پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۶۸۰۷
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۸
رئیس قوه قضاییه با اشاره به مشکلات برخی واگذاری‌های معیوب و بدون ضابطه برای بخش تولید کشور گفت: سیاست ما در دستگاه قضایی حمایت از خصوصی‌سازی، کارآفرینان و سرمایه‌گذارانی است که وارد میدان تولید و اشتغال‌زایی شده‌اند.
شعار سال: حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به در پیش بودن یوم الله ۲۲ بهمن، سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، اظهار داشت: ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، جلوه قدرت لایزال الهی است و نقطه عطفی بر پایان استبداد و استعمار در کشور عزیز ما محسوب می‌شود.

رئیسی اظهارداشت: یوم الله ۲۲ بهمن در حقیقت پایانی بر همه ناتوانی‌ها و «ما نمی‌توانیم‌ها» بود و این روز الهی آغاز شکوفایی استعداد‌ها و جلوه قدرت الهی در نظام و کشور ما است.

رئیس قوه قضاییه یادآور شد: پیام انقلاب اسلامی، «ما می‌توانیم» و استحکام درونی قدرت و جلوه‌ای از قدرت و اراده مردم در برابر اراده بیگانگان است.

رئیسی با اشاره به مولفه‌های اقتدار نظام و کشور گفت: قدرت معنوی و ایمان و توکل به خدا از مهمترین مولفه‌های مهم اقتدار نظام و کشور ما است؛ مولفه دوم اقتدار آفرین برای ما، حضور مردم متدین و انقلابی در صحنه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی است.

رئیسی توان علمی و فناورانه و اقتصاد پویا را از دیگر مولفه‌های اقتدار آفرین دانست و افزود: به هر میزان که توانایی فناورانه و قدرت اقتصادی ما رشد و شکوفایی یابد، به همان میزان تولید قدرت خواهد شد و بر اقتدار نظام و کشور ما در عرصه‌های مختلف افزود می‌شود.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر جایگاه ولایت و رهبری در نظام و کشور ما، این جایگاه را عمود خیمه و منشاء اقتدار دانست و اظهارداشت: جایگاه ولایت و زعامت و رهبری برای نظام و کشور ما قدرت آفرین است و برای مردم ما نیز بصیرت آفرین و برانگیزاننده جهت حضور در صحنه‌ها و عرصه‌های مختلف اجتماعی است؛ در همین موضوع شیوع بیماری کرونا ما شاهد جلوه‌های هدایت مقام معظم رهبری در عرصه‌هایی همچون مشارکت مردم، کمک مومنانه، رعایت اصول بهداشتی و توانایی در تولید ماسک و واکسن بودیم.

رئیسی به موضوع ضرورت افزایش اعتماد مردم به کارآمدی نظام اداری کشور اشاره کرد و افزود: همه سطوح سازمانی و اداری در کشور در دستگاه‌های مختلف اعم از دادیاران، بخشداران، ماموران شهرداری، کارگزاران دولتی، بازپرس‌ها و قضات، مدیران و صاحب منصبان و به طور کلی همه اشخاص نقش آفرین در نظام اداری کشور، باید موضوع افزایش اعتماد مردم به کارآمدی نظام اداری را سرلوحه اقدامات و برنامه‌های خود قرار دهند.

رئیس دستگاه قضا مواجهه کریمانه با مراجعان به دستگاه‌های اداری و سازمانی را ضرورتی مهم و انکارناپذیر در شاخص افزایش اعتماد مردم به کارآمدی نظام اداری کشور دانست و گفت: همه نقش آفرینان در نظام اداری کشور در تمام سطوح باید حفظ کرامت مردم و مراجعان و بکارگیری نهایت توان و تلاش خود برای حل مسائل و مشکلات آن‌ها را در صدر اولویت‌های کاری خود قرار دهند.

رئیسی با اشاره به سالروز ۱۹ بهمن و بیعت تاریخی کارکنان نیروی هوایی ارتش با امام خمینی (ره) در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: عظمت کار همافران نیروی هوایی ارتش در بیعت با حضرت امام (ره) ناظر بر موقعیت‌شناسی و زمان‌شناسی آن‌ها بود و همین اقدام زمان‌شناسانه سبب جریان‌سازی و مشارکت کارکنان ارتش در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شد.

رئیس قوه قضاییه اظهارداشت: به طور کلی، زمان‌شناسی و موقعیت‌شناسی عنصری مهم در تحقق اقدامات جریان‌ساز است و در چارچوب نظام اداری کشور نیز حرکت به‌موقع، مدبرانه و زمان‌شناسانه کارکنان اداری و سازمانی می‌تواند در افزایش اعتماد عمومی به نظام اداری کشور بسیار تاثیرگذار باشد.

رئیسی به اهمیت مقوله زمان‌شناسی در اقدامات امنیتی، انتظامی و قضایی اشاره کرد و افزود: چنانچه اقدامات امنیتی، انتظامی و قضایی در زمان خود انجام نگیرد، اثرگذاری لازم و مطلوب را نخواهد داشت؛ از همین رو همکاران ما در دستگاه قضایی باید در مقوله زمان‌شناسی و انجام به موقع امور اهتمام داشته باشند و آگاه باشند که برای یک نیروی کارآمد و انقلابی، موقعیت‌شناسی، زمان‌شناسی و انجام به‌موقع و متناسب امور برای افزایش اعتماد عمومی به نظام اداری کشور بسیار تاثیرگذار است.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به مقوله خصوصی‌سازی و تکلیف اصل ۴۴ قانون اساسی ناظر بر کاهش تصدی گری دولت و افزایش مشارکت مردم در امور اقتصادی و تولیدی، گفت: خصوصی‌سازی از نیاز‌های کشور برای رونق و توسعه تولید و اشتغال است و همواره باید از بخش خصوصی و فعالان این عرصه که وارد میدان تولید شده‌اند، حمایت‌های مالی، تسهیلاتی، حقوقی و قضایی به عمل آید.

رئیسی به مشکلاتی که از ناحیه برخی واگذاری‌های معیوب و بدون ضابطه ایجاد شده است، اشاره کرد و افزود: در فرایند واگذاری بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی باید ملائت و توانایی بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد و این موضوع از تکلیف‌های قانونی است؛ اکنون در برخی از مناطق کشور چند مورد نگران‌کننده از این واگذاری‌های بدون ضابطه و رها شده وجود دارد که حتما باید پیگیری شوند.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: در همان قانون خصوصی‌سازی که فرایند واگذاری بنگاه‌های دولتی در آن تشریح شده، بر نظارت دولت نسبت به توانمندی بخش خصوصی نیز تاکید شده است؛ از همین رو نباید واگذاری‌های بنگاه‌های دولتی همراه با توقف تولید و تعدیل نیروی کار در آن بنگاه‌ها و واحد‌ها باشد.

رئیسی به اشکالات ساختاری در فرایند واگذاری بنگاه‌های دولتی و ضرورت رفع این مشکلات از ناحیه دولت و مجلس اشاره کرد و افزود: سیاست ما در دستگاه قضایی حمایت از خصوصی‌سازی، کارآفرینان و سرمایه‌گذارانی است که وارد میدان تولید و اشتغال زایی شده‌اند و به آن‌ها تاکید می‌کنیم که با قوت و شجاعت امور تولیدی خود را دنبال کنند و بدانند همین تقویت بنیه تولیدی و اقتصادی کشور، موجبات یاس دشمنان و شعف دوست داران نظام و کشور ما را فراهم می‌آورد.

رئیس قوه قضاییه با قدردانی از ۲۷۰ نماینده مجلس که در بیانیه‌ای به حمایت از سند تحول قضایی پرداخته اند، گفت: امیدواریم مفاد سند تحول قضایی تحقق عینی یابد و ما در رابطه با عملکرد خود بر اساس این سند، گزارش مبسوطی را به محضر مقام معظم رهبری و مردم ارائه دهیم و قطعا در این مسیر حمایت و مشارکت نمایندگان مردم در مجلس به ویژه در بحث اصلاح قوانین که در مفاد سند تحول به آن‌ها اشاره شده، بسیار موثر خواهد بود و ما اعلام حمایت نمایندگان مردم از سند تحول قضایی را به منزله یک سرمایه ارزشمند تلقی می‌کنیم.

مهدی حاج محمدی رئیس سازمان زندان‌ها نیز در شورای عالی قضایی با اشاره به سخنان رئیس قوه قضاییه در خصوص رسیدگی به وضعیت خانواده‌های زندانیان در جریان سفر به گیلان گفت: در الگوی نظام زندانبانی مبتنی بر آموزه‌های دینی، دو ماموریت «کمک کردن و احیاء زندانیان» و «مراقبت از خانواده‌های آنها» بر عهده ما قرار داده شده است.

وی با اشاره به بازدید‌های هدفمند و برنامه ریزی شده مدیران کل زندان‌ها و روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها از خانواده‌های زندانیان و اهدای بسته‌های معیشتی به خانواده‌های زندانیان نیازمند افزود: این اتفاق مبارک در حفظ خانواده‌ها و جلوگیری از آسیب ناشی از زندانی شدن سرپرست خانواده موثر است و باعث می‌شود زندانی و خانواده او در اردوگاه نظام حفظ شوند و این برخورد سخت و تلخ در زندانی کردن مجرم را نیز از سر دلسوزی و خیرخواهی بدانند.

رئیس سازمان زندان‌ها همچنین از استمرار حضور موثر همکاران قضایی، دادستان‌ها و روسای کل دادگستری‌ها در زندان‌ها خبر داد و گفت: طی روز‌های اخیر شاهد بازدید بیش از ۲۰۰ تن از قضات دادگستری تهران به همراه دادستان تهران و رئیس کل دادگستری استان تهران از زندان‌های تهران بودیم.

رئیس دستگاه قضا در واکنش به سخنان رئیس سازمان زندان ها، با بیان اینکه نباید حکم فرد زندانی را با خانواده او یکی دانست، تاکید کرد: باید تا آنجا که امکان دارد از آلام خانواده‌های زندانیان کاست و در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به آن‌ها توجه کرد.

عیسی زارع پور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در این نشست از تجهیز زندان‌های سراسر کشور به سیستم‌های دادرسی الکترونیکی خبر داد.

وی با بیان اینکه امروز در هر زندان حداقل یک اتاق دادرسی الکترونیکی و ارتباط تصویری وجود دارد، گفت: در مجموع ۴۰۰ اتاق دادرسی الکترونیکی در زندان‌ها و بیش از ۲۵۰۰ اتاق در مراجع قضایی راه اندازی شده و تا پایان سال هزار اتاق دادرسی الکترونیکی دیگر در مراجع قضایی راه اندازی خواهد شد.

حجت الاسلام عبداللهی رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه نیز در این نشست از تعدیل روزانه هشت میلیارد تومان هزینه در نتیجه راه‌اندازی سیستم‌های دادرسی الکترونیکی به اهتمام مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه خبر داد.

سید محمد صاحبکار معاون راهبردی قوه قضاییه نیز در این نشست خواستار تشویق آن دسته از مدیران دستگاه قضایی شد که با ارائه طرح‌های مختلف، سبب صرفه جویی در هزینه‌ها و افزایش بهره وری می‌شوند.

حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه پیگیری مصوبات سفر‌های استانی به ویژه سفر گیلان در دستور کار جدی این سازمان قرار دارد، به سفر روز گذشته خود به چابهار اشاره کرد و گفت: با وجود ظرفیت‌های فوق العاده‌ای که در چابهار وجود دارد، یکی از معضلات جدی این منطقه «حاشیه نشینی» است که این شهر را به پرجمعیت‌ترین شهر حاشیه نشین کشور در مقیاس «جمعیت به شهر» تبدیل کرده است.

رئیسی در واکنش به سخنان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، بر اجرای مصوبات سفر‌های استانی از جمله سفر گیلان تاکید کرد و گفت: اگر مصوبات سفر‌های استانی اعم از «پرونده ها» و «مباحث اقتصادی و تولیدی» پیگیری و اجرا نشوند، مردم ناامید خواهند شد. بخش‌های بازرسی قوه قضاییه در راستای نظارت بر اجرای مصوبه‌های سفر‌های استانی باید پیگیری‌های مجدانه‌ای داشته باشند.

بنا بر این گزارش، در جلسه امروز شورای عالی قضایی حجت الاسلام والمسلمین منتظری به ارائه گزارشی از اقدامات دادستانی کل کشور در دوره تحول پرداخت.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار ۲۰ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: ۸۴۲۲۲۰۵۶، www.irna.ir.
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین