پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 12
کد خبر: ۳۳۶۱۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
رئیس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه روسیه درصد بالایی از افراد تحصیلکرده را دراختیار دارد که 53/5 درصد را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: کیفیت آموزش عالی در روسیه نامناسب و مستلزم اصلاح و بهبود است.

شعارسال: جعفر مهراد رئیس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به جلسه روسای دانشگاه‌های برتر کشور با روسای دانشگاه‌های برتر روسیه پیرامون مباحث آموزشی و پژوهشی گفت: می دانیم وضع آموزش عالی در روسیه چندان مناسب نیست، در سال 2015 میلادی وزارت آموزش عالی روسیه اعلام کرده است که 40 درصد از دانشگاه‌های کشور را تا پایان سال 2016 میلادی می‌بندد. همچنین این دولت درصدد است 80 درصد از شعبه‌های این دانشگاه‌ها را تعطیل کند.

بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بیان کرد: روسیه 593 دانشگاه دولتی با 1376 شعبه و 486 دانشگاه خصوصی با 682 شعبه دارد، در این کشور امروز تعداد دانشگاه‌ها 5 برابر دانشگاه‌هایی است که در دوره روسیه شوروی وجود داشت، علت عمده آن تاسیس تعداد زیادی از دانشگاه‌های خصوصی در دهه 1990 میلادی است.،نتایج نظارت بر دانشگاه‌های این کشور نشان می‌دهد که کیفیت آموزش در بعضی از این دانشگاه‌ها بسیار پایین است.

مهراد افزود: اکنون دولت روسیه می‌کوشد سطح و استانداردهای آموزشی این کشور را افزایش دهد، دولت روسیه امیدوار است که این حرکت به تقویت دانشگاه‌های فدرال در 10 منطقه مختلف روسیه کمک کند.

چهره ماندگار علمی کشور تصریح کرد: تعطیلی دانشگاه‌ها عمدتا متوجه موسسات آموزش عالی خصوصی است که استانداردهای آموزشی ضعیفی را از خود نشان می‌دهد. در این موسسات فروش مدرک متداول است و این موسسات از یک فرایند آموزشی مطلوب و اعضای هیات علمی با کیفیت برخوردار نیست.

وی بیان کرد: این طرح مورد تمجید بسیاری از کارفرمایان روسیه قرار گرفته است، به طور مثال Sberbank بزرگترین بانک روسیه 240 هزار نیرو در خدمت دارد، این بانک براین باور است که روسیه به یک مدل آموزشی جدید نیاز دارد.

مهراد در ادامه گفت: در روسیه این اعتقاد وجود دارد که اکثر دانشجویان، استادان و کارفرمایان از کیفیت آموزش عالی ناخرسند هستند، در مورد کارفرمایان، در حدود 60 درصد معتقدند که کیفیت آموزش عالی در کشور نامناسب است و مستلزم اصلاح و بهبود است.

به گفته این استاد دانشگاه، با این تفاسیر، روسیه درصد بالایی از افراد تحصیلکرده را دراختیار دارد که 53/5 درصد را به خود اختصاص می‌دهد، در خلال سال‌های 2000 تا 2013 سرمایه گذاری دولتی در دانشگاه‌های روسیه 21 برابر افزایش یافته است. با وجود این، دانشگاه‌های روسیه هنوز در گروه 100 دانشگاه برتر جهان قرار ندارند. رتبه بندی سال 2017-2016 نظام QS نشان می‌دهد که نخستین دانشگاه این کشور دانشگاه لومونوسف با رتبه 108 در بین دانشگاه‌های برتر جهان دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: رتبه دانشگاه سن پتززبرگ 258 است. دانشگاه ایالتی نوووسیبرسک نیز رتبه 291 را به خود اختصاص داده است. موسسات دولتی فیزیک و فناوری مسکو و روابط بین الملل مسکو نیز مشترکا 350 را در اختیار دارند. رتبه دانشگاه پلی تکنیک تومسک نیز 400 است. بر این اساس، روسیه در بین 400 دانشگاه تراز اول جهان تنها 6 دانشگاه دارد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار خبر 1 آبان 1395، کدمطلب: 13950728000691 ،www.farsnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۲
0
0
چه عجب
یکی هم اقدام به نقد کرد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین