهبرداری شریکم و وامی ۳۸ میلیونی که در سال ۱۳۸۵ گرفته بود، حالا بدهکار میلیاردی هستم و تمام حساب هایم بسته است. گلایه دارد چرا اهالی سینما، او را فراموش کرده اند.
درگذشت هنرمندان؛
مدیرکل هنرهای نمایشی، درگذشت دو بازیگر در عرصه تئاتر «پردیس افکاری» و «صفرعلی کریمی» را تسلیت گفت.
کوچ ابدی هنرمند فارسی زبان:
دولتمند خالف از خوانندگان سرشناس موسیقی تاجیکستان ساعاتی پیش در ۷۴ سالگی درگذشت. از مهمترین آثار او هم میتوان به «بوم»، «بهار آمد»، «شاه پناهم بده»، «دور مشو» و آثار شاخص دیگر اشاره کرد.
ادعای تسنیم درمورد سفر بازیگر پورن به ایران:
تسنیم مدعی شده که پیگیریها نشان میدهد که حضور «ویتنی رایت» در برخی اماکن مانند لانه جاسوسی سابق آمریکا و کاخ گلستان نیز به دعوت فرد یا نهادی صورت نگرفته بلکه به عنوان یک فرد عادی و بدون اعلام هویت خود اقدام به حضور کرده است.سیستم ویزادهی از ماهیت کاری غیراخلاقی و مستهجن او مطلع نبوده و او هماکنون در کشور نیست و ... . سوال اینجاست که آیا یک ستاره پورن با آن همه محافظه کاری جرات دارد وارد کشوری ارزشی - اخلاقی و انقلابی شود؟ آیا یک فرد عادی توانایی دعوت از فردی با این مختصات را دارد و برای چنین فردی ،حضور در کشوری مثل ایران ، جاذبه دارد؟ چرا خودفریبی می کنیم. امکان ندارد چنین فردی بدون تضمین کافی و جاذبه مادی ،وارد ایران شده باشد. این نظر ماست تا دوستان معزز چه توجیه ای نمایند.
سیاست های نوین جذب یا تداوم رویکردهای سنتی دفع؟
منصفانه نیست که نپذیریم برخی تندروی های سلیقه محور افراد اصطلاحا چند آتشه و عموما تهی از معنا ،چه بلاهایی که بر سر گروهی از شهروندان نیاورد. چند آتشه هایی که با سو استفاده از جو انقلابی و دینی کشور، در هر لباس و مسند می توانستند حضور داشته باشند. اما حالا زمانه اندکی عوض شده و مطالبه گری ها و در گام بعدی،حساب کشی ها مطرح خواهد شد. سوال اینجاست که در این میدان نیروی تضاد و تخاصم چه باید کرد؟ تائید کنیم یا ترد ننماییم؟ آیا راه سومی در قالب سیاست ورزی برای مرحله گذار منجر به تقویت همدلی ها و از یاد بردن تکفیرها و تنفرها وجود ندارد؟ ماجرای پرویز شیخ طادی ، میدانی مناسب برای ورود به همین راه سوم است. نادیده و ناشنیده بگیر، جذب نموده و دلجویی کن ، تذکر بده و آگاه و حساس کن ، مشارکت واقعی بده و وارد میدان سازندگی اش کن. آقای اسماعیلی به در گفتیم تا دیوار بشنود. مسلم بدان جواب می گیری.
یار دبستانی آسمانی شد:
جمشید جم خواننده باسابقه و مطرح موسیقی کشور (متولد ۱ مرداد ۱۳۳۰ - وفات ۱۱ بهمن ۱۴۰۲) شب چهارشنبه ۱۱ بهمن در منزل خود بدلیل ایست قلبی درگذشت. همسر این هنرمند انقلابی و خواننده سرود معروف «یار دبستانی من» درگذشت این هنرمند را تأیید کرد. او قبل و بعد از اجرای ترانه یار دبستانی ترانههای دیگری هم اجرا کرد، اما هیچ کدام به محبوبیت و ماندگاری آن نرسید. جمشید جم سال ۵۷ وارد رادیو شد و به عنوان کارشناس ـ مجری، تهیه کننده و پژوهشگر موسیقی، برنامههای متنوعی را تا تولید کرد. جم درباره سرود یاردبستانی من گفته بود که خودش نیز در روزهای اول ضبط هرگز فکر نمیکرد این ترانه بتواند تا این میزان با استقبال رو به رو گردیده و نه تنها با نسل دوره انقلاب ارتباط برقرار نماید، بلکه دارای جذابیت خاص برای نسلهای دوم، سوم و چهارم بعد از انقلاب هم باشد.
پست عجیب فرزندِ الهام چرخنده:
پست عجیب ارسطو نوابی پسر فرشید نوابی و الهام چرخنده در مورد مادرش که به تازگی منتشر کرده است مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفته است. برخی از افراد، این پست را بهانه ای برای حضور مجدد الهام چرخنده می دانند و برخی هم به مشکلات احتمالی درون خانوادگی اشاره می کنند.