پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۶۰۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۱
جبران خسارت اندک و تاخیر در پرداخت غرامت کشاورزان موجب شده تا صندوق بیمه محصولات کشاورزی کارایی لازم را نداشته باشد.

شعار سال: بیمه به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای بخش کشاورزی، می تواند کشاورزان را به تولید دلگرم و امیدوار کند چرا که حوزه کشاورزی به دلیل قرار گرفتن در معرض حوادث طبیعی و تنش های محیطی بسیار پرخطر است به گونه ای که هر لحظه ممکن است آسیب جدی به باغات، مزارع و تولید وارد کند.

با وجود آنکه جلوگیری از ورود خسارت به بخش کشاورزی از لحاظ کمیت و کیفیت قابل کنترل است و تنها نمی توان جلوی وقوع آن را گرفت، بنابراین کشاورزان برای کاهش زیان خود باید اقدام به بیمه محصولات کشاورزی کنند.

ناگفته نماند که جبران خسارت اندک و تاخیر در پرداخت غرامت باغداران موجب شده تا صندوق بیمه محصولات کشاورزی کارایی لازم را نداشته باشد و بخش غالب فعالان این بخش را از بیمه کردن باغات و مزارع خود در برابر خسارت احتمالی منصرف کند.

این درحالی است که صندوق بیمه محصولات در بخش کشاورزی می تواند خسارت در مراحل مختلف تولید ناشی از خشکسالی و وقوع بلایای طبیعی به حداقل برساند و کشاورزان را نسبت به آینده کشت و کار امیدوار کند اما در سال های اخیر به سبب عملکرد ضعیف پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت غرامت پرداختی به باغداران خسارت دیده از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی با خبر شویم:

علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی با انتقاد از نبود کارایی مناسب صندوق بیمه محصولات کشاورزی اظهار کرد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی آن طور که باید و شاید جوابگوی هزینه کشاورزان نیست تا آنها بتوانند در مواقعی که دچار خسارت می شوند،نگرانی جز ادامه تولید نداشته باشند.

وی افزود: در مواقعی که کشاورزان و باغداران به سبب عوامل طبیعی نظیر سیل،سرمازدگی،خشکسالی و... دچار خسارت می شوند، حداقل بررسی های اولیه برای اعلام خسارت وارده از سوی کارشناسان بیمه دو ماه طول می کشد.

به گفته خان محمدی طی چند سال اخیر، غرامت باغداران به بهانه های مختلف نظیر کمبود منابع مالی صندوق بیمه، به موقع پرداخت نمی شود که این امر کشاورزان را برای ادامه فعالیت با مشکلات متعددی روبرو کرده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیمه کنونی محصولات کشاورزی دردی از کشاورزان دوا نمی کند،بیان کرد: براین اساس بیمه تخصصی باید وارد بخش کشاورزی شود تا کارایی لازم برای خدمات رسانی به کشاورزان را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه صندوق بیمه محصولات کشاورزی از کمبود اعتبار رنج می برد، افزود: با توجه به وضعیت کنونی صندوق بیمه نمی توان کشاورزی را نجات داد و تا به کشاورزان این اطمینان خاطر را داد که در برابر حوادث غیر مترقبه هیچ گونه نگرانی نداشته باشند.

خان محمدی با انتقاد از عدم پرداخت غرامت باغداران خسارت دیده گفت: با گذشت شش ماه از خسارت سرمازدگی بهاره،تا کنون غرامت باغداران پرداخت نشده است که این امر برای افرادی که خود را در بخش کشاورزی مسئول می دانند جای تاسف دارد.

مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی ادامه داد: امسال باغات ۱۷ استان کشور دچار خسارت شدند و متاسفانه تاکنون اقدامی برای پرداخت غرامت باغداران صورت نگرفته است.

وی با اشاره به آثار سوء تاخیر در پرداخت غرامت ها بر بخش کشاورزی گفت: اگرچه معاون اول رییس جمهور طی بخشنامه ای اعلام کرد که بانک ها موکلفند وام های پرداختی کشاورزان را به مدت سه سال استمهال کنند،اما تا کنون این بخشنامه اجرا نشده است و با ادامه این روند نمی توان امیدوار بود که تولید پایدار در بخش کشاورزی استمرار یابد؟

به گفته خان محمدی وضعیت بخش کشاورزی هر سال بدتر از سال گذشته است که این موضوع تاثیر بسزایی در امنیت غذایی دارد،همانگونه که امسال سرمازدگی بهاره و کاهش تولید بر گرانی میوه تاثیر بسزایی داشت.

خان محمدی در پایان تصریح کرد: با وجود آنکه تاخیر در پرداخت غرامت ها تاثیر بسزایی در آینده کشت باغات دارد، از اینرو انتظار می رود که هر چه سریع تر خسارت باغداران پرداخت شود.

ریالی از غرامت باغداران خسارت دیده پرداخت نشده است

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی،گفت: با وجود آنکه خسارت برخی مناطق در اواخر فروردین قطعی بود، اما متاسفانه تا کنون غرامت باغداران‌ به بهانه های مختلف پرداخت نشده است.

وی افزود: باتوجه به آنکه زمان برداشت عموم محصولات باغی خسارت دیده به پایان رسیده ، اما تاکنون ریالی از غرامت وارده در اختیار باغداران قرار نگرفته است.

شادلو درباره دیگر مشکلات پیش روی باغداران بیان کرد: ابلاغیه اخیر دولت مبنی بر استمهال وام های کشاورزان که بازپرداخت آن تا تاریخ ۷ شهریور ماه بود،نمکی بر زخم کشاورزان خسارت دیده است چرا که بخش باغبانی تنها یک‌محصول در طول سال برداشت می کند.

به گفته وی با مکاتبات و پیگیری های صورت گرفته، انتظار می رود که استمهال وام کشاورزانی که بازپرداخت آن تا پایان سال ۹۷ است،شامل این قانون شود .

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به آنکه باغداران خسارت دیده از نقدینگی لازم برای ادامه فعالیت برخوردار نیستند و از طرفی تمامی امور باغداری همچون هرس، خاک ورزی، کود دامی و ...باید در فصل زمستان صورت گیرد، از این رو انتظار می رود که پرداخت غرامت باغداران هرچه سریع تر صورت گیرد تا آنها برای ادامه فعالیت خود مشکلی نداشته باشند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران در پایان تصریح کرد: در گذشته کشاورزان نهاده های مورد نیاز خود را به صورت وعده ای و مدت دار تهیه می کردند،این درحالی است که هم اکنون به سبب نوسان نرخ ارز و شرایط فعلی اقتصاد، تمامی خریدها به صورت نقدی انجام می شود. حال اگر نقدینگی مورد نیاز کشاورز از محل پرداخت غرامت یا استمهال وام ها تامین نشود،لطمه شدیدی به بخش باغداری کشور وارد خواهد شد چرا که باغداران قادر به تامین نهاده و هزینه های کارگری نخواهند بود.

صندوق بیمه محصولات کشاورزی جوابگوی خسارت کشاورزان نیست

عنایت اله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با انتقاد از تاخیر در پرداخت غرامت باغداران اظهار کرد: طی چند ماه اخیر باغداران در فصل شکوفه دهی درختان به دلیل تگرگ و سرمازدگی میوه های سردرختی دچار خسارت شدند.

وی افزود: با وجود اعلام خسارت سرمازدگی بهاره از سوی کارشناسان، تاکنون غرامت چندانی پرداخت نشده است چرا که صندوق بیمه محصولات کشاورزی جوابگوی این گونه خسارت نیست.

بیابانی ادامه داد: اگرچه گفته می شود که 700 تا 800 میلیارد تومان از غرامت باغداران خسارت دیده پرداخت شده است، اما باید بررسی کرد که آیا این پرداخت ها واقعیت دارد؟ یا تنها در حد حرف باقی مانده است.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز در پایان تصریح کرد: با وجود آنکه در برخی استان ها، خسارت جزئی به کشاورزان پرداخت شده است، اما میزان خسارت پرداختی توسط کارشناسان بخش تایید نشده است چرا که کشاورزان به دلیل وقوع تگرگ، سیل، و بارش های سیل آسا خسارت جدی دیدند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ انتشار 8 آبان 97، کد مطلب: 6709532، www.yjc.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
0
بیمه با تمام خوبی هاش، متاسفانه کارآمدی لازم در جبران ضررهای وارده به کشاورزان رو نداره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین