پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۳۱۵۴۵
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰
فرانسه اولین کشوری است که دور ریختن مواد غذایی را برای عمده فروشان ممنوع اعلام کرد. سوپرمارکت ها و تولید کننده های محلی از این به بعد باید مواد غذایی فروخته نشده را به خیریه ها اهدا کنند !

شعار سال: این قانون چند ماه پس از مطرح شدنش در ماه دسامبر تصویب شد و حالا کاملا رسمی است. فرانسه اولین کشوری است که دور ریختن مواد غذایی را برای عمده فروشان ممنوع اعلام کرد. سوپرمارکت ها و تولید کننده های محلی از این به بعد باید مواد غذایی فروخته نشده را به خیریه ها اهدا کنند !

به گزارش موسسه بریتانیایی مهندسان مکانیک (به اختصار IME) که در سال 2013 منتشر شد، بیش از 50 درصد مواد غذایی جهان دور ریخته می شود. در کشور های توسعه یافته، یک انسان به طور متوسط سالانه 100 کیلوگرم ماده غذایی را دور می ریزد؛ تازه این آمار بدون در نظر گرفتن سوپرمارکت هاست. در ژوییه سال 2014، کمیسیون اروپا از اهداف تازه خود برای مقابله با اتلاف مواد غذایی گفت و از کشور ها خواست با تنظیم یک چارچوب کاری، انجام این کار را عملی کنند. همان طور که می بینید فرانسه در این راه پیش قدم شده است.

پس از تشکیل یک کمپین مردمی از خریداران فرانسوی، کارگران موسسه خیریه و فعالان مبارزه با فقر، این قانون به اتفاق آرا به تصویب مجلس سنای فرانسه رسید. علی رغم این که همه با اتلاف مواد غذایی مخالف بودند، باز هم سوپرمارکت ها حجم بالایی از آن ها را دور می ریختند، به خصوص وقتی تاریخ انقضای آن ها نزدیک می شد. این قانون، سوپرمارکت ها را از غیر قابل خوردن کردن مواد غذایی با ریختن آب یا سفیدکننده روی آن ها منع می کند؛ کاری که قبلا بسیار رایج بود.

گیوم گروت (Guillaume Garot)، از نمایندگان حزب سوسیالیست فرانسه که به ساخت این چارچوب کمک شایانی کرد، می خواست با سیستمی که در آن تولید کنندگان به خاطر وجود کوچترین نقص در یک بسته از مواد غذایی، کل آن را دور می ریختند مقابله کند. حالا، تولید کنندگان می توانند آن ها را به خیریه ها بفرستند.

گروت می گوید: امروزه طوری شده که یک سوپرمارکت مثل کارفور (Carrefour)، با پیدا کردن یک ایراد کوچک در جعبه ماست های برند خودش، کل آن را به تولیدکننده لبنیات پس می فرستد. آن تولید کننده هم قانونا موظف است همه آن ها را دور بریزد، حتی اگر عالی ترین کیفیت را داشته باشند. این یک اتفاق رایج و معمول است که در ابعاد بسیار بزرگ تری رخ می دهد-سالانه چندین میلیون سطل ماست دور ریخته می شود. این قانون جدید، این امکان را به تولیدکنندگان می دهد که چنین ماست هایی را حتی بدون اجازه گرفتن از سوپرمارکت ها به خیریه ها بدهند.

دور ریختن مواد غذایی با وجود این همه انسان گرسنه

افرادی که در بانک های غذا و خیریه های مشابه کار می کنند بیشترین استقبال را از این تصمیم به عمل آوردند. آن ها با تقاضای زیادی برای مواد غذایی رو به رو هستند که معمولا از تامین آن عاجز هستند- به خاطر حجم زیادی از غذا که دور ریخته می شود. ژک بیلت (Jacques Bailet)، رییس Banques Alimentaires، شبکه ای از بانک های غذایی فرانسوی، این قانون را "مثبت و حرکت نمادینی بسیار مهم” توصیف کرد.

او افزود: مهم تر از همه این که چون سوپرمارکت ها مجبور می شوند یک قرارداد اهدا با خیریه ها امضا کنند، ما می توانیم کیفیت و تنوع مواد غذایی که دریافت کرده و توزیع می کنیم را افزایش دهیم. در حال حاضر، ما از لحاظ تعادل تغذیه ای با کمبود گوشت و نبود میوه ها و سبزیجات مواجه ایم. امیدواریم این قانون به ما کمک کند تا این محصولات را دریافت کنیم.

واقعا جای تاسف دارد که با وجود این همه انسان گرسنه و قحطی زده در دنیا، این حجم عظیم از غذا دور ریخته می شود. امیدواریم قانون هایی مانند این بتوانند قدم بزرگی در راستای ارضای نیاز های غذایی همه انسان ها و جلوگیری از دور ریختن مواد غذایی بردارند. ما به عنوان مشتریان، نقش بزرگی در این زمینه بر عهده داریم. 67 درصد از 20 هزار تن غذایی که روزانه در فرانسه دور ریخته می شود، توسط مشتریان اتلاف می شود. این ما هستیم که بخش عمده ای از مواد غذایی را حرام می کنیم و باید تغییرات مناسبی در شیوه زندگی خود ایجاد کنیم. رفتار نوع دوستانه تقسیم غذا با دوستان در سگ ها هم دیده شده، انسان که دیگر جای خود دارد!

در بریتانیا، دولت یک توافق داوطلبانه با فروشندگان و خرده فروشان مواد غذایی تنظیم کرده تا از میزان اتلاف غذا در زنجیره غذایی بکاهد، اما انجام آن اجباری نیست. با این وجود، به نظر نمی رسد در آمریکا و آسیا مسئولان چنین اقدامی را در دست اجرا داشته باشند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت ساختنی، تاریخ انتشار 28 بهمن 94، کد مطلب: 30622، www.saakhtani.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین